Gå til innhold

Snedige ting du lurer på V.2


Anbefalte innlegg

Det er bare teknisk snikk-snakk. Skal du legge på deg må du få i deg flere kalorier enn du forbruker. Enkelt og greit

 

Insulin causes cells in the liver, muscle, and fat tissue to take up glucose from the blood, storing it as glycogen in the liver and muscle, and stopping use of fat as an energy source.

 

Og inntak av sukker fører jo til økt insulinproduksjon.

 

Så det virker jo ikke som Nissen er helt på låven..

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Det er bare teknisk snikk-snakk. Skal du legge på deg må du få i deg flere kalorier enn du forbruker. Enkelt og greit

 

Insulin causes cells in the liver, muscle, and fat tissue to take up glucose from the blood, storing it as glycogen in the liver and muscle, and stopping use of fat as an energy source.

 

Og inntak av sukker fører jo til økt insulinproduksjon.

 

Så det virker jo ikke som Nissen er helt på låven..

 

Man kommer jo uansett ikke fra at om du forbruker mer enn du tar inn, så vil du forbrenne lagre, og du vil lagre mer om det motsatte er tilfellet.

 

AtW

Lenke til kommentar

Greit nok at det kan fungere slik på cellenivå, men i det store og det hele tror jeg, uten å ha utdanning innenfor fagfeltet, at det har minimal betydning for om du legger på deg eller ikke. Vil du ned i vekt løper du deg en tur og unngår å spise den ekstra brødskiva bare fordi det var så godt med nugatti og melk. Vil du opp i vekt trener du hardt med vekter og pøser på med proteiner og kjøtt. Det er ikke noen heksekunst og man trenger ikke mastergrad i biokjemi for å oppnå ønsket resultat (Selv om kanksje insulinnivået i kroppen kanskje kan ha en bitteliten promille-betydning på hele prosessen.)

 

Hovedpoeng: Kalori INN -[Minus]- Kalori UT = "Vektforandring"

Endret av -MK-
Lenke til kommentar
Men forskere snakker som at det absolutt at slike forhold MÅ forekomme for liv andre steder også

Nja, jeg er ikke helt enig med de forskerne du snakker om. For eksempel mener jeg det bør kunne eksistere liv på en annen planet med kansje noe av byggebrikkene til vår egen. forskjeller i tyndekrat , atmosfæriske forhold osv. + en haug andre faktorer som spiller inn i en levende planet

Lenke til kommentar

Men hva med avføringssytemet?

Vil absolutt alt av energi tas opp i løpet av fordøyelsessytemet?

Eller vil noe fosvinne igjennom?

 

Nå skyter jeg bare ut et forslag:

 

For at forslaget mitt skal stemme, så må fordøyelsessystemet fungere slik:

Det tar opp så mye næring det bare klarer, og lagrer dette i fettlagrene i kroppen.

Derimot har maten en tilnærmet konstant fart igjennom kroppen, slik at det ikke nødvendigvis rekker å ta til seg all næringen, og normalt sett kommer noe av energien uberørt ut i avføringen.

 

Inntak av sukker øker jo insulinproduksjonen. Dette vil i følge wikipediaartikkelen hindre kroppen i å forbrenne fett.

Dermed vil kroppen leite etter andre energikilder, og dermed forbrenne mer av energien i maten du har spist.

Siden kroppen også tar opp energi til fettlagrene vil da fettlagrene øke, siden de kun får tilført energi, ikke forbrent noe.

 

Og motsatt ved lavt sukkerinntak. Altså at et lavt insulinnivå vil føre til at kroppen letter forbrenner fett.

Og dermed vil mindre av energien i maten forbrennes, og heller gå "uberørt" igjennom fordøyelsessystemet.

Her vil fettlagrene forbli stabile, da de både får tilført og fobrent energi.

 

Kunne dette stemme?

(nøyer meg ikke med for enkle forklaringer :p)

Lenke til kommentar
Men hva med avføringssytemet?

Vil absolutt alt av energi tas opp i løpet av fordøyelsessytemet?

Eller vil noe fosvinne igjennom?

 

Nå skyter jeg bare ut et forslag:

 

For at forslaget mitt skal stemme, så må fordøyelsessystemet fungere slik:

Det tar opp så mye næring det bare klarer, og lagrer dette i fettlagrene i kroppen.

Derimot har maten en tilnærmet konstant fart igjennom kroppen, slik at det ikke nødvendigvis rekker å ta til seg all næringen, og normalt sett kommer noe av energien uberørt ut i avføringen.

 

Inntak av sukker øker jo insulinproduksjonen. Dette vil i følge wikipediaartikkelen hindre kroppen i å forbrenne fett.

Dermed vil kroppen leite etter andre energikilder, og dermed forbrenne mer av energien i maten du har spist.

Siden kroppen også tar opp energi til fettlagrene vil da fettlagrene øke, siden de kun får tilført energi, ikke forbrent noe.

 

Og motsatt ved lavt sukkerinntak. Altså at et lavt insulinnivå vil føre til at kroppen letter forbrenner fett.

Og dermed vil mindre av energien i maten forbrennes, og heller gå "uberørt" igjennom fordøyelsessystemet.

Her vil fettlagrene forbli stabile, da de både får tilført og fobrent energi.

 

Kunne dette stemme?

(nøyer meg ikke med for enkle forklaringer :p)

 

Dette ble for tung lesning midt på natta for min del..

Hovedgrunnen, ifølge de fleste trenere, aktivisører, kostholdseksperter og sunne folk jeg har snakket med, til at man legger på seg er: wait for it .... du spiser mer enn du forbrenner. Vanskeligere var det ikke i mitt hode. Det er derfor folk som slanker seg (MERK; på den sunne måten) spiser sunt (mye fiber / lite kalorier) og trener mye (forbrennning)

 

Uff, dette ble veldig rotete, men hva kan man forvente halv 4 på natten? Håper noen der ute forstår hva jeg sier...

 

Bård.

Lenke til kommentar
uff ! Ureka det der viste jeg ikke Dynejonas! !

 

 

 

 

Spurte hvorfor dritten lukter blåbær etter 2 dager i fordøyelsessystemet. Ikke alt du spiser som lukter likedan når det kommer ut andre enden. tvert imot.  

 

Så , hvorfor er det ikke brutt ned ? 

 

Jeg vet ikke om det er riktig, men jeg vet at hvis man har diare og drikker blåbærsaft/spiser blåbær, stabiliserer det magen. Jeg tolker det dithen da at blåbær er tungt fordøyelig. Kanskje det kan være en forklaring?

 

Kan godt være en forklaring det. 

Lenke til kommentar
Men hva med avføringssytemet?

Vil absolutt alt av energi tas opp i løpet av fordøyelsessytemet?

Eller vil noe fosvinne igjennom?

Nei, det varierer stort fra matsort til matsort. Det er utrolig mange faktorer som innvirker på hvor mye energi kroppen klarer å få ut fra matvaren, som konsistens, kjemisk sammensetning, overflate, hardhet osv osv. Tradisjonelt har man basert teorien om opptak av energi på hvor mye som frigis fra forbrenning. Måleenheten kcal beregnes faktisk ved at man setter fyr på den aktuelle matvaren, for så å måle hvor mye energi som frigis (veldig enkelt forklart). Mengden kompenseres ved at man veier mengden ved inntak sammenlignet med mengden avføring.

 

Men denne teorien er blitt kontroversiell, da man har begynt å skjønne bedre hvor mange faktorer det er som virker inn. For eksempel kan små endringer i matvarens hardhet og konsistens gi store utslag i hvor mye energi kroppen klarer å ta opp, selv om energiinnholdet i kcal strengt tatt er det samme. Det er flere ganger foreslått måleenheter som kompenserer bedre for disse faktorene, men foreløpig er det fortsatt kcal som er i viden bruk da det er svært vanskelig å endre på noe som "alle" har akseptert i flere tiår.

 

Les mer om det her:

http://www.newscientist.com/article/mg2032...-are-wrong.html

Lenke til kommentar

Mange automat-girkasser fra usa har bare 3 gir. Hvis du skal ha en bil som har rask aks, blir det håpløst å kjøre på motorveier ol. Du blir da liggende på 5000rpm i 100 ol.

Derfor kom nyere girkasser med et fjerde overdrive gir, tyngre enn de andre så man bare kan cruise rolig på motorveien.

 

Eks. er th350 som har 3 gir og th700 som har 3 gir+overdrive.

Endret av Dynejonas
Lenke til kommentar

veit ikke om det er bare meg eller om det skjer med alle, men jeg lurer på hvorfor når man bruker q-tips i øra at det kjennes omtrent på sia inni kjeften. litt ømt ellerno skulle man tro. Tar de ikke veldig langt inn i øret heller. rare greier.

Lenke til kommentar
veit ikke om det er bare meg eller om det skjer med alle, men jeg lurer på hvorfor når man bruker q-tips i øra at det kjennes omtrent på sia inni kjeften. litt ømt ellerno skulle man tro. Tar de ikke veldig langt inn i øret heller. rare greier.

Jeg har aldri opplevd det du beskriver. :dontgetit:

Lenke til kommentar
veit ikke om det er bare meg eller om det skjer med alle, men jeg lurer på hvorfor når man bruker q-tips i øra at det kjennes omtrent på sia inni kjeften. litt ømt ellerno skulle man tro. Tar de ikke veldig langt inn i øret heller. rare greier.

Du dytter sikkert borti en nerve eller noe slikt som ender i munnen.

 

 

Men nå er det ikke særlig smart å putte q-tips i øret da.

Lenke til kommentar

Effektiv måte å trykke ørevoks lengre inn, komprimere ørevoks og øke produksjonen av ørevoks. Samt er det en effektiv måte å skade noe på innsiden av øret.

 

Hvorfor rense øret så ofte egentlig? Jeg er ikke plaget av ørevoks, men det er kanskje fordi jeg ikke irriterer innsiden av øret ved å stappe ting inn der.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...