Funkmasterfleksnes Skrevet 6. august 2009 Del Skrevet 6. august 2009 Gir deg en engangskode når du skal logge inn. Lenke til kommentar
Gjest Slettet-T9cKWhDpN0 Skrevet 6. august 2009 Del Skrevet 6. august 2009 hvordan vet nettbanken at det er rett kode? Lenke til kommentar
Lapette Skrevet 6. august 2009 Del Skrevet 6. august 2009 Hvert tall har en annen verdi enn det ser ut som. 5 blir verdt 8 hvis den står etter 3 osv osv. Mange millioner små "regler" for akkurat din konto. Og summen skal alltid bli den samme. Lenke til kommentar
claes Skrevet 6. august 2009 Del Skrevet 6. august 2009 Hvorfor er det alltid de minste avføringene som plasker mest i do? Lenke til kommentar
Bytex Skrevet 6. august 2009 Del Skrevet 6. august 2009 Fordi de har lengst vei å gå fra rumpa til vannet. Ærlig talt, dette er ikke noe snedig spørsmål akkurat..sånt du kunne tenkt i 5 sekunder og skjønt selv. Lenke til kommentar
Trygve Onnestad Skrevet 6. august 2009 Del Skrevet 6. august 2009 hvorfor får vi en klump / kul på skulderen etter BCG vaksinen på ungdomskolen? Noen har større kul en andre igjen. mens noen ikke har i det heletatt? Er det for rask identifisering om du eventuelt har tatt den vaksinen? Lenke til kommentar
Bytex Skrevet 6. august 2009 Del Skrevet 6. august 2009 BCG-sprøyte inneholder en cocktail med forskjellige vaksiner mot barnesykdommer, for å gjøre kroppen motstandsdyktig mot disse sykdommene senere i livet. Vi reagere alle litt forskjellig på vaksinene, derfor får noen kul mens andre får nesten ingenting merke. Lenke til kommentar
Goliath Skrevet 6. august 2009 Del Skrevet 6. august 2009 (endret) Hvorfor må liv på andre planeter ha samme forutsettningersom liv på jorden? Endret 6. august 2009 av Goliath Lenke til kommentar
Carl Sagan Skrevet 6. august 2009 Del Skrevet 6. august 2009 Hvorfor må liv på andre planeter ha samme forutsettningersom liv på jorden? For det er kun under slike omstendigheter livet vi kjenner kan eksistere. Lenke til kommentar
Goliath Skrevet 6. august 2009 Del Skrevet 6. august 2009 Men forskere snakker som at det absolutt at slike forhold MÅ forekomme for liv andre steder også Lenke til kommentar
rankine Skrevet 6. august 2009 Del Skrevet 6. august 2009 (endret) 426.018.501.000.000.000.000.000.000Så da er det store spørsmålet, hva heter dette tallet (million, milliard osv.)? Fire-hundre-og-tjue-seks-kvintillioner-atten-kvadrilliarder-fem-hundre-og-en-kvadrillioner. Det blir vel Fire-hundre-og-tjue-seks-kvadrillioner-atten-trilliarder-fem-hundre-og-en-trillioner? Kvadrillion i en gammel podcast av misjonen på P4 så snakket de om traktoren gråtass fra barne TV. de sa at den hadde en egen nettside som var gratass.no eller graatass.no. de mente at gratas/graatas ikke var noe en barne TV figur burde ha som nettside. hva er det for noe snuskete gratass/graatass er? Gra = kåt Endret 6. august 2009 av Xsquirrel Lenke til kommentar
Nissen Skrevet 6. august 2009 Del Skrevet 6. august 2009 Legger man på seg av å spise mye rene karbohydrater (sånn som mye rent sukker)? Lenke til kommentar
-MK- Skrevet 6. august 2009 Del Skrevet 6. august 2009 Nedgang/oppgang i vekt er avhengig av den totale energimengden som går inn i forhold til hvor mye energi som går ut. Men generelt sett vil man legge på seg i de fleste tilfeller ved å spise mer karbohydrater enn vanlig. (Selv om dette selvfølgelig ikke trenger å skje) 1 gram karbohydrat inneholder vel 4 kalorier hvis jeg ikke husker helt feil. Til sammenligning inneholder 1 gram fett 9 kalorier. Lenke til kommentar
Kakofoni Skrevet 6. august 2009 Del Skrevet 6. august 2009 Legger man på seg av å spise mye rene karbohydrater (sånn som mye rent sukker)? Ja ja ja. Absolutt. Du kan nesten ikke finne noe som helst som du legger på deg mer av. Sukker (rørsukker antar jeg du mener) er kjempelett å fordøye, har vanvittig mye energi og blir raskt omdannet til fett i kroppen. Det sukkeret du vil spise er trege karbohydrater. Disse karbohydratene er ikke like lett å fordøye og gir dermed en jevn strøm av energi til kroppen, i stedet for et kortvarig sukkersjokk. Trege karbohydrater er stivelse og fiber (fiber er så vanskelig å fordøye at kroppen ikke en gang klarer det, men det hjelper på fordøyelsen!) Og nei, trege karbohydrater er ikke søte og gode. Det er den brutale virkeligheten. Lenke til kommentar
ATWindsor Skrevet 6. august 2009 Del Skrevet 6. august 2009 Legger man på seg av å spise mye rene karbohydrater (sånn som mye rent sukker)? Ja ja ja. Absolutt. Du kan nesten ikke finne noe som helst som du legger på deg mer av. Sukker (rørsukker antar jeg du mener) er kjempelett å fordøye, har vanvittig mye energi og blir raskt omdannet til fett i kroppen. Det sukkeret du vil spise er trege karbohydrater. Disse karbohydratene er ikke like lett å fordøye og gir dermed en jevn strøm av energi til kroppen, i stedet for et kortvarig sukkersjokk. Trege karbohydrater er stivelse og fiber (fiber er så vanskelig å fordøye at kroppen ikke en gang klarer det, men det hjelper på fordøyelsen!) Og nei, trege karbohydrater er ikke søte og gode. Det er den brutale virkeligheten. Du legger vel på deg ca like mye av tilsvarende mengde proteion, og vesentlig mer av samme mengde fett? AtW Lenke til kommentar
lockdog Skrevet 6. august 2009 Del Skrevet 6. august 2009 (endret) Stemmer det. 1 gram karbohydrat = 4 kalorier 1 gram protein = 4 kalorier og 1 gram alkohol = 7 kalorier Så.. cola inneholder mindre kalorier enn reint brennevin Edit: Men hvordan er det andre veien? Om du forbrenner en viss mengde kalorier, f.eks 1000, mer enn man inntar. Vil man da forbrenne 1000/9 gram fett? Altså drøyt 100gram? Endret 6. august 2009 av lockdog Lenke til kommentar
Kakofoni Skrevet 6. august 2009 Del Skrevet 6. august 2009 Du legger vel på deg ca like mye av tilsvarende mengde proteion, og vesentlig mer av samme mengde fett? AtW Neida. Først og fremst, protein spiser man for å bygge opp kroppen; vi består stort sett utelukkende av proteiner. Energitilførsel er ikke proteinets oppgave (jeg utelukker ikke at man kan få energi av det). Fett har ikke et like stort energiinnhold som sukker, dermed må du få i deg mer fett for å like mye energi som litt sukker. I tillegg er det kjipere for magen å fordøye, så det er mer mettende. Lenke til kommentar
lockdog Skrevet 6. august 2009 Del Skrevet 6. august 2009 (endret) Neida. Først og fremst, protein spiser man for å bygge opp kroppen; vi består stort sett utelukkende av proteiner. Energitilførsel er ikke proteinets oppgave (jeg utelukker ikke at man kan få energi av det). Fett har ikke et like stort energiinnhold som sukker, dermed må du få i deg mer fett for å like mye energi som litt sukker. I tillegg er det kjipere for magen å fordøye, så det er mer mettende. Uhm.. Proteiner er akkurat like energigivende som karbohydrater. Om du spiser en kilo protein fremfor en kilo karbohydrat har ikke noe å si energimessig. (Litt mer å si fordøyelsesmessig ) Og kalorier er nettopp et mål for energi (1 kalori = 4.2 joule ), dermed inneholder fett mye mer energi enn sukker. Edit: Liten bommert er vel at 1gram fett = 9kcal, altså kilokalorier. Men folk blir jo aldri enige om en kalori på folkemunne er en kilokalori eller om det er en kalori. Endret 6. august 2009 av lockdog Lenke til kommentar
Nissen Skrevet 6. august 2009 Del Skrevet 6. august 2009 Har hørt at hovedgrunnen til at man legger på seg av karbohydrater er at det fremmer produksjonen av insulin, som da er et hormon som blant annet "booster" opptaket av fett fra maten. Ved inntak av mye raske karbohydrater vil insulinnivået bli svært høyt slik at det lagres mer fett i kroppen av den resterende føden i magesekken. Og at karbohydratene dermed bare fungerer som en slags katalysator for fettlagringsprosessen. Er det helt på villspor? Lenke til kommentar
-MK- Skrevet 6. august 2009 Del Skrevet 6. august 2009 (endret) Edit:Liten bommert er vel at 1gram fett = 9kcal, altså kilokalorier. Men folk blir jo aldri enige om en kalori på folkemunne er en kilokalori eller om det er en kalori. Man snakker naturligvis om kcal? Bare upraktisk å snakke om enkeltkalorier Har hørt at hovedgrunnen til at man legger på seg av karbohydrater er at det fremmer produksjonen av insulin, som da er et hormon som blant annet "booster" opptaket av fett fra maten. Ved inntak av mye raske karbohydrater vil insulinnivået bli svært høyt slik at det lagres mer fett i kroppen av den resterende føden i magesekken. Og at karbohydratene dermed bare fungerer som en slags katalysator for fettlagringsprosessen. Er det helt på villspor? Det er bare teknisk snikk-snakk. Skal du legge på deg må du få i deg flere kalorier enn du forbruker. Enkelt og greit Endret 6. august 2009 av -MK- Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå