Sitronsaft Skrevet 23. mai 2009 Del Skrevet 23. mai 2009 En føler seg av og til også mett om man har spist noe virkelig ekkelt.. Liksom "nei nå vil jeg ikke ha mer". True or false? (eller SNEDIG da, whatever.. skal ikke bli helt OT ) Lenke til kommentar
Jotun Skrevet 23. mai 2009 Del Skrevet 23. mai 2009 Jeg blir aldri mett av ristet loff med smør. Det er fordi risteren damper ut nesten alt vannet i loffen som gjør at det er mindre mettende. Lenke til kommentar
Mannen med ljåen Skrevet 23. mai 2009 Del Skrevet 23. mai 2009 Da har jeg et spørsmål... Hvordan kan verdens tørreste boller, som har ligget i en uke, bli så utrolig saftige etter en tur i micro'en? Microen kan jo umulig tilføre fuktighet. Så hva gjør den med bakverket? Lenke til kommentar
Andie93 Skrevet 23. mai 2009 Del Skrevet 23. mai 2009 Nei, tror ikke det er det. Ser for meg et ord på f, foooo.. Forfremmet er ordet du leter etter tror jeg! Jepp! Tusen takk Lenke til kommentar
Khaffner Skrevet 23. mai 2009 Del Skrevet 23. mai 2009 Da har jeg et spørsmål...Hvordan kan verdens tørreste boller, som har ligget i en uke, bli så utrolig saftige etter en tur i micro'en? Microen kan jo umulig tilføre fuktighet. Så hva gjør den med bakverket? Jeg bare tipper: Bollen kan oppbevare mer fuktighet som varm enn som kald, akkurat som luft. Eller så økte kanskje spyttproduksjonen din fordi du fikk lyst på varm bolle Lenke til kommentar
SemikolonP Skrevet 24. mai 2009 Del Skrevet 24. mai 2009 For en stund leste jeg om en på forumet som drev webserver med forum. Så hadde en bruker postet barneporno eller noe ulovelig, så eieren risikerte at politiet skulle komme for å se igjennom loggen på serveren hans. Hadde man havnet i en slik sak, og nektet politiet å gjøre det, ville man blitt straffet for å hindre politiarbeid. Men så tenkte jeg på: Hva om serveren ikke hadde noen spor politiet kunne gå følge etter, f.eks. om serveren ikke var satt til å logge IP-adresser? Ville eieren/drifteren av serveren blitt straffet for noe? Lenke til kommentar
SeaLion Skrevet 24. mai 2009 Del Skrevet 24. mai 2009 Hvordan måler jeg hvor lange bein jeg har (hvor på kroppen altså)? Skritthøyden måles fra bakken (uten sko) til oppunder skrittet, f.eks rett bak ballene. Og hvor stort er det vanlig at beina er i forhold til høyden? Normal skritthøyde på en mann på 1,80 er ca 86 cm. En mann på 1,70 har en normal skritthøyde på ca 76 cm. Kilde: Henry Dreyfuss' tabeller Humanscale. Slike mål er gjennomsnittsverdier, normalvariasjonen fra person til person er ofte stor. Jeg er selv 184 cm høy og har en skritthøyde på 82 cm. De ekstra centimeterne fra setet og opp gjør at jeg har problemer med å finne biler som har stor nok innvendig takhøyde. Biler med såkalt innvendig soltak er skrekken, da må jeg som oftest sitte med bøyd nakke for å få plass. Jeg bodde noen år i Oslo, og da oppdaget jeg at hvis man forhåndsbestilte drosje et døgn i forveien, så kunne man faktisk bestille drosje uten soltak, noe jeg da også gjorde ved flere anledninger. Lenke til kommentar
Maelwedd Skrevet 24. mai 2009 Del Skrevet 24. mai 2009 Fins det en auto-update knapp? Slik at om jeg er i denne tråden og venter på nytt innlegg bare kan vente til det kommer noe nytt og så oppdateres det automatisk, istedenfor at jeg må trykke Refresh som en idiot? Nja, du kan prøve å aktivere AutoRefresh hvis nettleseren din støtter det. Jeg sitter med Opera, og der kan jeg bare høyreklikke på sida og velge "Reload every: x minutes". Noe som kan være farlig hvis jeg prøver å arbeide, siden jeg ikke kan vite om det faktisk er noe nytt eller ei, så man må sjekke hele tiden fortsatt... Lenke til kommentar
McStroke Skrevet 24. mai 2009 Del Skrevet 24. mai 2009 (endret) Da har jeg et spørsmål...Hvordan kan verdens tørreste boller, som har ligget i en uke, bli så utrolig saftige etter en tur i micro'en? Microen kan jo umulig tilføre fuktighet. Så hva gjør den med bakverket? Pizza har en tendens til å bli unødvendig fuktig og slapp etter den har vært i microen Men det kommer vell av pizzasausen og/eller osten. Endret 24. mai 2009 av McStroke Lenke til kommentar
Sitronsaft Skrevet 24. mai 2009 Del Skrevet 24. mai 2009 Jeg har opplevd meget positiv effekt på både boller/pizza i mikroen om jeg setter på tining og ikke den tradisjonelle varmingen. Da kan gamle boller kjennes ut som nye og kald pizza som helt fersk fra ovnen. Lenke til kommentar
Mannen med ljåen Skrevet 24. mai 2009 Del Skrevet 24. mai 2009 Hva gjør mikroen når den står på Defrost? Er det ikke bare lavere effekt. Lenke til kommentar
A-Jay Skrevet 24. mai 2009 Del Skrevet 24. mai 2009 Hva gjør mikroen når den står på Defrost?Er det ikke bare lavere effekt. Det varierer fra ovn til ovn. Noen ovner veksler mellom ulike effektnivåer over tid, da det skal gi bedre opptining. Lenke til kommentar
Khaffner Skrevet 24. mai 2009 Del Skrevet 24. mai 2009 (endret) Hvor tynn er en typisk rød laserstråle? Er den tynnere enn den ser ut pga lysrefleksjon? Og hvorfor har den engelske "alfabetsangen" og "twinkle twinkle little star" samme melodi? Endret 24. mai 2009 av khaffner Lenke til kommentar
Simen1 Skrevet 24. mai 2009 Del Skrevet 24. mai 2009 Jeg blir aldri mett av ristet loff med smør. Aldri er et veldig sterkt ord. Jeg tror du rett og slett ikke har prøvd hardt nok. Legg de smurte ristede loffskivene på kjøkkenvekta og summer opp mange hundre gram du klarer før du finner din egen grense. Hva gjør mikroen når den står på Defrost? Er det ikke bare lavere effekt. Det stemmer. Formålet er å hale ut tiden slik at varmen får tid til å ledes (konduktivt) mellom ytre og indre områder slik at ingenting blir "kokt" på utsiden før det tiner på innsiden. Rent teknisk senkes egentlig ikke effekten. Mikrobølgene slåes bare av og på med noen sekunders mellomrom slik at gjennomsnittseffekten blir lav. Altså gir varmen bedre tid til å utjevne seg i det som tines. Lenke til kommentar
Mannen med ljåen Skrevet 24. mai 2009 Del Skrevet 24. mai 2009 (endret) Rent teknisk senkes egentlig ikke effekten.Gjelder det alle trinnene? At det eneste man justerer er at den er vekselvis av og på, som en ovn med termostat? Jeg har alltid trodd at man justerte effekten. Endret 24. mai 2009 av Mannen med ljåen Lenke til kommentar
Mannen med ljåen Skrevet 24. mai 2009 Del Skrevet 24. mai 2009 Nytt spørsmål: Det er som kjent en sprekk på Prekestolen. Men er det fare for at den faller ned? Hva blir konsekvensen? Lenke til kommentar
lockdog Skrevet 24. mai 2009 Del Skrevet 24. mai 2009 (endret) Gjelder det alle trinnene? At det eneste man justerer er at den er vekselvis av og på, som en ovn med termostat? Jeg har alltid trodd at man justerte effekten. Det er riktig som Simen1 sier, det sitter kun ett "element" som sender ut mikrobølger, som regel 750 eller 1000W. Kokeplater og komfyrer regulerers ofte på samme måte, enten av eller på, også. Forskjellen er at de går på termostat, mens mikrobølgeovner går på tid. Nytt spørsmål:Det er som kjent en sprekk på Prekestolen. Men er det fare for at den faller ned? Hva blir konsekvensen? Tidligere diskusjon Edit: Den var vist om man overlevde et slikt fall. Etter tsunamien i Thailand ble det mye oppstyr rundt andre mulige steder slikt kunne forekomme. Det ble vel også vurdert hvor stor flodbølge prekestolen kunne lage, om den skulle falle ned. Men har ikke sett noen resultater fra vurderingen. Endret 24. mai 2009 av lockdog Lenke til kommentar
Mannen med ljåen Skrevet 24. mai 2009 Del Skrevet 24. mai 2009 Ifølge geologer er det visst ikke fare for at den faller ned, selv om det er en sprekk. (Wikipedia) Men hva om en miljøterrorist fyllte sprekken med høyeksplosiver, ville den da falle ned? Lenke til kommentar
Scooby snacks Skrevet 24. mai 2009 Del Skrevet 24. mai 2009 Hvordan regner kalkulatorer ut sin-, cos- og tan-verdier for vinkler? Lenke til kommentar
Daniel Skrevet 24. mai 2009 Del Skrevet 24. mai 2009 http://www.homeschoolmath.net/teaching/sine_calculator.php Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå