lockdog Skrevet 1. januar 2009 Del Skrevet 1. januar 2009 Tilleggsspørsmål: Ved hvilken temperatur fryser Champagne og Vodka? Merk at temperaturene var kvalifiserte gjetninger fra min side. Frysetemperaturene liquidus og solidus synker nok etter hvert som alkoholinnholdet øker. Jeg vil gjette på: Champagne 12%: liquidus ca -10'C, solidus ca -20'C. Vodka 40%: liquidus ca -40'C, solidus ca -60'C. Jeg slang ei flaske vodka i dypfrysen en kveld, fordi jeg skulle ha den med på fest dagen etterpå. Dette går vaneligvis bra. Festen derimot ble avlyst, og flaska blei ikke tatt ut av fryseren før en uke senere. Da var flasken stort sett frossen, untatt et lag på toppen, som jeg rengner med var ganske ren alkohol. Dypfrysen hadde en temperatur på -18 - -22 en plass. Lenke til kommentar
Jambimaster Skrevet 1. januar 2009 Del Skrevet 1. januar 2009 Hva skal jeg si til en kamerat for å overbevise han at Nibiru/planet x-greia bare er tull? Lenke til kommentar
aklla Skrevet 1. januar 2009 Del Skrevet 1. januar 2009 Hva skal jeg si til en kamerat for å overbevise han at Nibiru/planet x-greia bare er tull? tviler på at du kan si noe som overbeviser han, er jo ekstremt vanskelig å bevise at det er tull. det eneste som funker er en slik: Lenke til kommentar
Pels Skrevet 1. januar 2009 Del Skrevet 1. januar 2009 (endret) Hva skal jeg si til en kamerat for å overbevise han at Nibiru/planet x-greia bare er tull? Ingen har sett en slik planet, hverken NASA eller de hundre tusener av amatør astronomer rundt i verden. Han kan jo bare kjøpe et teleskop selv og begynne å lete. Endret 1. januar 2009 av Pels Lenke til kommentar
Mr. Bojangles Skrevet 1. januar 2009 Del Skrevet 1. januar 2009 Så toget mitt ville ikke fungert nei, so much for den ideen. Blir man "forskjellig" full av sprit, øl og vin? Altså; har noen venninner som mener at man blir mye mer "gladfull" av vin. Er det noe i det - eller er det bare pølsevev? Lenke til kommentar
Gyr0 Skrevet 1. januar 2009 Del Skrevet 1. januar 2009 Hvordan finner jeg busstider på nettet? Lenke til kommentar
Torbjørn T. Skrevet 1. januar 2009 Del Skrevet 1. januar 2009 Du går til heimesida til ditt lokale buss-selskap. Lenke til kommentar
Khaffner Skrevet 1. januar 2009 Del Skrevet 1. januar 2009 eller www.trafikanten.no hvis det er i Oslo/Akershus Lenke til kommentar
Ståle Skrevet 1. januar 2009 Del Skrevet 1. januar 2009 Tilleggsspørsmål: Ved hvilken temperatur fryser Champagne og Vodka? Merk at temperaturene var kvalifiserte gjetninger fra min side. Frysetemperaturene liquidus og solidus synker nok etter hvert som alkoholinnholdet øker. Jeg vil gjette på: Champagne 12%: liquidus ca -10'C, solidus ca -20'C. Vodka 40%: liquidus ca -40'C, solidus ca -60'C. Jeg slang ei flaske vodka i dypfrysen en kveld, fordi jeg skulle ha den med på fest dagen etterpå. Dette går vaneligvis bra. Festen derimot ble avlyst, og flaska blei ikke tatt ut av fryseren før en uke senere. Da var flasken stort sett frossen, untatt et lag på toppen, som jeg rengner med var ganske ren alkohol. Dypfrysen hadde en temperatur på -18 - -22 en plass. Hva hadde skjedd hvis man hadde drukket det? Lenke til kommentar
deaktivert443556 Skrevet 1. januar 2009 Del Skrevet 1. januar 2009 Jeg oppbevarer vodka konsekvent i fryseren, og det har gått bra til nå. Riktignok så drikker jeg den ikke bar, så den blir jo litt "oppvarmet" når den blandes ut med brus som ligger litt over frysepunktet. Jeg har likevel et annet spørsmål om frysing av væsker. Jeg åpnet nettopp en flaske brus som har stått på balkongen i -9 grader. Innholdet var helt flytende uten tegn til slush, isflak eller noe annet. Akkurat i det jeg åpnet den, frøs hele innholdet i løpet av et par sekunder. Hva er årsaken til dette? Det var faktisk såpass fasinerende å se på dette, at jeg gikk ut og hentet en til brus bare for å se det igjen. *barnslig* Lenke til kommentar
Awesome X Skrevet 1. januar 2009 Del Skrevet 1. januar 2009 Jeg så State of the Union (1948) i natt og da hadde de en TV som jeg nekter å tro er ekte. Dere kan se den i bakgrunnen på bildene under. Er dette en ekte TV eller er det bare filmtriks? Hadde de prosjektorer for TV-signaler på den tiden? Lenke til kommentar
Arthemax Skrevet 1. januar 2009 Del Skrevet 1. januar 2009 Jeg oppbevarer vodka konsekvent i fryseren, og det har gått bra til nå. Riktignok så drikker jeg den ikke bar, så den blir jo litt "oppvarmet" når den blandes ut med brus som ligger litt over frysepunktet. Jeg har likevel et annet spørsmål om frysing av væsker. Jeg åpnet nettopp en flaske brus som har stått på balkongen i -9 grader. Innholdet var helt flytende uten tegn til slush, isflak eller noe annet. Akkurat i det jeg åpnet den, frøs hele innholdet i løpet av et par sekunder. Hva er årsaken til dette? Det var faktisk såpass fasinerende å se på dette, at jeg gikk ut og hentet en til brus bare for å se det igjen. *barnslig* Trykk i flasken gjør at innholdet ikke fryser selv om det er under 0 grader. Når trykket letter av at du åpner flasken synker trykket og innholdet kan fryse. Kullsyren i brusen kan også hjelpe til. Når den går fra å være løst opp i brusen til å være gass krever den energi, noe den tar fra brusen. Lenke til kommentar
M98kF1 Skrevet 1. januar 2009 Del Skrevet 1. januar 2009 Jeg så State of the Union (1948) i natt og da hadde de en TV som jeg nekter å tro er ekte. Dere kan se den i bakgrunnen på bildene under. Er dette en ekte TV eller er det bare filmtriks? Hadde de prosjektorer for TV-signaler på den tiden?[bilde] [bilde] Det er vel rett og slett bare ett speil, og en liggende tv-skjerm nede i "boksen". Du ser en slik en her Lenke til kommentar
deaktivert443556 Skrevet 1. januar 2009 Del Skrevet 1. januar 2009 Trykk i flasken gjør at innholdet ikke fryser selv om det er under 0 grader. Når trykket letter av at du åpner flasken synker trykket og innholdet kan fryse. Kullsyren i brusen kan også hjelpe til. Når den går fra å være løst opp i brusen til å være gass krever den energi, noe den tar fra brusen. Det som er litt rart, er at noen ganger har jeg to flasker av samme type som står på balkongen. Begge er uåpnet men kun den ene har fryst... Her er uansett en video av "fenomenet" (jeg tok bort lyden pga en litt overivrig tilskuer i bakgrunnen). Se filmen hos Youtube Lenke til kommentar
Kahuna Skrevet 1. januar 2009 Del Skrevet 1. januar 2009 Hva skal jeg si til en kamerat for å overbevise han at Nibiru/planet x-greia bare er tull? Ingen har sett en slik planet, hverken NASA eller de hundre tusener av amatør astronomer rundt i verden. Han kan jo bare kjøpe et teleskop selv og begynne å lete. *Hvis* den planeten finnes og den faktisk kommer til å møte oss på det tidspunktet som blir oppgitt på div. nettsteder så skal den allerede være synlig med et amatørteleskop. Det er med andre ord ikke lenger mulig å holde den skjult for allmenheten. Problemet er at de som henger seg på sånne teorier mangler gjerne basiskunnskaper i astronomi og naturvitenskap og er derfor lite mottakelige for fakta. Å tvinge nødvendig kunnskap inn i hodene deres kan være en utfordring for å si det mildt. Lenke til kommentar
Jambimaster Skrevet 1. januar 2009 Del Skrevet 1. januar 2009 Merker det. Har ikke så mye kunnskap om sånn jeg heller, men jeg har interessert meg for astronomi siden jeg var 5-6 år gammel. Så derfor synes jeg det er trist at slikt bull skremmer folk. Lenke til kommentar
Fløffy Skrevet 1. januar 2009 Del Skrevet 1. januar 2009 Kva er det engelske navnet på sammensvergelsen som går på tv2 no? Lenke til kommentar
Zlatzman Skrevet 1. januar 2009 Del Skrevet 1. januar 2009 Kva er det engelske navnet på sammensvergelsen som går på tv2 no? XIII: The Conspiracy (basert på tegneserien XIII) Lenke til kommentar
Khaffner Skrevet 1. januar 2009 Del Skrevet 1. januar 2009 Hvorfor bruker man ,- (komma bindestrek) etter priser? Lenke til kommentar
Zlatzman Skrevet 1. januar 2009 Del Skrevet 1. januar 2009 Hvorfor bruker man ,- (komma bindestrek) etter priser? Kommaet er desimalseparator. Bindestreken betyr at det ikke kommer noe mer etter den. Altså er 100,00 og 100,- ekvivalente. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå