Gå til innhold

Snedige ting du lurer på V.2


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Fins det noen enkel måte å sjekke om jordingen i ett hus er i orden?

 

Har ett utrolig merkelig problem med en rørforsterker - virker som om jord i stikkontaktene er støyete.

Er chassiet til rørforsterkeren jordet (jordet plugg)? Da kan det kanskje ha noe å si hvis det er noe jordfeil inni der eller noe som kommer i kontakt med chassiet.

 

Ellers så kan det være to ting galt med jorden i et hus. Det kan være brudd på jordlederen som gjør at tilsynelatende jordet stikkontakter blir uten jord, eller det kan være jordfeil som vil si at en fase ligger inntil jord et sted og leder strøm ut til jord.

 

Du kan jo kanskje prøve å koble fra jorda fra pluggen til rørforsterkeren og se om det hjelper? Men vær oppmerksom på at da kan kanskje chassiet på rørforsterkeren være stromførende ;).

 

Ellers så heter instrumentet man bruker til å måle etter jordfeil en "megger" / Isolasjonstester. Samme instrumentet kan somregel brukes til å måle kontinuitet i jordledere.

Endret av ChrML
Lenke til kommentar

Er det stor forskjell i hvor mange bokstaver og ord man bruker i de forskjellige språkene?

Jeg mener, hvis man tar en bok som er oversatt til mange språk, f.eks. Bibelen, er den engelske versjonen lengre enn den norske?

 

I love you

Jeg elsker deg

(Norsk er betydelig lengre enn engelsk)

 

Merry Christmas

God jul

(engelsk tar størst plass)

 

Man finner eksempler begge veier, så man vil trenge lengre tekster for å avgjøre hvilket språk som er mest effektivt.

Lenke til kommentar

Teknisk mulig - ja. Praktisk? Nei, ikke hvis ikke det er stor etterspørsel.

 

Teknisk sett er det veldig lett å implementere manuellsjalting av automatkassen. Og når man får til en manuellsjaltet automatkasse som bytter gir kjappere enn du har kjangs til å gjøre med en tradisjonell manuell kasse, hva skal du da med en slik?

Lenke til kommentar
Er det slik at alle el-biler, hybridbiler og alle såkalte miljøvennlige biler MÅ ha automatgir? Jeg vil ikke at manuell skal dø med fremtiden. :(

Ja, mer eller mindre. Elektrisk biler har gjerne ikke gir i det hele tatt, da de strengt tatt ikke trenger gir slik forbrenningsmotorer har det.

 

Man kan teknisk produsere elektriske biler med gir (og Tesla Roadster skal visstnok ha totrinns gir), men det representerer et stort energitap (i biler med forbrenningsmotorer aksepterer man det tapet da gir må til for å utnytte motoren effektivt, men i elektriske biler har man ikke dette behovet) så det er ikke så miljøvennlig i praksis.

 

Men jeg skjønner ikke helt hva du skal med gir i en bil som ikke trenger gir. :) Hadde det vært snakk om manuelt versus automatisk hadde det vært noe annet.

Lenke til kommentar

Det blå lyset skal, såvidt jeg vet, hindre at sprøytenarkomane klarer å finne blodårene sine.

Klarer de ikke det, kan de ikke sette sprøyte.

 

Jeg lurer på hva som skjer med blodårene til narkomane. Har hørt de forsvinner, så man får stadig færre steder hvor det er mulig å sette sprøyta. Til slutt må man, ifølge en humoristisk sang jeg har hørt av Egil Hegerberg, "sette heroinsprøytene rett inn i øyet fordi du ikke har blodårer igjen på kroppen!".

 

PS. Min gjetning:

Manuelle gir er for folk som vil svi litt gummi. Slike folk kjøper ikke miljøbil.

 

 

Selv kjører jeg manuellt, og det er kjekt å kunne gjøre det sånn at jeg lett kan låne andres biler. Men jeg vil ikke savne den spaken om den forsvinner.

Endret av Mannen med ljåen
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...