Gå til innhold

Trafikkuhell - Føler meg medskyldig


cocke50

Anbefalte innlegg

Hei. Jeg fant desverre ikke noen annen kategori å poste dette.

Jeg skal nå beskrive et trafikkuhell som skjedde idag og jeg vil gjerne høre hva dere synes.

 

Vi var ute på tur. Jeg med moped og har sertfikatet (alså er kjøredyktig) og han andre som i dette tilfelle er skadet hadde lett MC og er ikke ferdig med lappen.

 

Han har bare tatt teori og har ikke hatt en eneste kjøretime enda. Alså han kjører uten lappen og er ikke en godkjent kjører.

 

Før vi begynte kjøreturen lager vi en regel som sier at viss en av oss burter to ganger skal begge stoppe på neste busstopp for da skal jeg eller han fortelle noe.

 

Uansett, han kjører foran. Fartsgrensen er 60 Km/t og bege holder den. Jeg tar to burt og han bare kjører forbi det neste busstope. Jeg tenker hva han holder på med?

 

Jeg burter to ganger til og han reagerer fremdeles ikke. Han rekker plustelig fing til meg og ser ned på lett-motorsykkelen sin. Han skulle sjekke noe.

 

Jeg finner ut at jeg skal ta en forbikjøring også stoppe på neste busstopp selv for å få han til å stoppe.

 

Det er ledig i andre kjørebane og jeg kjører over til den andre siden og tar en forbikjøring. Kjører så inn igjen på den opprinelige kjørebanen igjen og han blir redd og bråbremser, sklir og får deler av sykelen over seg.

 

Det virker som om han ikke fult med under min forbikjøring og holt på med andre ting. Ergo han har ikke bremst ned i tide pga. han ikke følgte med.

Derfor måtte han bråbremse.

 

Han får et fall som ikke skader noe stort. Svimel i hode er han. Litt øm her og der men ikke noen store fysiske skader.

 

Jeg føler meg selfølgelig litt medskyldig i dette men føler ikke at jeg selv er ansvarlig på alt.

 

Hvis dere lurer på hvorfor jeg ville han skulle stoppe på neste busstop var det for han hadde kjørt inn på feil vei.

 

Hva synes dere?

Endret av cocke50
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

*Laangt sitat fjernet av moderator* -Rikky

 

jeg mener at du ikke på noen måte er medskyldig i og med at du prøvde og signalisere og få kontakt og han avfeide deg så kjør du forbi og han skvetter og hugger tak i bremsen og tryner. ergo han feil fordi han ikke fulgte med

Endret av Rikky
Lenke til kommentar
Han sier at viss dette hadde blitt annmeldt (noe det ikke ble). Så hadde jeg fått alt skulden. Han har ikke lappen engang. Så jeg er usikker på hva som hadde hent da.

8810083[/snapback]

 

Han hadde fått utsettelse på lappen (6-12 måneder) og bot regner jeg med hvis politiet hadde fått vite om dette.

 

Det som kan være ille for deg er vell om du oppfordret han til å kjøre uten lappen, du burde ihvertfall prøvd å hindre han synes jeg før han la ut på turen. Tror egentlig ikke det får noe særlig konsekvenser for deg og at han veltet var hans egen feil.

Lenke til kommentar

Du foretok sannsynligvis en lovlig forbikjøring, og har all rett til å gjøre det. Han kjørte uten lappen, og det eneste som vil skje om han sender dette videre til politiet er at han får utsettelse på billappen for å ha kjørt ulovlig, samt ei feit bot.

Lenke til kommentar
Du foretok sannsynligvis en lovlig forbikjøring, og har all rett til å gjøre det. Han kjørte uten lappen, og det eneste som vil skje om han sender dette videre til politiet er at han får utsettelse på billappen for å ha kjørt ulovlig, samt ei feit bot.

8810153[/snapback]

 

Ok og bare så dere vet det. Nei jeg oppfordere han ikke til å kjøre.

 

Faren min synes han er helt rar siden han velger å kjøre uten lappen. Det hadde jeg ikke fått lov til. Men far hans bare sier: Der er ditt ansvar. Alså skal ikke foreldre sette noen grenser?

Endret av cocke50
Lenke til kommentar

Hehe , ok beklager det spørsmålet om du hadde oppfordret han. Det er jo delvis hans eget og delvis foreldrene hans sitt ansvar hvis han er under 18. Jeg forstår jo det er veldig gøy å kjøre før man har fått lappen hvem har vell ikke gjort det en gang eller to uten at foreldrene viste om det så klart. Vi får bare håpe kompisen din ikke dreper seg selv eller noen andre i trafikken før kjøreferdighetene hans er modnet litt...

 

Hvis noen jeg kjente kjørte uten lappen i dag , så hadde jeg prøvd å snakke de fra det og hindre de på en vennlig måte. Jeg hadde nok ikke gjort det den gangen når jeg var 18.

Lenke til kommentar

Helt klart hans egen feil. Du har ikke gjort noe galt (anna enn at mopeden din muligens går litt raskere enn tillatt? :p )

Trodde det var sånn at om en kjørte uten lappen så er det du som må ta ansvar, selvom det egentli ikke er din feil. eks. bil ikke overholder vikeplikten og dere støyter, men det viser seg at du ikke har lappen så sliter du minst like mye.

Lenke til kommentar
Du sier at han ikke bremset ned i tide, hvorfor skulle han bremse når du foretar en forbikjøring? Måtte han bremse for ikke å kjøre inn i deg bakfra?

8813876[/snapback]

denne skjønte ikke jeg heller, man skal ikke måtte bremse når noen kjører forbi deg.

Når du kjører forbi han så har du større fart enn han. Bremset du rett foran han etter å ha kjørt forbi?

Endret av Darx
Lenke til kommentar

Hvis du har gjort en knapp forbikjøring, og kjørt inn igjen rett forann han, slik at han følte han måtte bråbremse, altså han følte det ble for lite klaring, så er du litt medskyldig. Men slik du skriver virker det som om det var en helt grei forbikjørsel, og at du ikke er skyldig i det hele tatt..

 

Han har jo tross alt ikke tatt kjøretimer. Da hadde han kanskje vært mer oppmerksom?

 

Det jeg lurer litt på er jo hvorfor han ikke hørte deg? En moped som gir flatt fra 60 og oppover bråker jo noe sinnsykt... Burde jo hørt deg aksellerere opp på siden hans og forbi.. :hmm:

 

Edit:leif..

Endret av rublings
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...