Gå til innhold

Erfaringer med Acer Aspire 5920G


Anbefalte innlegg

Åssen i helvette er det der får det til å bli at det er GS kort i 5920g?

 

For det første så er det jo klistre merke på maskinen som det står klart (Geforce 8600 GT 256) Å når jeg går skjerm instillinger så står det klart Generic pnp monitor on Nvidia Geforce 8600 GT skjønner ikke hva dere preker om.

9501294[/snapback]

 

Les litt bedre. Er den nye versjonen med HD-DVD-drev og bedre prosessor ;)

 

Edit: Samt større HDD, som karen under sier.

Endret av Der Kommissar
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Åssen i helvette er det der får det til å bli at det er GS kort i 5920g?

 

For det første så er det jo klistre merke på maskinen som det står klart (Geforce 8600 GT 256) Å når jeg går skjerm instillinger så står det klart Generic pnp monitor on Nvidia Geforce 8600 GT skjønner ikke hva dere preker om.

 

Så til et spørsmål, se at de har partisjonert disken i to deler. Liger den installasjons driten på noen av de synlige partisjonenen? Og hvordan setter man igang en ny installasjon? Syns det er utrolig tragisk at de har delt opp disken . Det som ikke vista ligger på blir jo rett og slett ubrukelig.

 

Er det noe problem å slette Acer programmene ?

9501294[/snapback]

Det er en ANNEN versjon av 5920G for ca 13000kr som kommer med hd-dvd og 250gb harddisk, samt 200mhz mer. DENNE maskinen har gs kort istedenfor gt. Forstår du det nå? Det finnes flere versjoner av 5920g!

Endret av galmania
Lenke til kommentar
Åssen i helvette er det der får det til å bli at det er GS kort i 5920g?

9501294[/snapback]

 

Den første versjonen av 5920G har 8600 GT kort. Den nyeste versjonen med kraftigere prosessor (T7500) Større harddisk (250 GB) og HD-DVD leser har 8600GS. Det er også det som blir sagt her, hvis du leser innleggene lenger opp.

 

edit: trykte bare på svar på det forrige innlegget, så ikke at andre hadde besvart spørsmålet før meg.

Endret av ventle
Lenke til kommentar
Syntes noen her nevnte at denne PC-en dro bioshock ganske greit jeg? Det lagger jo på både high og medium grafikk hos meg, ligger på max 15-20 fps, var demoen jeg testa på. Noen andre som har prøvd bioshock på denne PC-en? Fikk 3300 omtrent i 3dmark 06..

9502300[/snapback]

 

Fikk noe av det samme i 3dMark06, og kjørte Bioshock-demoen med alt på high i DX10 med hva jeg vil anse som rundt 15-30 fps gjevnt over. Hva slags driver bruker du?

Lenke til kommentar

når jeg slår på PC-en så funker musa i ca. 10 sekunder etter oppstart (på skrivebordet), men etter det så slutter alt å virke. Tastaturet funker ikke, tocu pad'en funker ikke, eksterne musa funker ikke og heller ikke min eksterne HDD. Har tatt ut ledningen ut og inn flere ganger.

 

Men skrivebordet er der. Nesten sikker på at det er vista som står bak detta!

 

edit: måtte bare vente kjempe lenge etter oppstart...nå funker alt.

Men np lagget til og med kabal 0.o

 

edit: PC-en bruker HELE tiden over 50% av prossesorbruken.....prosseson heter: system

 

Noe jeg kan gjøre?

 

Vurdere å kjøpe xp nå, er også dritt lei av vista.

Endret av Singh tha king
Lenke til kommentar

Du har ikke fysisk to harddisker.

 

Og for øvrig har ikke eg noen problemer heller, annet enn det med hvilemoduset. Noen må jo ha vært uheldige fordi Vista hos meg er ikke så treigt som alle skal ha det til. Ingenting går treigt, effektene funker strålende, Aero fucker ingenting. Jaja, alle kan ikke være fornøyde. Det kan også sies at skjermkortdriverne til ACER er bedre for Penumbra: Overture enn 165.01. Kjører også Bioshock bra.

Endret av Jarek
Lenke til kommentar
Jeg fikk en forespørsel på Hva jeg gjorde med PC-en etter jeg fikk den ang. ting som kjører i bakgrunnen og lignende.

 

For det første så bare la acer sin installasjonsprosess gå sin gang, alt det rotet fikser du etterpå. Det er greit med f.eks batteristyring og slikt når du setter opp de instillingene du vil ha. På en annen side så er windows mobile center omtrent like bra.

 

Så over til prosessene.

 

Gå på start og skriv inn msconfig -> Enter.

 

post-28738-1188476838_thumb.jpg

 

Alt fra symantec tok jeg bevisst av pga. jeg aldri har slitt med virus eller reklame. Den eneste gangen jeg gikk ned for telling var da blaster viruset slo til. Jeg klarte meg likevel uten noe hot-fix, fordi jeg bare deaktiverte den protokollen som viruset utnyttet. Likevel, hvis du ikke er 100% stødig på å ikke trykk på ting du ikke skal osv. så er det egentlig anbefalt å kjøre antivirus programmet. Dog er den som følger med bare en 30 dager trail greie. Det finnes mange gode gratis programmer der ute.

 

Alle disse fra acer tok jeg også av, men først etter jeg konfigurerte hurtigtastene og slik. Jeg ser at lunchmanager forsatt kjører hos meg, så jeg skal sjekke ut saken.

 

Jeg lot ting som raid-, audi- og power-services være igjen. Du kan godt stenge ned disse også, du kan uansett aktivere alt fra acer igjen ved å bare trykke på den "e"-taste oppe i høyre hjørne på tastaturet.

 

Over til startup.

 

 

post-28738-1188477470_thumb.jpg

 

Her har jeg igjen fjærnet alt unødvendig. Det eneste som står igjen er raid/audio og den ene som heter windows operating stystem. Jeg har ingen anelse om hvorfor den står der. Messenger lot jeg være igjen, fordi jeg liker å ha den oppe.

 

Windows defender er fint å la stå hvis du vil være ekstra sikker. Bluetooth kan du aktivere ved hjelp av hurtigtasten, men den programmet kan også fungere som en hub. Uansett, greit å deaktivere og heller starte det hvis du trenger det.

 

Det fra Symantec er også greit å ta vare på hvis du vil være sikker, men jeg ville heller ha skaffet et gratis program.

 

En annen ting jeg gjorde var å gå inn på windows update og deaktivere automatisk oppdatering. Start -> windows update -> change settings.

 

Jeg gikk også inn og deaktiverte brukerkontroll styring som nevnt over.

 

Alt dette jeg har nevnt over, foruten den siste, er ting som suger minne/batteri/cpu-kraft, osv.

 

post-28738-1188478138_thumb.jpg

 

Dette er sånn taskmanager ser ut hos meg nå.

 

En fin tommelfingerrelgel er. Hvis du ikke bruker en ting, ikke kjør den. Er det noen som vet hvorfor desktop service bruker 70MB minne?

 

Uansett, så bruker jeg ca. 600MB minne uten å gjøre noe.

 

Det finnes en del guider der ute for å optimalisere windows, vil jeg tro.

 

Dette var bare helt basic hva du ikke trenger og slikt.

 

Hvis noen har noe kommentarer, rettelser, så hadde det vært fint om du poster det under.

9390892[/snapback]

 

 

Dette var interessant..hvilken av mine oppstart kan jeg ta bort? Jeg vil at norton skal få jobbe i fred, og msn...legger ved et bilde som dere kan se på...

Oppstart.bmp

Lenke til kommentar
hvis jeg skal innstalere vista på nytt må jeg bruke det recovery greiene som fulgte med eller kan jeg bare laste ned vista fra et sted å bruke den cd-keyen som står under PC-en?

9507025[/snapback]

Jeg lastet ned en "ferdig aktivert" versjon og brukte ikke det nr som står under PC-en. Men jeg har ikke dårlig samvittighet for det når jeg likevel eier samme vista versjon, bare med masse acer piss.

Lenke til kommentar

er det noen som har opplev at PC-en bare henger seg opp etter oppstart? går skikkelig treigt! og prøver du å gjøre noe stopper PC-en helt og lager pipielyder fra selve PC-en....altså kan ikke slå av lyden.

 

Har skjedd flere ganger med meg.

 

Er det bare jeg som er så uheldig?

 

Hvordan formatere jeg PC-en uten alt med acer programvaren, og slik at alt funker som det skal.

 

Vista kan da ikke være så dårlig? har prøvde å få PC-en til å virke i 1.5timer, men PC-en henger seg opp etter oppstart, sånn ca. 1-30 sekunder. Har avg antivirus. kan jeg ha fått virus? har ikke noe spyware fjenere....rekker jo ikke å komme inn på internett nå jo :S

 

edit: hvordan kan jeg bestemme hvilke programmer jeg vil at skal starte ved oppstart?

 

edit: Nå funka faktisk PC-en i over 5 minutter! slo på winamp og sjekka task manager(?) og så at prossesorbruken var 100%. WTF?

 

var bare e-manager og winamp som var oppe og gikk!

Endret av Singh tha king
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...