Gå til innhold

Hvor ville du flyttet? Tromsø eller Trondheim?


Anbefalte innlegg

Jeg skal fullføre utdanningen min i en av disse byene, men hvilken by er best? Hvilken by har best studentmiljø, kino, konsert- og teatertilbud, miljø, shoppemuligheter osv.? Hvilken by har mest åpne og koselige mennesker? Uteliv? Cafèer?

 

Hadde lenge bestemt meg for Trondheim, men Tromsø skal visstnok være en ordentlig trivelig og fin by med masse flotte folk. Men så har de jo den lange vinteren og.

 

Så er det noen som kan hjelpe meg litt på vei? Hva er bra og hva er mindre bra med disse byene? Hvor ville du flyttet?

Endret av howie89
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Når det gjelder konserter har Tromsø en skikkelig kløveress i høst i form av Chris Cornell. Men, han kommer også til Bodø dagen etterpå, og til Quartfestivalen i begynnelsen av Juli. Dessuten er det generelt sett bedre konserttilbud i Trondheim, så det argumentet er egentlig ubrukelig.

 

Jeg elsker forresten Trondheim. Det er en nydelig by, med mange muligheter. Personlig er Trondheim en av de få byene i Norge jeg kunne tenkt meg å flytte til en gang, faktisk.

 

I Tromsø har jeg desverre aldri vært, så jeg vet ikke hvordan det er der.

Lenke til kommentar

Vet ikke med Trondheim, men Tromsø har gjort det svært godt for studenter, både faglig og utelivet er på topp. Selv om det er snø her ganske ofte, tilpasser du deg raskt, det er ikke så mye å klage på når man faktisk er i Tromsø og har opplevd et par vintere.

 

Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
Studentbyen Tromsø, med sine 10 000 studenter, er et spennende sted å studere. Universitetet i Tromsø og Høgskolen i Tromsø kan tilby et bredt og variert studietilbud innenfor en rekke fagområder.

 

Men studentlivet består ikke bare av forelesninger, kollokvier, lesing og eksamen. Du trenger et sted å bo, mat, fritidstilbud og muligheter til å bli kjent med medstudenter.

 

Studentsamskipnaden i Tromsø tilbyr boliger, driver kafeene ved utdanningsinstitusjonene, barnehageplasser, bokhandel, studenthuset Driv, studentidrettshallen Kraft og egen rådgivningstjeneste.

 

Studentbyen Tromsø kan by på mye mer enn dette. Bl.a. et yrende kultur- og uteliv med en rekke aktiviteter og tilbud. "Studentbyen Tromsø" er et samarbeidsprosjekt mellom Universitetet i Tromsø, Høgskolen i Tromsø, Studentsamskipnaden i Tromsø og Tromsø kommune. Prosjektets hovedmål er å rekruttere nye studenter til denne byen man så lett faller for.

Kilde

 

Du kan lese mer oversiktlig her om Studentbyen Tromsø

Lenke til kommentar

nå er ikke jeg så objektiv akkurat, men trondheim er jo selve studiebyen i norge.... mange andre byer prøver å skryte på seg et godt studiemiljø, men ingen når vel trondheim til anklene:

 

- studentersamfundet i trondhjem er vel et av de bedre argumentene. norges beste utested og et sted hvor festen aldri tar slutt.

høiskolen vil gjøre dere til studerende. vi, samfundet, vil gjøre dere til studenter
- ntnui har sykt mange treningstilbud, foreninger, undergrupper og whatnot

- et flora av linjeforeninger med laaaange tradisjoner arrangerer fester og aktiviteter

- en passe stor by, med kulturtilbud i alle ender

 

det er helt umulig å mistrives som student i trondheim. trondheim har alt du forventer av en studieby og litt mer.

Endret av orjanr
Lenke til kommentar
Jeg ville tatt Trondheim... Flest studenter og lengst sør..

8776897[/snapback]

 

Støttes.

Har hørt veldig mye bra om Trondheim både fra generelle rykter og familiemedlemmer som har studert der. NTNU virker dessuten veldig professionelt med hele opplegget, som noen nevner tidligere her.

 

 

(Dessuten kan du anlegge bart og bli sjefen i gata hvis du bor i Trondheim.)

Lenke til kommentar

Har bodd utenfor Trondheim i ett år. Selve byen likte jeg ikke så mye, var for stor for meg. HAr ikke kjennskap til studentlivet, så det kan jeg ikke uttale meg om.

 

Men Tromsø derimot: Er søring som har bodd i Tromsø i to år. En kjempe fin by. En liten koselig storby! Kjørte Taxi der og fikk et veldig positivt inntrykk av folka der. Bare hyggelige og imøtekommende og aldri noe krøll i taxikøene, eller i drosja jeg kjørte. Stortrivdes!

 

I tromsø er flyplassen nære og det går kjapt sørover. Finnes mye billige flybiletter fra Tromsø, og bør således være overkommlig for studenter også. Trondheim blir fly litt mer knotete, da flyplassen ligger et stykke fra byen. Hvor stor forskjell det utgjør i reisetid veit jeg ikke. Hvis du derimot er tilhenger av tog er jo Trondheim den beste og eneste muligheten.

 

Shopping har jeg lite konstruktivt å komme med, men regner vel med at Tromsø har mye spennede på det området også. Er ikke på ingen måte langt til gokk, som noen skal ha det til;)

 

Lenge leve Nord-Norge! Ikke noe negativt å si.

 

Hilsen en søring som ønsker seg nordover!

Endret av Grizzly78
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...