Gå til innhold

Forandre en ting i historien


Juden

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...
Jeg tror jeg ville beisa jomfru Maria, og dermed endt opp som Gud. :innocent:

9361968[/snapback]

 

Det var en enda bedre plan.

 

Post: 300! :D

 

PS: Josef hadde jo klart beisa maria. Men hun måtte si hun var jomfru for ikke å bli steinet.

Endret av Lafs
Lenke til kommentar
  • 1 år senere...
Hvis du kunne forandre en ting historien, hvilken skulle det ha vært?

 

Forklar hvorfor du ville ha gjort det! :)

De personene som har gjort verdens befolkning de verste tjenestene (plaget eller drept flest) er de som til enhver tid har brukt ny teknologi til eviggamle selvhevdelser. Grunnen til at de får lov til slike ulovligheter i egne øyne er nesten alltid religiøs, ofrene har ikke samme ’relegion’.

 

Etter andre verdenskrig med sine forbrytelser og ikke minst atombomben, følger en avkristning der ingen med vettet i behold, lenger kan føre religionskrig. Forbrytelser mot mennesker gis ekstra lover og følges opp av verdens mektigste og den personlige frihet går ’mot uendelig’. Etter dette skjer de verste forbrytelsene mot naturen -selvhevdelsen dreier over til økonomisk makt gjennom det som kalles kapitalisme. Dette systemet/vår sivilisasjon kan best beskrives som en maskin som gjør alt omkring oss om til avfall. Igjen er grunnen vårt relegiøse ståsted som antas å være over naturen.

 

Jeg mener at ødeleggelsen av både menneskene, dyrene og naturen har økt til stadig nye høyder. De har blitt vesentlig verre pga. at den teknologiske utvikling har fått blitt tatt i bruk først mot andre mennekser og deretter mot naturen uten at dette møter noen mental motstand. Dette har vokst seg til å bli et problem de siste 500år. Begge disse overgrepene beviser at munnhellet om å prøve ut om nye metoder er bærekraftige hittil bare har vært løst prat.

 

Jeg mener at det viktigste historiske øyeblikk hittil er den relegiøse tilstand til det samfunnnet som først finner veien til den industrielle revolusjonen der man klarer å framstille nok våpen til å true resten av verden til underkastelse og eller total naturødeleggelse. Den som klarer dette blir ikke bare den direkte seierherre og vinner, men kan også diktere historieskrivningen fullstendig etterpå. Dette var i Europa for ca 500 år siden der statene vokste fram samtidig som den katolske kirke ble fratatt makt. Alle som har blitt lemlestet eller drept i krig i eller med Europa siden da kan i det vesentlige takke Kristendommen for det gjennom dens manglende evne til å tøyle de kriminelle lederne.

 

Det er vanskelig å se en hendelse som skulle forandre alt dette da utviklingstrinnene i stor grad bygger på hverandre. Jeg er i utgangspunktet enig i at alt som har skjedd pr. def. er nødvendig for å komme dit vi er.

 

Det mest kritiske tidspunkt jeg kan tenke meg er Desember i året 1241. Da sto en mongolsk hær i Europa som jeg tror kunne vunnet over alle de andre. Da ville ikke Europa eller Verden blitt slik den nå er.

 

• Alle soldater ville blitt drept.

• Alle overklasser, adelige og kongelige hadde blitt drept eller vasaller.

• Det ville blitt religionsfrihet.

• Den teknologiske utvikling hadde gått raskere.

• Kommunikasjon/spredning av ideer hadde gått fortere.

• Det ville blitt større handel mellom verdensdelene. Varer hadde blitt billigere raskere.

• Tortur og lemlestelse av vanlige folk hadde opphørt.

• Store deler av naturen hadde blitt spart til bærekraftig jakt.

• Dyrking av mat hadde avtatt.

• Antall innbyggere hadde blitt lavere.

• Urbanisering hadde skjedd langsommere.

• Andre kulturer som man møtte på etterhvert (Afrika, Amerika, Australia) hadde fått overleve.

 

Alle religioner, konger, keisere og overhoder hadde blitt underordnet hele verdens Khan – Djengis Khans etterfølger og den eneste guds vokter på jorden – Den evige Blå Himmel.

 

Dette at denne hær ikke gjennomførte beseiringen av Europa slik som planlagt skyldes en tilfeldighet som lett kunne gitt et helt annet resultat. Beseiringen av Tyskland, Frankrike, Italia og Spania/resten av fastlandet ville mest sannsynlig tatt mindre enn fem år. Mongolene var oss svært overlegne på krigskunst.

 

Djengis Khans sønn Ogedei, døde plutselig pga. alkoholisme slik som mange av hans etterfølgere. Da måtte alle arvinger hjem får å velge og gi den nye Stor Khan hans autoritet. Dersom kommanderende feltmarskalk Subedei, som da sto utenfor Wien og hadde kunnskap om både Østersjøen, Adriaterhavet, Paven og den hellige romanske (tyske) keiser, hadde sendt kun arvingene, neglisjert ordre, annen beskjed hadde kommet eller de etterfølgende arvestrider ikke hadde forhindret nye mongolske armeer å komme tilbake, så ville verdenshistorien blitt svært annerledes tror jeg. Selv med en mindre del av den arméen han kommanderte, ville han mest sannsynlig kunnet beseire Europa. Svært mange av de krigsforbrytelsene vi har sett de siste 500 år kunne vært unngått dersom alle viste at det fantes en reell makt over kirken, de arvede titlene og revolusjonære oppkomlinger (som ofte var leiemordere i ungdommen).

 

En annen historisk detalj som kunne hatt samme betydning var voldtekten av Djengis Khans første kone, Börte, før den førstefødte sønn Jüchi ble født rundt 1180. Dersom dette ikke hadde skjedd, kunne det gjort at arvestridene mellom sønnene ikke hadde gått over i krig mellom Mongol-rikene 80 år senere. Da ville det oppstått flere tiår med muligheter for at den lille armeen som skulle til for å knuse Europa faktisk hadde kommet tilbake.

 

Den største feil med Verden idag er mangelen på overnasjonal styring. Mellom nasjonene, befinner vi oss på steinaldernivå – blir du syk så kommer naboen for å voldta din kone, robbe hva han vil og la resten sulte ihjel. Dersom jeg skulle forandre på noe ville jeg forsøkt å forandre på dette og akseptere den reduksjon i frihet det ville resultert i. Jeg mener at selvom vi i den vestilge verden idag ligger først i utviklingen av teknologi og makt, så er det tenkbart at mye sløsing med liv og resurser i dårlig begrunnede kriger kunne vært unngått. Det går ikke an å vite hva som kunne skjedd i løpet av 800 år med mongolsk overherredømme, men noen interessante alternativer er mulig å gjette. Særlig siden noen av disse faktisk er bedre enn virkeligheten av idag.

Lenke til kommentar

Om Heron av Alexandria hadde forstått betydningen av hans oppfinnelse Aeoliphilen(dampmaskin), så hadde den industrielle revolusjon kanskje blitt framskyndet med over 1600 år, og verdensbildet ville sett helt annerledes ut. Dette var i midten av første århundre. Om jeg hadde muligheten, så ville jeg likt å sett hvordan verden hadde sett ut idag om han hadde visst betydningen av dette.

Endret av Oppslagsverk
Lenke til kommentar

For mange her driver på med nytteløst fliserispikkeri at den og den personen skulle ikke blitt født. Men spiller det noen rolle? Er den noen som tror at vi ikke vil hatt andre verdenskrig uten Hitler? At vi ikke ville hatt like ille religioner uten Jesus og Mohammed?

 

Nei, hvis man vil ta knekken på ondskapen må man ta den vekk roten:

 

Jeg ville ha gjort slik at jordbruksrevolusjonen aldri fant sted.

 

:ph34r:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...