Gå til innhold

Guild-Teori - hva gjør et bra guild?


Anbefalte innlegg

Warning: wall-of-text - kun for spesiellt intresserte/organisatoriske nerder.. ;)

System

Systemet til Covenant of Mor'Di kan virke ganske komplisert når man først ser over det, mest fordi det er såpass omfattende. Grunnen til dette er at Covenant of Mor'Di baserer seg på å bli et stort guild, med plass til så mange venner som overhodet mulig. Vi har allerede godt over hundre medlemmer - men rekruttering kommer alltid til å være åpen, slik at vi kan fortsette å vokse. Denne posten er til for å hjelpe folk å forstå grunntankene bak systemet og noen av de bestemmelsene som vi har tatt.

 

Hvilket system?

Når vi snakker om Systemet, snakker vi om slik vi har valgt å strukturere guildet vårt og hvordan vi deler inn spillerbasen. Les igjennom beskrivelsene av de dre kastene: Einherjar, Lauget og Åren. Systemet består av at du ender opp i en av disse tre delene av guildet, ut ifra hvilken du interesserer deg mest i. Hver Kaste dekker et ganske stort interesse-område, og er derfor videre delt opp i ranks. Du velger ranks stort sett på samme grunnlag som du velger kaste. Når du har valgt kaste og rank, forteller de to valgene de andre spillerne mye om hva du liker og hvordan du spiller. Det gjør det lettere for deg og andre å finne folk innenfor guildet som liker det samme som deg, og fremdeles være i et helhetlig guild med alle de som interesserer seg i helt andre ting.

 

Vi er et norsk guild. Hvorfor bare norsk?

Vi valgte å ha norsk språk av to grunner. For det første finnes det skikkelig mange kule norske folk, som ikke er så flinke i engelsk. De fleste av oss forstår og kan skrive engelsk, og alle som har tenkt å spille en MMO bør jo fremdeles ha noenlunde grepet på andrespråket vårt, men det betyr ikke at det er like lett å uttrykke seg der som på norsk. Men det finnes veldig mange nordmenn som spiller MMO, og Conan har alltid vært populært i Norge - derfor tenker vi oss også at mange nordmenn kommer til å spille AoC. Derfor er det utførlig å lage et stort guild hvor alle kan uttrykke seg på morsmål, noe som gjør en haug med aktiviteter tilgjengelig til dem som ikke er så flinke på andre språk, uten å ta noe av opplevelsen fra dem som vanligvis er det. Den andre grunnen er at vi er et guild av venner. Folk man kjenner over en MMO kan derimot bo i mange andre land, og vi tillater oss mye fordi vi vet at vi aldri kommer til å møte disse folka. Det kommer en viss frihet ved å vite at ingen noensinne trenger å se ansiktet ditt. Det trenger de ikke i Covenant of Mor'Di heller, men siden alle er norske, betyr det at hvis du møter noen du faktisk liker ganske godt kan du fort finne ut at de ikke bor så langt unna. Norge er ikke så stort. Vi tenker at en geografisk begrensning på medlemmene våre, gjør at folk kan møte hverandre som ikke hadde møtt hverandre uten, og man har potensiale til å skaffe seg skikkelige venner. Eller å spille med vennene man allerede har, uten noen risiko for at noen av de vennene ikke kommer med. Alle er velkomne i Covenant of Mor'Di, så lenge de kan oppføre seg normalt.

 

Hvorfor ser systemet så stort ut?

Det er mye system som må til for å organisere en stor spillerbase. Når man lager hierarkiet til et guild må man passe på at ikke bare medlemmene har det bra, men at offiserstaben også har en håndterlig oppgave og at de selv har sjans til å nyte spillet. Derfor ville vi organisere guildet på en måte som er effektiv og oversiktelig for offiserene, mens resten av spillerne kan garanteres å finne likesinnede innenfor en ganske stor spillerbase. Det er grunnen til at vi på en måte delte opp guildet etter interesse.

 

Når vi hører ordet Kaste tenker vi sikkert på India. Vi tenker et stempel som viser til verdien til et individ. Det stemmer jo også, men det er ikke slik som vi har brukt uttrykket. I dette tilfellet viser Kaster din til det du driver med innenfor guildet. Vi har delt opp spillere i tre store kategorier som vi føler representerer de hovedsakelige interessene til de fleste spillere.

 

Det finnes en Kaste for folk som vil fokusere på rollespill, en for folk som vil ha et avslappet forhold til spillingen sin, altså casuals, og en Kaste for folk om liker organiserte og strukturerte MMO-aktiviteter.

 

Disse inndelingene er ikke så absolutte som de kan virke, men det finnes noen unntak. For det aller meste kan alle folk fra alle kaster bli med på alle aktiviteter. Alle sammen deler den samme guild-chatten, alle vil få den samme informasjonen om ting som skjer guildwide. Alle sammen bidrar likt til å vedlikeholde byen, og alle kan være venner med alle.

 

Dessverre funker online spill slik at det finnes noen områder innenfor spillet hvor man trenger tid og organisasjon. Ting som raiding og organisert PvP tar mye tid, og man trenger å kunne samle en gruppe folk som har tiden og interessen til å holde på med det. På samme måte funker RP slik at man skriver et plot til et visst antall mennesker. Derfor skjer det uungåelig at noen har lyst til å være med på noe, men at det ikke finnes plass. Derfor er det greit å vite hvem som sannsynligvis kommer til å være der neste gang også, slik at man kan belønne lojalitet. Det er nødvendig når mange aktiviteter krever prioritet for å være mulige.

 

Dette er derimot ikke hovedgrunnen til en slik splitting. Et langt mye vanligere problem enn at man har for mange folk som vil være med i en gruppe, er at man trenger folk til gruppen sin. Da er det jo skikkelig greit å kunne vite hvem som kanskje er interessert i å bli med på en enkel måte, og det er det kastesystemet gjør.

 

Hvis man trenger å fylle opp et raid, ved man at folk i Einherjar sannsynligvis er interessert. Hvis man bare vil fylle opp gruppen sin til et low-level instance, er nok Lauget stedet å lete. Hvis man leter etter en vakker møy som kan spille i en episk kjærlighetsberetning, ville jeg ikke ha holdt pusten, men det beste stedet å lete hadde nok vært Åren.

 

For offiserene sin del forenkler også kastesystemet affæren med å administrere folk. Det er lettest å representere folk som liker det samme som deg selv. Ved å passe på at alle de forskjellige aspektene ved AoC har blitt tilegnet en kaste, kan vi også garantere at alle disse interessene vil bli representert blant offiserene. Når vi vil ha noen til å hjelpe oss å organisere PvP, finner vi noen som er skikkelig glad i PvP og snakker. Samme med rollespill, raiding, til og med casuals. Dette gjør at hver offiser kan begrense sitt ansvarsområde litt, noe som tillater den offiseren litt mer tid til å nyte spillet. Det er ganske mye arbeid å holde en website og et forum gående, på toppen av det guildet i seg selv tar.

 

Hvor er jeg i dette systemet?

Når en spiller blir med i guildet, får han i første omgang en trial-rank i Lauget. Denne trial perioden vil vare som regel en uke, eller så lang tid som vi trenger for å passe på at det nye medlemmet kan oppføre seg skikkelig. Sekundet man er fast medlem kan man velge å bli i lauget, eller å skifte til en av de to andre kastene. Både Åren og Einherjar har litt strengere krav til sine spillere enn Lauget har, siden de har å bevare sine egne. Derfor får man også en trial rank første gang man blir med i Åren eller i Einherjar. Denne trial perioden har en grunn. Det er viktig for offiserene, og for de andre spillerne i den kasten, å se at et nytt medlem har det som trengs for å kunne bli med å leke. Trial ranken slutter når lederne av den kasten er fornøyde. Du har ingen tidsgrense på deg til å komme forbi denne trial-ranken, men hver kaste vil nok sannsynligvis gi deg en eller annen oppgave du skal løse. Du kan selvfølgelig spørre folk om hjelp til å løse oppgaven din, og lederne i kasten din og de andre medlemmene har like stor plikt til å hjelpe deg å ha det moro med spillet, som du etterhvert vil få til dem.

 

Man må bare bestå trial-perioden for hver kaste en gang. Det vil si at man kan når som helst returnere til en kaste man tidligere har vært i, uten å måtte begynne fra nytt. Trial ranken eksisterer for at alle som skal bli tatt opp skal kunne det de må kunne for å passe inn, og det blir derfor overflødig og komplisert å gjøre det mer enn en gang. Det er ikke ment til å være en tidsfelle, tvert imot, det er ment til å spare spillere så mye tid som mulig ved å unngå misforståelser. Einherjar har, på grunn av sitt vesen som organisert PvP og PvE institusjon i guildet, en grense på hvor fort man får lov til å hoppe ut og inn. Hvis du drar fra Einherjar må du vente minst en uke før du får lov å komme inn igjen. Dette er simpelthen for å passe på at folk ikke utnytter systemet til å få seg alle belønningene som fører med i Einherjar, uten å måtte ta noe av ansvaret. Ellers enn det, kan man hoppe fritt rundt omkring så mye man bare vil.

 

Når man først er inne i guildet og har funnet seg en kaste venter det flere ranks. Alle disse ranksene, lokale innenfor kastene, har en eller annen funksjon. I Lauget eksisterer ranks hovedsakelig for å skille forskjellig skarer innenfor spillernes levler. Dette er for å gjøre det lettere for casual-spillere å finne folk som ligger på samme nivå som seg selv, og komme sammen for å gjøre ting. Samtidig gjør det at nyere spillere kan vite hvem i Lauget som har litt erfaring og kan spørre om ting til folk som sannsynligvis ikke har hastverk siden Lauget er for casuals. I Einherjar bestemmer rank hva man driver med - noen er trial members, noen liker PvE, noen liker PvP, noen liker å organisere ting og noen må representere kasten. Innenfor Åren er ting organisert etter RP.

 

Du vil legge merke til at alle kastene er tematiserte, og alle ranksene deler et tilsvarende tema. Dette er fordi at din rank i guildet skal gi det en grei platform å rollespille fra. Det kan godt hende at din character egentlig er noen annet, men ved at ranken din forteller andre spillere om hva du gjør, gjør det også at andre spillere har litt peiling på hvor de har deg in en RP-sammenheng også. En Mester i Lauget er en Mester i RP-sammenheng, og en Einheri i Einherjar er en mektig kriger. Dette gjør også at folk som ikke har kaster forbundet med RP kan gå selvsikkert inn i en RP-situasjon og vite hvor de står hen. I lys av dette er det sentralt at spilleren selv finner frem til hvilken rang og hvilken kaste som føles rett, hvor det er flest folk en liker og mest mulig aktuelle aktiviteter. Hver kaste og hver rank er beskrevet i detalj på hovedsiden, så det er bare å se og finne noe som passer. Husk at det ikke er så farlig hvis du velger feil, det går raskt å velge på nytt.

 

Husk at du velger hva du hovedsakelig skal gjøre, men du velger ikke å gjøre en ting og ingenting annet. Bare fordi du velger PvP ranken i Einherjar betyr ikke det at PvP må være det eneste du driver med. Du administrerer din egen tid. Du har kjøpt spillet, og du nyter det slik som du selv vil. Covenant of Mor'Di vil bare tilby deg å nyte det med venner som du kan dele opplevelsen med, og forhåpentligvis ha det enda kjekkere.

 

Sist men ikke minst, din rang i guildet beskriver ikke hvem du er og hvem du snakker med. Den beskriver bare hva du for det meste driver med når du er i spillet. Alle deler samme guild-chat, alle har samme IRC-kanal, det meste foregår på offentlige forumer, og etterhvert vil vi nok dele samme ventrilo-server også. Vi er ett, samlet guild. Vi har bare mange forskjellige interesser.

Endret av hallgeirg
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvorfor et så stort Guild?

 

Hvorfor ikke bare et lite koslig guild av en ca 50 venner?

Det første man ser er jo navnet vårt. Det er ikke så sentralt hvordan vi valgte navnet, men det er viktig å si litt om hvorfor vi valgte nettopp det navnet. Først av alt er vi et norsk guild. Vi valget et navn som nordmenn ville forstå og kunne relatere til, og som folk utenfor guildet ikke ville forstå så mye av. Ved at navnet vårt både er norsk og "conansk" på en gang, kan vi appellere utad med en alvorlig front hvis vi trenger det. Det tillater blant annet både folk som driter i rollespill å ha det like mye moro med navnet som folk som tar det veldig alvorlig. På den annen side formidler det at vi egentlig er avslappede, humoristiske mennesker som ikke tar oss selv så veldig høytidelig. Det betyr ikke at vi valgte navnet fordi vi ikke tar guildet alvorlig, eller synes det er en spøk. Men vi men det er en forskjell på alvorlighet og høytidelighet. Vi mener navnet vårt er upretensiøst, smilende og har en ordlyd som fungerer veldig bra for rollespill og tilsvarende. Et navn kommuniserer mange holdninger - navnet vårt kan bety at vi er utadgående, at vi liker intern humor, at vi liker rollespill, at vi liker apostrofer, du kan legge nøyaktig hva du vil i det. Men hvis du er ute etter en indikator på hvor alvorlig vi tar guildet vårt, så ikke se på navnet. Se på forumene våre, se på siden vår, se på planene våre og se på hvor hardt vi arbeider for å få det til å funke.

 

Når det kommer til størrelsen på guildet, og kritikk basert på dette, er dette den vi synes er mest trist. Det har seg nemlig slik at folk har en slags illusjon om at små guilds har det lettere enn store guilds der ute. All erfaring tilsier at dette er fullstendig feil, og vi skal ta det for oss punktvis.

 

Den mest populære tingen kritikerne liker å si til oss er at det er lettere å samle og fokusere et lite guild, og at et lite guild derfor vil ha en større andel gode spillere, mens et stort guild vil ha mange dårlige. Dette er overhodet ikke sant. Spillere er gode og dårlige på sine område fullstendig uavhengig av guild. Det går ikke an å styre medlemmene sine, fordi medlemmer ikke er ansatte. Man kan presse medlemmer til et visst punkt, men når det kommer til stykket logger de fleste av når de ikke synes det er gøy lenger. Det er slik det skal være.

 

Vi har gjennom flere MMOer sett mange guilds, både små og store, komme og gå. Store guilds er sjeldnere fordi det er vanskelig å nå bort til nok folk. Derimot er det langt sjeldnere at store guilds tar dukken, nettopp fordi de er så store. Et stort guild har råd til å miste medlemmer hvis det skjer, uten at alt blir ødelagt for alle. Enda viktigere derimot, er det at et stort guild har kapasitet til å ta imot medlemmer. Det er gøy å være hardcore, men er det like morsomt å være i et lite og tett guild når vennene dine ikke får lov til å være med deg?

 

Fakta er at små guilds kommer og går hver dag. Mange av dem. Mange klarer seg også fint, med større eller mindre grad av suksess innenfor hvilken enn arena de er ute etter prestisje i. De aller fleste kommer seg aldri skikkelig igang, eller aldri videre. Siden alle store guilds begynner som små, er det sjeldnere at store guilds feiler når de først har blitt store. Det maler allikevel et skjevt bilde, men du kan tenke deg til at kanskje, bare kanskje, det ikke er størrelsen på guildet som er den definerende faktoren på hvorvidt det kommer til å holde eller ikke. Kanskje det ikke er kvantiteten av folk som har noe å si, men kvaliteten på menneskene. Det tror vi.

 

Småguilds har få utbyttere, og risikere at planlagte begivenheter blir tapte når for få spillere stiller opp. Dette øker presset på hver individuelle spiller, og tvinger som regel småguilds til å velge et fokusområde. Mindre guilds er som regel rettet mot en spesifikk arena, enten det er PvP, PvE, rollespill eller noe annet. Et større guild har ikke noe behov for å vri seg i noen spesiell retning. Det vil si at du i et stort guild har større sjans for å finne andre som er interesserte i å gjøre det samme som deg. Og hvis din definisjon av hva som er viktig å gjøre i spillet forandrer seg, kan du legge om uten å måtte forandre guild. Guildet kan ikke ta noen bestemmelser på dine aktiviteter utover det du velger selv, du vil ikke bli tvunget til å gi deg over til organisert PvE eller PvP fordi guildet hadde en avstemning. Friheten blir større i et guild der du har et valg. Et stort guild kan vokse uten å miste identitet. Et stort guild som har et system som tillater guildet å være så stort, kan ta imot et nesten ubegrenset antall medlemmer. Det betyr at du kan invitere vennene dine, og de kan invitere sine venner igjen. Et stort guild baserer seg ikke på at alle skal gjøre alt - ikke en gang på at alle skal gjøre noe som helst. Vi baserer oss på at alle skal få gjøre det som de vil, uten press fra noe hold. Det er mulig at det vil koste oss et etablert fokus mot enten PvP eller PvE. Alle er kanskje ikke like engasjerte i samme sak. Da må vi tenkte litt på definisjonen av hva som er bra.

 

Noen mener at 'bra' er friheten til å gjøre hva du vil, når du vil, med hvem du vil. Det vårt guilds hovedsakelig fokus. Andre mener at 'bra' betyr prestisje i spillet. Det er helt greit, men ikke lag noen forestillinger om at dette er mindre tilgjengelig i et stort guild. Det er det ikke. Småguilds har ikke noe som store guilds ikke kan tilby når det kommer til menneskelige ressurser. Noen mener at 'bra' betyr å være spesiell og å skille seg ut fra alle andre. Hvis det er oppmerksomhet du vil ha, så er det greit. Forsikre deg om at du la merke til aldersgrensen på Age of Conan før du kjøper spillet.

 

Det at en person ikke kan stå i midten av hele guildet er noe vi ser på som en bra ting. Det sier noe om mentaliteten til spillerne våre, og hjelper til å opprette gjensidig respekt mellom alle medlemmene.

 

Vi mener også at dette er en forsikring mot at noen få enkeltmedlemmer får mulighet til å splitte hele guildet vårt. Ikke fordi ingen kan bli viktige, men fordi vi kan passe på at det alltid finnes flere av alt, slik at ingen befinner seg i en posisjon hvor de har frie tøyler og kan gjøre skade. De fleste folk er greie, høflige og pålitelige mennesker. Vi mener det er disse folka guildet handler om, ikke dem som har noe å bevise og mener at alle må følge med.

 

Den store utfordringen til småguilds er allikevel størrelse. Mangel på folk tvinger alltid frem et valg av fokus, fordi det ikke finnes noen måte et guild på 60 mennesker kan utføre jevnlige raids, samtidig som de holder et Grenseområde, samtidig som de opprettholder en spillerby, samtidig som hvert medlem skal ha nok tid til å bare drive med sine egne greier. Spesielt ikke hvis det samme guildet har noe ønske om å få til noe samordnet rollespill. Bare fordi det ikke er så mange medlemmer er heller ikke dette noen indikator på kvaliteten på disse spillerne. Et småguild er like fort en samling tullinger som det kan være en samling flinke og erfarne spillere. Faktisk opererer småguilds under de samme omstendighetene som de fleste store guilds. Denne mangelen på størrelse er det mange som påpeker som en fordel, på grunn av myten om at store guilds automatisk danner "klikker," det vil si lukkede sosiale sirkler innad i guildet som ødelegger atmosfæren. Det er sant. Store guilds danner klikker. Det gjør små guilds også. Alle guilds danner klikker. Dette er fordi at ingen gidder å ha et aktivt vennskap til 200 mennesker. Ingen gidder å ha et aktivt forhold til 50 mennesker heller. Hvis antallet mennesker som kunne være i et guild skulle reflektere hvor mange folk en spiller klarer å ha et aktivt forhold til, ville den optimale guildstørrelsen ligge på kanskje 20 spillere. I alle fall ikke mer. Ikke bare tror vi at klikker vil dannes, men vi regner med det. Derfor har vi laget et stort guild, med et bredt spektrum av interesser, hvor hver spiller kan finne de vennene som passer en selv best.

 

Vi tenkte på alle disse tingene og mer når vi lagde modellen til Mor'Di. Ved å kompartmentalisere aktivitetene i spillet satser vi på å kunne ha fokuset til et småguild i de kastene hvor det er ønskelig, samtidig som vi kan tilby friheten til et stort guild. Vi mener at med flere folk i guildet, har hvert medlem større sjans til å treffe noen de virkelig liker. Age of Conan ser fantastisk ut - grafikken er flott, systemet som ligger bak virker genialt, og verdenen er utfordrende lagd. Men selv med alt arbeidet som er gjort for å gjøre spillet så flott, er det folkene du møter som lager opplevelsen - ikke de som skrev koden.

Lenke til kommentar

Hva er du ute etter med denne tråden? Ser for meg ut som reklame for guilden uten at det er lagt opp for noe diskusjon.

 

Om det er hvordan man bør sette opp en guild, finnes det ingen korrekt måte. Som i alt annet, er det mange veier til roma, er opp til lederne og medlemmene hvordan en guild blir, og trives de med det, hvem er de på utsiden til å kritisere dette?

Lenke til kommentar

vel jeg ble vist til dette stedet av Alastor etter en lang diskusjon om guildet vårt og oppbygningen. De jeg diskuterte med da hadde noen helt klare idèer om hvordan et bra guild skulle settes opp og at det vi hadde gjordt var feil, men siden den diskusjonen ble holdt helt feil sted og på feil premisser så synes jeg det hadde vært kjekkt om folk kunne se helt klare feil i guildstrukturen vår og event. hvordan gjøre det bedre..

 

Så ja, det er kanskje en litt egoistisk tråd med tanke på at jeg forhåpentligvis lærer noe av den, men jeg mener at det er veldig åpent for diskusjon her.

Lenke til kommentar

Oi, dette var mye. Men det jeg leste var jo så som så, etter min mening så har ingen seriøse guilder som vil oppnå "top content" mange members, ettersom det tar for lang tid å lære alle alt.. Jeg har ikke idè hvordan AoC fungerer og hvordan end-game er på spillet, så tørr ikke uttale meg mer.

Lenke til kommentar
  Jext skrev:
Wow. Wall of text crits you for 10k. Death: You. :(

8756473[/snapback]

Jeg sa i fra helt øverst.. kun for spesiellt intresserte.. ;)

 

:hmm: ok.. men hva er det som er bra? hvilke punkter er så som så?

Endret av hallgeirg
Lenke til kommentar

Teori funker ikke alltid i praksis!

 

Dere splitter guilden inn i 3 deler hvor RP er en del. Av erfaring så er det vel svært lite RP på vanlige servere og de fleste som driver med RP henger vel gjerne på en RP server? Så hadde jeg vært dere ville jeg gitt en lang F i å lage en undergruppe for spillere som ønsker RP.

 

Hva slags server type har dere planer om å spille på? Om det skulle være PvE så er det ennå større grunn til å ikke ha en RP undergruppe siden RPere flest søker til PvP servere

 

Hvor store har dere tenkt å vokse? AoC guilder er jo lagt opp til å ha 120(4x30) medlemmer for å utnytte fordelene til prestige klassene. Men har dere tenkt å vokse dere mye større enn dette? Mange medlemmer fører med seg mye guild drama og det dukker alltid opp noen idioter som kommer seg gjennom trial perioden. Dette er noe som ofte kan føre til tap av "kvalitet" medlemmer, og hvis sentrale personer begynner å forlate guilden så følger mange gjerne etter.

 

Har dere fokus område på PvP, PvE eller mix? I starten vil nok de fleste spillere søke etter en guild som kan tilby en mix, men når det kommer til endgame så har mange spillere en tendens til å søke til guild som er mer spesialiserte. Ta WoW for eksempel. Der kunne guilds finne på å dele guilden inn i en PvP del og en PvE del, noe som funket dårlig om guild ledelsen hadde et av områdene som hovedfukus(PvE som oftest). Noe som førte til at PvPere søkte til PvP guilds. Hadde jeg vært dere så hadde jeg started en mixed guild, så splittet guilden når mange av medlemmene når max level og de finner ut hvilket område de vil fokusere på(PvP, PvE). Selv om man kjører 2 guilds er det ingenting som hindrer dere i å samarbeide i PvE/PvP, bruk samme forum, samme DKP system etc. Med 2 guilds kan man jo attpåtill ha 2 keeps. 2 guilds med 120 medlemmer hver vil trolig være enklere å organisere enn 1 stort guild med 240 medlemmer.

 

Men med bra lederskap og organisering så er jo det meste mulig. Men mitt beste tips til dere er å droppe RP delen om dere ikke har en ekstremt stor gruppe innenfor guilden som ønsker å drive med RP på en normal server da d:

Lenke til kommentar
  toeblast skrev:
Teori funker ikke alltid i praksis!

 

Men med bra lederskap og organisering så er jo det meste mulig. Men mitt beste tips til dere er å droppe RP delen om dere ikke har en ekstremt stor gruppe innenfor guilden som ønsker å drive med RP på en normal server da d:

8757921[/snapback]

akkurat til det punktet så må jeg si at vi har en meget stor kjerne av folk som kommer til å spille RP. Med tanke på at det er mye mulig at det ikke er en RP-server ved releas er det ok å finne ut hvilen PvE server som flest RP-folk reiser på (erfaringsmessig er RP-folk litt elder enn folk på en vanlig pvp-server..)

 

Men tusen takk for inspill, kommer med litt mere utfyllende tanker når jeg har tenkt litt.. ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...