Gå til innhold

Pålegg fra gamle dager - mimre mimre


Anbefalte innlegg

  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse

hvor ble det av Kronborg postei eller Kronborg leverpostei?

mener å huske den var å få tak i alle fall rundt 2005 ?

ganske grovmalt konsistens med tydelig løk/leversmak og kom i rektangulær alu-beger og delvis gjennomsiktig lokk. Fantastisk smak som aldri greid å finne på andre leverposteier-typer.

Lenke til kommentar

Mange her snakker om pålegg fra svunnene tider som man måtte kjøpe, men hva med noe så enkelt som:

Varmt hylferskt hjemmebakt brød, med nyrørt jordbærsyltetøy, fersk leverpostei eller fersk gulost med et glass iskald melk ved siden av.....

  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Tangent skrev (18 minutter siden):

Mange her snakker om pålegg fra svunnene tider som man måtte kjøpe, men hva med noe så enkelt som:

Varmt hylferskt hjemmebakt brød, med nyrørt jordbærsyltetøy, fersk leverpostei eller fersk gulost med et glass iskald melk ved siden av.....

Riktig, enkelt.

Nar jeg var guttunge, hadde handelslaget, en broedbil.

Naar den kom. ville vi ha varmt broed med smoer og sukker paa.

Kanondig!

Endret av Karltorbj
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Tangent skrev (19 minutter siden):

fersk leverpostei eller fersk gulost

var vel få som lagde det hjemme?

men, det var langt flere lokale slakteri/pølsemaker forretninger en gang i tiden, kan huske "nyskåret salami" fra han i mitt nabolag. Den, på ei skive fersk sprø formloff og et glass iskald melk ved siden av, gud det var godt. 😀

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-ZwZXKsIXQp
Tangent skrev (59 minutter siden):

Mange her snakker om pålegg fra svunnene tider som man måtte kjøpe, men hva med noe så enkelt som:

Varmt hylferskt hjemmebakt brød, med nyrørt jordbærsyltetøy, fersk leverpostei eller fersk gulost med et glass iskald melk ved siden av.....

Så sant, så sant.
Problemet var bare at mor sparte på sukkeret. Surt og hjemmelaget ripssyltetøy minnes ikke med glede…..

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-ZwZXKsIXQp

Pultost og gammelost var saker det. Særlig pakket i matpapir og lagret i romtemperatur frem til spisepausen. Fytterakkern…….

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...