stian90_2 Skrevet 14. november 2008 Del Skrevet 14. november 2008 Hvis du går rundt å bekymrer deg over bakterier på utsiden av pizzaesken, så er du en skikkelig germophobe. Enig, brukt pizzaeske som fat så lenge jeg kan huske, og enda lever jeg.. Lenke til kommentar
Awesome X Skrevet 14. november 2008 Del Skrevet 14. november 2008 Ultimat og ultimat, men la gå... Jeg er for tiden utstyrt med et meget enkelt kjøkken (vannkoker og mikrobølgeovn), og såpass trang økonomi at middagen helst ikke bør koste over 10-15 kroner. På rema 1000 får du 900g (15stk?) pølser for 25 kr. 2 pk lomper koster vel ca 25 kr. Ketchup koster vel ca. 0,1kr pr. pølse. ca. 50 kr for 3 middager a 5 pølser med lompe og ketchup. Pølsene varmer du i mikroen. Du mener vel vannkokeren. Lenke til kommentar
РЦП-88 Skrevet 14. november 2008 Del Skrevet 14. november 2008 (endret) Du mener vel vannkokeren. Grillpølser. Har sånn mikro med grill-funksjon. funker faktisk Endret 14. november 2008 av RCP-88 Lenke til kommentar
Sadfez Skrevet 14. november 2008 Del Skrevet 14. november 2008 Grillpølser går i stekepanna med masse smør. Lenke til kommentar
Fin_fyr Skrevet 14. november 2008 Del Skrevet 14. november 2008 Pølsene varmer du i mikroen. Du mener vel vannkokeren. Uff, vannkokeren er til vann. Punktum. Men ja, pølsene trekkes i en kjele kokt vann. (Er det forresten de ubeskrivelig ekle hotdog-pølsene til Nordfjord som koster 25? Da står jeg over...) Potetmos er forresten finfint tilbehør, som også bare trenger kokt vann, ingen komfyr. Har man fryseboks, er en pose frosne grønnsaker gull verdt. Lettvint og sunt tilbehør som passer til mye forskjellig. Lenke til kommentar
РЦП-88 Skrevet 15. november 2008 Del Skrevet 15. november 2008 (Er det forresten de ubeskrivelig ekle hotdog-pølsene til Nordfjord som koster 25? Da står jeg over...) "Grillpølser" Fra Nordfjord. Syns ikke de er spesielt ekle. Lenke til kommentar
BlueEAGLE Skrevet 15. november 2008 Del Skrevet 15. november 2008 Bondeomelett (har ikke lest hele tråden så det kan ha vært foreslått før): Innkjøp (nok til to omganger á to porsjoner): 6pk egg 1kg euroshopper pytt i panne. Ost Brød (valgfritt) Oppvask: 1 stekepanne med lokk 1 tallerker kniv, gaffel, stekespade og en liten bolle Stek halve posen med pytt i panne Pisk sammen tre egg i en bolle med litt salt og pepper Når pytt i pannen begynner å få farge skrur du ned platen til ca halv effekt og venter i ca to minutter. Tilsett eggene og strø over/legg skiver av ost på toppen og sett på et lokket Vent til osten er smeltet (ca 7 minutter) sjekk også at eggene er stivnet helt igjennom. Legg på brødskiver og nyt. Halve omeletten på to brødskiver er som regel nok til en porsjon. Den andre halvdelen kan du legge på et par brødskiver og sette i kjøleskapet. Helt kurant å spise kaldt, men tåler også oppvarming i microbølgeovn. Du kan også tilsette paprika eller chilli hvis du liker det. Vel bekomme. Lenke til kommentar
toth Skrevet 15. november 2008 Del Skrevet 15. november 2008 bruker du ikke vann i omelettene dine..? jeg har alltid hørt og brukt 1ss vann pr egg.. Lenke til kommentar
phax Skrevet 15. november 2008 Del Skrevet 15. november 2008 pleier å ha en dash melk i jeg. Uten at jeg tror det er noen krise hva man bruker. Omelett er jo litt slik "man tar det man har" rett. Lenke til kommentar
Alinoe Skrevet 15. november 2008 Del Skrevet 15. november 2008 Jeg bruker bare egg, bittelittegrann olje, og tabasco når jeg lager omelett (pluss alt av fyll, da) Lenke til kommentar
AmazinglyConfused Skrevet 13. desember 2008 Del Skrevet 13. desember 2008 Her om dagen lagde jeg spagetti med vegetartilbehør. Jeg brukte da frosne gulrøtter, skjærte en tomat i biter og hadde det i en panne med litt olje som sto på svak varme. Tok så litt vann, salt, pepper og tomatpure og blandet oppi. Fikk da en god tomatsaus til spagettien. Mmmm Lenke til kommentar
Hamnli2 Skrevet 13. desember 2008 Del Skrevet 13. desember 2008 Lapskaus er tingen. Skjønner ikke at ingen har nevnt det enda. Kinesisk er også fortreffelig enkelt og billig, bare bli venn med en kineser-student (er et par på ca alle universiteter i verden, ofte er det flere tusen ) så lærer du fort. Lenke til kommentar
Rata101 Skrevet 22. desember 2008 Del Skrevet 22. desember 2008 (endret) Kjøp noen svinekoteletter, grønnsaker (eller wokblanding) og et par pakker nudler (eller ris). Skjær koteletter og grønnsaker i avlange terninger (1x3cm ca), stek kjøttet mens du koker nudler (knus gjerne nudlene i posen først) og grønnsaker. Grønnsakene skal bare mørnes, så du trenger bare å koke så lenge det tar å få nudlene klare (nuddelkrydderet oppi også, for ekstra smak). Hell av vann på grønnsaker/nudler og stek dem litt sammen med kjøttet. Smak eventuellt til med soyasaus og Sriracha. Ønskes mer fyldig konsistens, så kan du putte oppi litt creme fraiche eller ferdig saus (sursøt/szechuan/etc.). Spis. Beregnet arbeidstid 5-10 minutter. ------------------------------------------------------- Kjøp en pose pytt-i-panne, tacoskjell, tacosaus og revet ost. Stek pytt-i-panne, ha over knuste tacoskjell, ost og saus etterpå. Spis. Beregnet arbeidstid 5 minutter [edit: v1.141] Endret 29. desember 2008 av Rata101 Lenke til kommentar
Arve Systad Skrevet 24. desember 2008 Del Skrevet 24. desember 2008 Steikt laks, potetskiver steikte i ovnen i olje med krydder, grønnsaker. ~300g laks og det du vil ha av poteter og grønnsaker => Litt i overkant av ein femtilapp per måltid slik eg gjer det. Laks får du kjøpt på Rema1000 i firepakningar til 55kr eller deromkring, det er 4x150g-filetar. 2x 150g filetar 2x Medium poteter, kutta i skiver 2x Gulrøtter og ein purreløk, strimla Rømme Pepre og salt laksen, steik den på medium varme til den er så godt steikt du vil ha den. Grønnsakene steiker du gjerne i samme panne som laksen, tar kun få minutt. Potetene treng litt olje i ei ildfast form i steikeovnen, samt salt og pepper sjølvsagt. Tar omtrent ein halvtime på 200-250C. Digg mat, ganske enkelt å lage, veldig sunt, lagar relativt lite oppvask og ikkje særlig dyrt. Om du leitar litt etter billige ingrediensar forundrar det meg ikkje om du får heile måltidet til under femtilappen. Lenke til kommentar
Isbilen Skrevet 25. desember 2008 Del Skrevet 25. desember 2008 Frossen lapskausblanding er saker. Kok opp vann, ikke så mye at det dekker hele innholdet i posen, tilsett salt og kjøtt, og kok det ihjel. Ikke så kjapt, men godt, enkelt og mettende. Du har nok til dagen etter og har skitnet ut en kasserolle og en sleiv. Lenke til kommentar
AmazinglyConfused Skrevet 22. januar 2009 Del Skrevet 22. januar 2009 Fiskegrateng med potet er godt og enkelt. Bare å slenge fiskegratengen i ovnen, koke poteten og smelte litt smør. Ikke den raskeste middagen, men ganske billig, enkelt og veldig godt. Lenke til kommentar
Nymph Skrevet 23. januar 2009 Del Skrevet 23. januar 2009 Siden jeg tåler ganske lite mat s¨spiser jeg dette veldig ofte: Kylling og ris! 1 eller 2 kg frossen kyllingfilét på rema/bunnpris (mye billigere enn fersk) 5 kg Jasmine ris Vårløk eller purreløk karrikrydder gastromat kyllingkrydder Kok 1,5 dl ris med 3,5 dl vann Klipp 1 kyllingfilét i små biter, stekes uten noen ting (i teflonpanne vel og merke) Har i kuttet vårløk/purre på slutten, med salt, gastromat og karri(+kyllingkrydder). Smaker faktisk kjempegodt. NAM Dessuten er det billig. 5 kg med ris har du forever, samme med kyllingen. En kasserolle + en stekepanne til oppvask! WIN Lenke til kommentar
Isbilen Skrevet 23. januar 2009 Del Skrevet 23. januar 2009 Hørtes bra ut. Men blir det ikke litt mye med 5kg ris, og blir det ikke litt tørt når du bare koker halvannen desiliter av den? Lenke til kommentar
Nymph Skrevet 23. januar 2009 Del Skrevet 23. januar 2009 Lær deg og les da... JEg kjøpte en 5 kg.. men jeg kokte bare 1,5 dl med 3,5 dl vann! Lenke til kommentar
WarpX Skrevet 27. januar 2009 Del Skrevet 27. januar 2009 Fatter ikke at folk klarer å spise seg mette på spaghetti... Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå