Gå til innhold

hva er den ultimate hybel middagen?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Ultimat og ultimat, men la gå... Jeg er for tiden utstyrt med et meget enkelt kjøkken (vannkoker og mikrobølgeovn), og såpass trang økonomi at middagen helst ikke bør koste over 10-15 kroner.

 

På rema 1000 får du 900g (15stk?) pølser for 25 kr. 2 pk lomper koster vel ca 25 kr. Ketchup koster vel ca. 0,1kr pr. pølse.

 

ca. 50 kr for 3 middager a 5 pølser med lompe og ketchup.

 

Pølsene varmer du i mikroen.

 

Du mener vel vannkokeren.

Lenke til kommentar
Pølsene varmer du i mikroen.

Du mener vel vannkokeren.

Uff, vannkokeren er til vann. Punktum. Men ja, pølsene trekkes i en kjele kokt vann. (Er det forresten de ubeskrivelig ekle hotdog-pølsene til Nordfjord som koster 25? Da står jeg over...)

 

Potetmos er forresten finfint tilbehør, som også bare trenger kokt vann, ingen komfyr.

 

Har man fryseboks, er en pose frosne grønnsaker gull verdt. Lettvint og sunt tilbehør som passer til mye forskjellig.

Lenke til kommentar

Bondeomelett (har ikke lest hele tråden så det kan ha vært foreslått før):

 

Innkjøp (nok til to omganger á to porsjoner):

6pk egg

1kg euroshopper pytt i panne.

Ost

Brød (valgfritt)

Oppvask:

1 stekepanne med lokk

1 tallerker

kniv, gaffel, stekespade og en liten bolle

 

Stek halve posen med pytt i panne

Pisk sammen tre egg i en bolle med litt salt og pepper

Når pytt i pannen begynner å få farge skrur du ned platen til ca halv effekt og venter i ca to minutter.

Tilsett eggene og strø over/legg skiver av ost på toppen og sett på et lokket

Vent til osten er smeltet (ca 7 minutter) sjekk også at eggene er stivnet helt igjennom.

 

Legg på brødskiver og nyt.

 

Halve omeletten på to brødskiver er som regel nok til en porsjon. Den andre halvdelen kan du legge på et par brødskiver og sette i kjøleskapet. Helt kurant å spise kaldt, men tåler også oppvarming i microbølgeovn.

 

Du kan også tilsette paprika eller chilli hvis du liker det.

 

Vel bekomme.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
  • 2 uker senere...

Kjøp noen svinekoteletter, grønnsaker (eller wokblanding) og et par pakker nudler (eller ris).

 

Skjær koteletter og grønnsaker i avlange terninger (1x3cm ca), stek kjøttet mens du koker nudler (knus gjerne nudlene i posen først) og grønnsaker. Grønnsakene skal bare mørnes, så du trenger bare å koke så lenge det tar å få nudlene klare (nuddelkrydderet oppi også, for ekstra smak).

 

Hell av vann på grønnsaker/nudler og stek dem litt sammen med kjøttet. Smak eventuellt til med soyasaus og Sriracha. Ønskes mer fyldig konsistens, så kan du putte oppi litt creme fraiche eller ferdig saus (sursøt/szechuan/etc.).

 

Spis.

 

Beregnet arbeidstid 5-10 minutter.

 

-------------------------------------------------------

 

Kjøp en pose pytt-i-panne, tacoskjell, tacosaus og revet ost.

 

Stek pytt-i-panne, ha over knuste tacoskjell, ost og saus etterpå.

 

Spis.

 

Beregnet arbeidstid 5 minutter

 

 

[edit: v1.141]

Endret av Rata101
Lenke til kommentar

Steikt laks, potetskiver steikte i ovnen i olje med krydder, grønnsaker.

 

~300g laks og det du vil ha av poteter og grønnsaker => Litt i overkant av ein femtilapp per måltid slik eg gjer det.

 

Laks får du kjøpt på Rema1000 i firepakningar til 55kr eller deromkring, det er 4x150g-filetar.

 

2x 150g filetar

2x Medium poteter, kutta i skiver

2x Gulrøtter og ein purreløk, strimla

Rømme

 

Pepre og salt laksen, steik den på medium varme til den er så godt steikt du vil ha den. Grønnsakene steiker du gjerne i samme panne som laksen, tar kun få minutt. Potetene treng litt olje i ei ildfast form i steikeovnen, samt salt og pepper sjølvsagt. Tar omtrent ein halvtime på 200-250C.

 

Digg mat, ganske enkelt å lage, veldig sunt, lagar relativt lite oppvask og ikkje særlig dyrt. Om du leitar litt etter billige ingrediensar forundrar det meg ikkje om du får heile måltidet til under femtilappen. :)

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Siden jeg tåler ganske lite mat s¨spiser jeg dette veldig ofte:

Kylling og ris!

 

1 eller 2 kg frossen kyllingfilét på rema/bunnpris (mye billigere enn fersk)

5 kg Jasmine ris

Vårløk eller purreløk

karrikrydder

gastromat

kyllingkrydder

 

Kok 1,5 dl ris med 3,5 dl vann

Klipp 1 kyllingfilét i små biter, stekes uten noen ting (i teflonpanne vel og merke)

Har i kuttet vårløk/purre på slutten, med salt, gastromat og karri(+kyllingkrydder).

 

Smaker faktisk kjempegodt. NAM

Dessuten er det billig. 5 kg med ris har du forever, samme med kyllingen.

En kasserolle + en stekepanne til oppvask!

WIN

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...