Gå til innhold

hva er den ultimate hybel middagen?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Bare for å gjenåpne denne, siden det er aktuelt for mange.

 

Grandiosa = ekte norsk hybelmat.

Grandis blir vel dyrt i lengden, med tanke på at både spagetti og ris er billigere mat.

 

Spagetti med kjøttdeig eller pølser er god mat. Eller ris, kjøttdeig og en god saus.

Men trenger større variasjon. Forslag?

Kjøper man kjøttdeig på riktig plass får man det også ganske billig ;) . Se på Rema 1000, koster 25 kroner for 400 gram med fersk kjøttdeig og sånn 35 kroner for 900 gram frosset. 400 gram holder fint til 2-3 middager hvis man bor alene, spaghetti er også veldig billig hvis man kjøper Landlord spaghettien på Rema 1000 (9,90 for en 1 kg).

Lenke til kommentar
uansett. er det bare meg som syns det er ufattelig feminint å se gutter dele matoppskrifter? her ser vi på dødningshodefiguren til otth, og så kommer det "Kok sausen forsiktig opp, og la den småkoke en liten stund. På slutten av koketiden smak til med oregano, salt og pepper."

 

lol. jeg tror ikke menn er skapt for å lage mat..

 

Ja faen ass, mat er femi!! Eneste som er verre enn å lage god mat er å spise det. Kjerringer hele gjengen.

Lenke til kommentar
Jeg er litt skeptisk til billigprodukter, er det uten grunn?

 

Nei. Som oftest er produktene laget av de samme som lager merkevarene.

Ofte er det snakk om 2. eller 3. sortering, så det kan være lurt å finne ut hvilke produkter som har god kvalitet og hvilke som har dårligere kvalitet. Noen produkter er rett og slett dårlige, som endel kjøttpålegg, andre produkter har bare kosmetiske mangler, mens atter andre er like gode som originalen.

Endret av Thlom
Lenke til kommentar

Billig pastasalat vegetar.

 

2 pors:

 

600g pasta (skruer el. lign.) ca 10 kr.

1/2 salathode (1 salathode: ca. 12 kr)

1/2 agurk (1 agurk: ca. 6 kr)

2 tomater ca. 3 kr stk.

 

+ evt .valgfrie grønnsaker

litt dressing (1 flaske ca. 20 kr??)

litt feta-ost (1 krukke ca. 20 kr??)

 

 

Kok pastaen. Det MÅ ikke være "al dente". Når pastaen er kokt, heller du den over i dørslaget som vanlig, men spyler den med kaldt vann.

 

Kutt opp grønnsaker og salat som du vil.

Bland sammen.

 

Serveres med brød

 

 

Ca. 30 kr tilsammen :) Uten kjøtt da.

Endret av RCP-88
Lenke til kommentar

Om man vil ha noe relativt billig og godt så kan man prøve seg på Spaghetti ala Carbonara. Kok opp spaghetti, stek skinke(eller bacon, helst pancetta-skinke) i en panne med olivenolje til fettet stort sett er stekt bort, legg til litt hakket løk og la steke litt til. miks 1-2 egg og revet parmesan i en liten bolle.

Når spaghettien er "al dente", hell av vannet, legg til skinke og løk og bland godt. Ta spaghettien av varmen(bør kanskje la den stå av varmen i et lite minutt så eggene ikke blir kokt) og hell over egg- og parmesanblandingen, bland godt. Strø over godt med svart pepper og server umiddelbart. Nydelig, kjapt og relativt billig.

Lenke til kommentar
... miks 1-2 egg og revet parmesan i en liten bolle.

Når spaghettien er "al dente", hell av vannet, legg til skinke og løk og bland godt. Ta spaghettien av varmen(bør kanskje la den stå av varmen i et lite minutt så eggene ikke blir kokt) og hell over egg- og parmesanblandingen, bland godt.

Du heller altså rå egg over pastaen? Hvordan smaker det..? :wee:

Lenke til kommentar
... miks 1-2 egg og revet parmesan i en liten bolle.

Når spaghettien er "al dente", hell av vannet, legg til skinke og løk og bland godt. Ta spaghettien av varmen(bør kanskje la den stå av varmen i et lite minutt så eggene ikke blir kokt) og hell over egg- og parmesanblandingen, bland godt.

Du heller altså rå egg over pastaen? Hvordan smaker det..? :wee:

Ja. Pastaen skal være varm, men ikke så varm at eggene klumper seg. Dette er skikkelig carbonara og smaker himmelsk. :)

 

e: I utgangspunktet så skal det være nok å bare ta pastaen av plata, men forskjellige gryter nedkjøles litt forskjellig, så det kan være en idé å la pastaen stå av varmen en pitteliten stund for å være på den sikre siden.

Endret av Thlom
Lenke til kommentar

Creamy Pasta

 

Kok opp ønsket pasta og sett det til sides.

 

Bruk samme kasserolle til å smelte 75 g smør sammen med en halv løk. Her passer det også veldig godt å tilsette sopp.

 

Hell pastaen over tilbake i kasserollen.

 

Tilsett 2 til 3 dl med melk og bland forsiktig inn to spiseskjeer med hvetemel.

 

Til slutt tilsetter man noe revet ost (det er ikke nødvendig å tilsette noe mye) og smaker til med salt, pepper og hva man ellers skulle ønske.

 

Dette er en godt og billig alternativ til ferdigpasta m/saus posene. Velger du riktig pasta er det faktisk raskere å tilberede enn disse ferdigpastaene også.

 

Dette er bare en base, så det anbefalles å tilsette kylling, skinke, bacon eller hva du måtte ønske.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...