Gå til innhold

flytebryter stopper ikke pumpe


Gjest Slettet-mRjwtK9u

Anbefalte innlegg

Gjest Slettet-mRjwtK9u

Hei.

 

Jeg har 2 stk nivåsensorer/flytebrytere som er koblet i serie med en pumpe. Disse skal logisk nok slå av og på pumpen når vannnivået i en tank faller.

 

Pumpen er en campingvogn pumpe som i følge spesifikasjonen skal drives med 12V/2amp, så derfor har jeg en slik strømforsyning(batterieliminator).

 

Problemet mitt er at av og til stopper ikke pumpen, selv om vann nivået stiger.

 

I følge en spec jeg fant på en lignende flytebryter så skal den klare 50W og det er jo innenfor det jeg utsetter bryteren for.

 

Ettersom jeg ikke har nok peiling på elektronikk, håper jeg noen her kan gi meg noen tips om hva det er som kan forårsake at pumpene fortsetter å gå?

 

At det hele er i saltvann kan jo være problemet, men bryterene fungere jo fint noen ganger. Nå har jeg ikke sjekket om det er noe strøm i vannet når det skjer, men det ser ikke slik ut.

 

Jeg er klar over at jeg helst burde bruke et rele, og det er planen også, men jeg har lyst å gjøre litt mer ut av det, så jeg holder på å lese meg opp på elektonikken som jeg hadde på ingeniørhøyskolen for mange år siden.

 

Endre

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-mRjwtK9u

Begge bryterne skal stoppe pumpen. Den øverste er bare for ekstra sikkerhet. Siden denne bryteren skjelden har vært i kontakt med vann trodde jeg ikke at det var bryterne som var problemet, men de er jo noen år gamle, så det er ikke umulig.

 

Kan en slik bryter lede strøm i feil posisjon dersom strøm/spenning blir for høyt?

 

Endre

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-mRjwtK9u

Hei.

 

Bryterene er en eller annen form for magnet dekket med plast, og er lager for akkurat denne bruken. Det er et akvarium det er snakk om og bryterene er en del av et sett som skal gjøre akkurat det jeg prøver å gjøre. Det som har skjedd er at kontrollerboksen sluttet å fungere, og i stede for å bruker 1500 på en ny kontroller boks, så ville jeg prøve å lage noe selv.

Her er en link til en lignende bryter: http://www.aquahub.com/store/ifloatfloatswitch.html

 

I går observerte jeg at pumpen stoppet når bryteren ble hevet, slik som den skulle, men så begynte den å gå igjen. Er det mulig at strømmen, dersom det er for sterk strøm/spenning, at den da "hopper" selv om bryteren er i av posisjon?

 

Endre

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...