Gå til innhold

Hva heter du i LOTRO? Og hvilken server?


Hvilken server spiller du på?  

308 stemmer

  1. 1. Hvilken server spiller du på?

    • Eldar
      67
    • Evernight
      24
    • Gilrain
      23
    • Laurelin
      125
    • Snowbourn
      68


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Kanskje på tide dette blir en sticky på forumet. RP = Role Play = rollespill. Meningen med disse serverene er at du utøver karakteren din så godt som mulig som om han var ekte. Mao du kontrollerer ikke spilleren din, du ER spilleren!

 

Feks, du løper ikke opp til noen og skriver: "lol, kul hatt, bra stats - hvor fikk du den?"

 

Men legger heller sjelen din i det som om du var karakteren din for virkelig. Kanskje det er en dverg og du er en alv, da kan det hende du egentlig ikke vil snakke med dvergen i utgangspunktet. Evt, hvis det er noen du har lyst å snakke med formulerer deg mer som. "Excuse me. Do you mind if I ask you a question?".... etc. Graden av rollespill kan man ta så langt man vil, men ikke nødvendig for å gjøre det interessant. Noen vil nok syntes enkelte tar det litt for langt. :)

 

Man prater heller ikke om stats, hvis du ikke kan forestille deg et online RPG uten å tenke stadig på stats så er ikke RP noe for deg. Man bruker heller ikke kanaler for å gjøre "shortcuts" i å finne løsningen på et quest. Man "later" som at verden er ekte og man snakker med andre for å få tips og hjelp. Skulle du være i nød kan du bruke den såkalte OOC kanalen - eller "Out Of Character" kanalen. Mao samtaler og spørsmål som om du var en som kontrollerte karakteren din - og ikke en som ER karakteren.

 

Mange vil nok betrakte RP som nerdete - men for mange er dette også en verdifull innlevelse - på samme måte som man må bruke fantasien fullt ut i et pen-and-paper RPG - hvor grafikken er heller dårlig. :) For en RP spiller vil nok LOTRO være kongen på tronen siden mulighetene for å utøve et rollespill er mye større her. Mengden RP spillere er stor, det kan fort sees på folks reaksjoner på diverse sammenligninger med WoW, som er overfokusert på stats og har en tyngde i leet-språklige smårollinger. For en RP spiller er bare det faktum at det er Tolkiens verden man vandrer rundt så stor at mye "bagateller" kommer i bakgrunnen - noe som ofte skiller RP spiller fra en typisk WoW spiller som er glad i PvP og epics.

 

Dette blir videre tatt vare på av at spillere som faktisk ønsker å rollespille joiner en RP server og at folk som ikke driver med det holder seg unna. Årsaken er rett og slett at karakterer som IPwnGandalf og Legoklosslass har en tendens til å "ødelegge" opplevelsen for RP spillere. Samt at man dessverre ikke har muligheten til å skjerme seg mot masse dustete spørsmål som tydligvis er OOC.

 

Så hvis du er i tvil, ikke join en RP server... sjansene er stor for at du ødelegger opplevelsen for andre med lolz og pwns. :)

 

Men for all del, man kan nyte LOTRO selv om man ikke spiller RP - personlig er jeg ikke særlig RP'er og valgte Snowborne. :)

Lenke til kommentar

Her er ytterligere noen eksempler på RP kontra vanlig spilling.

 

Du har for eksempel gått opp en level. Vel, i den virkelige verden går vi jo ikke "opp en level" - men man betrakter det heller som graden av mestring. Så hvis du går opp en level så ville du sikkert skrevet "DING!" på guild chatten din - men på en RP server bør du heller skrive noe slikt som "I feel more confident in my skills now that I have gained all this new knowledge". Ser du forskjellen?

 

Noen tar RP langt ved at de f.eks. sier at guild chat er "off limits", dvs har du noe å si så bruker du /say eller hvis du er nært noen så bruker du /whisper. Mao kan du ikke hviske til noen på andre siden av kartet. Ønsker du å nå noen må du kanskje sende et brev til de om å avtale et møte til et tidspunkt. Det samme gjelder guild/kinship møter hvor lederene må da sende ut inkalling per brev.

 

Et annet eksempel er spising og drikking. Du kan f.eks. si at karakteren din må drikke eller spise hver dag. Hvis ikke må du "late som om" han er tørst eller sulten. Noen spiller kanskje på den måten at de sover om natten... ja faktisk er afk hele natten. Andre quester gjerne gjennom natten men er så "sliten" på morgenkvisten at de må hvile ut over dagen og kanskje bruke en dag på komme seg skikkelig på bena igjen. Tenk hvordan ditt ekte liv er - RP er å gjøre spillet mer realistisk og likt et ekte liv, men innenfor rammene spillet tillater i stedet.

 

RP spillere vil typisk ønske slike ting som player housing, sjonglering, spille instrumenter, danse, etc. Mao ting som ikke gir deg noe form for xp, loot eller annet. Det er bare viktige deler for å leve seg inn i verden. En RP'er spiller heller ikke Stairway to Heaven på lute'n sin heller... :)

 

En RP spiller vil også levle relativt sent for store deler av tiden går ut på å utøve sin rolle og ikke bare suse gjennom quester for å få max XP i en spillesesjon.

 

Ok, håper dette gir litt lys på hva RP egentlig er. :)

 

Som sagt, graden av rollespill kan man variere selv, men er man i et kinship så kan det hende disse "uskrevne" reglene er viktige og må holdes for at man skal kunne fortsatt være medlem.

Endret av johncl
Lenke til kommentar

Beklager om jeg går litt off-topic nå, men jeg har nettopp bestilt LOTR Online + Game Card, og jeg lurer derfor på hvilken server jeg burde velge? Kan jeg velge amerikanske servere, eller er det kun europeiske servere som er tilgjengelige for oss?

 

På forhånd, takk!

 

Peace!

- Amored

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...