Gå til innhold

Arverekkefølgen i England?


SRD

Anbefalte innlegg

Hei, jeg har hørt at arverekkefølgen i England skal være ganske spesiell, og jeg har prøvd å google det, men har ikke funnet noe.

 

spm 1

Fant litt om fram til Henrik den 8'nde var England katolsk, men etter det har England tilhørt den Angelsakse kirken. Hva har dette med hvordan trone rekkefølgen skal bli i dag?

 

Spm 2

Er det noen som kan forklare meg hva som gjør at England skiller seg ut?

 

Mvh

SRD

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

1. Såvidt jeg vet er enhver som er katolikk, er gift med en katolikk eller noen gang har vært noen av delene strøket fra arvelisten. Dette grunnet at Englands konge/dronning er sjef for den anglikanske kirken. På samme måte som en katolikk ikke kan bli konge eller dronning i Norge, da kongen er overhodet for den norske (protestantiske) statskirken.

 

2. Det er rett og slett fordi at få andre land faktisk tar høyde for en massiv verdensødeleggelse eller organisert massedrap som vil føre til at over 200 mennesker som er på noen måte i slekt med kongen/dronning skal dø. Jeg vil tro at i Norge, samt i stort sett hvilket som helst annet europeisk kongedømme, vil dødsfallet til samtlige som stammer fra en konge 3 generasjoner eller mindre tilbake (altså tilsvarende av at hele den nåværende kongefamilien skulle dødd) føre til at det landet blir en republikk.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...