Gå til innhold

Tips til sjokoladekake oppskrift?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Røre;

 

400 Gr Hvetemel

250 Gr Lyst brunt sukker

100 Gr Lyst muscovadosukker

50 Gr Kakaopulver av beste kvalitet

2 Ts Bakepulver

1 Ts Natron

½ Ts Salt

3 Stk Egg

1 ½ Dl Rømme

1 Ss Vaniljeekstrakt

175 Gr Usaltet smør, smeltet og avkjølt

1 ¼ Dl Maisolje

3 Dl Kaldt vann

 

Glasur;

 

175 Gr Mørk sjokolade min. 70% kakaoinnhold

250 Gr Usaltet mykt smør

275 Gr Melis, siktet

1 Ss Vaniljeekstrakt

 

Bunn, gjør sånn;

Bland mel, sukker, kakao, bakepulver, natron og salt i en stor bolle. Pisk egg, rømme og vaniljeekstrakt godt samme i en annen bolle. Bruk en håndmikser eller kjøkkenmaskin og kjør smeltet smør og maisolje til det er akkurat blandet (du vil trenge en stor bolle til dette hvis du bruker håndmikseren; bollen til kjøkkenmaskinen er stor nok), og pisk så inn vannet. Tilsett alle de tørre ingrediensene på en gang og bland alt på lav hastighet. Tilsett eggeblandingen og kjør videre til at er godt blandet og hell røren i de smurte formene.

 

Stek kakene i 45-50 minutter eller til kakepinnen kommer ut uten deig. Sett kakene til avkjøling i formene på en rist i 15 minutter før du hvelver dem ut på risten for å avkjøles helt.

 

Glasur, gjør sånn;

Smelt sjokoladen i mikroen – 2-3 min. på middels effekt skulle holde, eller i en bolle over småkokende vann, og la det avkjøles litt. Visp smøret i en annen bolle til det er mykt og kremet (helt korrekt, jeg bruker matprosessoren er også jeg!), tilsett så siktet melis og pisk videre til blandingen er lett og luftig. Tilsett så forsiktig vanilje og sjokolade og miks det godt til blandingen er blank og glatt.

 

(Jeg skal ikke ta æren for denne, det er Nigella Lawson som står bak)

 

Denne skal være veldig god.

Endret av ^fmj
Lenke til kommentar

200g smør

200g sjokolade

 

smeltes sammen i vannbad

 

200g sukker

4 egg, piskes 5min i maskin

ha så i

3 toppede ss. med hvetemel

1ts vaniljesukker

ha smør og sjokoladen i ,

 

i rund form 22 -24 cm.

 

180grader i 30min ...

 

bløt og god sjokoladekake.. namnam... enkel og billig...

Lenke til kommentar

2 egg

2 3/4 dl sukker

150 gram smør (helst ekte meierismør)

250 gram hvetemel (4 dl)

3 ss kakaopulver

2 ts vaniljesukker

2 ts bakepulver

1 1/2 dl melk

 

Pisk eggedosis av egg og sukker. Smelt smøret og avkjøl det. Så heller du dette sammen og siler i alt det tørre. Så rører du sammen helst med en visp også har du det i en smurt form, gjærne med bakepapir smurt med smør også steker du kaken på 175-180 grader i cirka 45-50 min.

 

Glasur:

 

100 g melis (1 1/2 dl)

3 ss kakaopulver

1 ts vaniljesukker

3 ss vann

 

Sil i det tørre og rør alt sammen. Rør helt til du har en glatt og mørk glasur. Gnis utenpå kaken med slikkepott. Sett kaken til avkjøling. Den blir faktisk best etter og ha stått ei stund i kjøleskap.

 

Ingenting av dette koster noe særlig.

 

Takk til Freia for oppskriften.

Endret av RougeAlien
Lenke til kommentar

En tung sjokoladekake:

 

150 g smør

150 g kokesjokolade

- smeltes i en skål over vannbad

 

3 dl sukker

3 dl mel

3 egg

- røres sammen

 

Stekes på 180 g i 30 min, kanskje 40 min?

 

Glasur:

 

50 g kokesjokolade

2 ss smør

1 ts mel

1 dl fløte, pleier være for mye, begynn med 1/2 dl

Endret av Jonnar
Lenke til kommentar
Noen som kan en god Sjokolade kake oppskrift? Helst ganske billig

8717565[/snapback]

 

Kjøp en pose Møllerens Kakemons langpanne sjokoladekake. 1 kg. pakning.

Den kan brukes til langpannekake, halvparten av posen til rundkake eller til ca. 40 muffins. Du tilsetter kun soyaolje og vann.

 

Glasur:

100 gr margarin

1 plate kokesjokolade el 2 ss kakao

300 gr melis

3 ss kaffe el. vann

 

Billigere og enklere sjokoladekake får du ikke.

Men....da har du ikke bakt den helt selv. ;-)

Endret av Hjertevarm
Lenke til kommentar

Sukkerfri sjokoladekake kan du lage ved aa bytte ut sukker med sotningsmiddel. Koster ikke allverden aa kjope dette, og det selges baade paa Apoteket og i dagligvarebutikkene. Det vil jo vaere litt sukker i den likevel hvis du f.eks. bruker oppskriften jeg delte litt tidligere i traaden, da det er sukker i kokesjokoladen, men betydelig mindre sukker blir det likevel, og dermed ogsaa sunnere.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...