Gå til innhold

Ny Bærbar - Bygge selv? Eller komplett?


Anbefalte innlegg

Hvis du skal bruke PCen som bærbar vil jeg anbefalle deg å ikke gå over 15,4". De over blir svære å gå rundt med. Min mening da :)

 

Til et budsjett på 10.000 vil jeg anbefalle HEL80. En av de PCene som du får dessidert mest igjen for pengene i dag.

 

Sett den opp med T5600 prosessor og 2GB minne. Dette vil koste 9.000. Hvis du trenger noe mer lagringsplass øker du harddiskkapasiteten noe.

 

Hvis du skulle ønske det kan du eventuelt vurdere T7200 prosessor - i tillegg til høyre mhz vil du da også få høyere hurtigminne på prosessoren (4mb i stedet for 2mb). Hvem av T5600 og T7200 du går for blir litt opp til deg vil jeg si, hvor mye penger du vil legge i PCen... Men ikke gå under T5500 (Du ser navnet på prosessoren da skifter fra Core 2 Duo til bare Core Duo), og over T7200 vil jeg påstå at blir overkill for ditt behov.

 

 

 

 

Hvis du skulle være villig til å legge litt mer penger på bordet er min anbefalling å se på IFL90. Denne er med den nye generasjonen, santa rosa. Forskjellene fra forrige generasjon er ikke vanvittig, men noe forskjell er det... Først og fremst har denne støtte for DirectX 10. I tillegg er det noe andre tekniske forbedringer, men ingen vanvittige forbedringer. Og av fare for å bli for teknisk dropper jeg ytterligere forklaring. Jeg nøyer meg med å si at det er en liten ytelsesforbedring.

 

Ellers er designet forandret selvfølgelig - jeg for min del liker designet til IFL90 langt bedre enn HEL80.

 

Hvis du kjøper denne anbefaller jeg deg til oppsettet T7300 prosessor samt 2GB ram, og ta den HDDen som passer deg best. Denne vil koste fra 11.200 + kostnad for eventuelt større disk.

 

Ulempen med IFL90 er at denne vil ikke leveres før i midten av juni, og pr. nå finnes det ingen tester enda (ettersom maskinen ikke er leveringsklar...)

 

 

Årsaken til at jeg anbefaller 2GB minne på begge oppsettene til tross for dine ikke gigantiske ønsker er at 400 kroner for 1GB mer er strengt tatt ikke mye. Og Vista krever mye av minne. Vista er også årsaken til at jeg syns du bær såpas opp på skjermkort. Det er disse to tingene (skjermkort og ram) som vista krever mye av. Og jeg veit ikke om du har tenkt å legge om til vista pr. nå, men før eller seinere vil vi alle gjøre det...

 

Lykke til med valget :)

 

PS! Ønsker du mer info om IFL90 skulle du finne ganske mye i den tråden der...

 

PS2! Et par generelle tips, hvis du ikke skulle velge en av disse PCene.

- Ikke velg en PC med skjermkortytelse dårligere enn Go 7600.

- Prøv å velg Intel prosessor. Core 2 Duo er pr. nå både raskere, mindre strømkrevende og kaldere enn AMD sine alternativ.

- Ikke gå under 1 GB ram, helst 2 GB.

 

Punkt 2 sier seg litt selv når man vet at prisforskjellene på amd og intel ikke er veldig store. Når det gjelder punkt 1 og 3 er dette med tanke på vista...

 

- Amund

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg ville anbefalt deg å kjøpe en laptop med det nye brikkesettet fra Intel, Santa Rosa. De fleste laptop produsenter har lansert nye bærbare med Santa Rosa. En Compal IFL90+ er en laptop med ikke bare nye Santa Rosa brikkesettet, men du får med et helt utrolig GeForce 8600M (som også nettopp ble lansert) 512 MB grafikkort som vil kunne spille alle dagens spill, pluss spill i framtiden. Den har en 15" skjerm, så egner seg til film og serie titting, skjermen har også temmelig høy oppløsning. Du har mulighet til å konfigurere den selv, men uansett konfigurasjon får du utrolig mye for pengene, den billigste konfigurasjonen koster bare 10 400 kr. Jeg skjønner ikke hvordan Multicom greier å selge en så bra laptop til bare 10 lapper, men vi skal ikke klage på lave priser. :p Hvis jeg skulle kjøpe laptop i dag hadde det helt klart vært en Compal IFL90+.

 

P.S:

Hvis en 15" skjerm er litt for stort så har multicom en 13" løsning også med lignende speccs som IFL90+. Eneste forskjellen er mindre skjerm og et litt mindre kraftig skjermkort, men det er enda et flonkene nytt DX10 grafikk kort. :D

Lenke til kommentar

Har snust litt rundt, og har vel kommet frem til foreløpige

 

Multicom Compal HEL80 eller

 

Acer Aspire 5633WLMi/CenD 2 T5500

 

Lurer også på en annen liten ting. Jeg har jo altså ikke så fryktelig store krav, og jeg trenger strengt tatt ikke å bruke oppunder 10k på en bærbar. Jeg får det bare til min bursdag, så jeg tenkte det kunne være lurt å investere i en som holdt et par år gjennom studietiden min. Det er veldig viktig at pc'en ikke henger seg opp og fryser eller noe. Men det tror jeg ikke vil skje hvis jeg ikke voldtar maskinen helt.

 

Så da går jeg for en av de to? eller hva mener dere er det beste for en student som vil ha multimedia og lett spill samt. surfing og andre ungdomssting :)?

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...