IseliLja** Skrevet 24. mai 2007 Del Skrevet 24. mai 2007 Er det sant at epler sender ut en gass som gjør at de andre fruktene som ligger rundt modner fortere? Har hørt dette, men finner ikke no info om det på internett. Lenke til kommentar
Gjest member-97590 Skrevet 24. mai 2007 Del Skrevet 24. mai 2007 (endret) Trodde heller at de råtnet fortere, men er ikkje sikker. Endret 26. mai 2007 av member-97590 Lenke til kommentar
toazty Skrevet 25. mai 2007 Del Skrevet 25. mai 2007 råttner fortere ja... menne dette gjelder vel bananer.... derfor skal alltid bananer være på kjøkkenbenken og ikke i kjøleskapet.. Lenke til kommentar
SvennAndre Skrevet 25. mai 2007 Del Skrevet 25. mai 2007 fikk beskjed av mudern om å pakke inn epleposen, fordi de sender ut gasser som ødelegger plantene hennes.. Lenke til kommentar
Snirfle Skrevet 25. mai 2007 Del Skrevet 25. mai 2007 Epler slipper ut etylen, og etylen er et "aldringshormon". Mer info. Lenke til kommentar
lambiks Skrevet 25. mai 2007 Del Skrevet 25. mai 2007 Trodde heller at de rotnet fortere, men er ikkje sikker. 8695715[/snapback] råttner fortere ja... menne dette gjelder vel bananer.... derfor skal alltid bananer være på kjøkkenbenken og ikke i kjøleskapet.. 8696511[/snapback] Når frukten kommer til et punkt i modningsprosessen, begynner den å råtne. Så i bunn og grunn så modner den Og dette gjelder ikke bananer. De bare modner fortere enn annen frukt. Og det skrives verken råttner eller rotner, men råtner. Sånn, da var dagens flisespikkeri over Lenke til kommentar
toazty Skrevet 25. mai 2007 Del Skrevet 25. mai 2007 du... skjerp deg... då ska du få legga ein klase med druer og ei banan i ein pose og, legga ein klase med druer i ein aen pose.. så ska du få se at druene som ligger i den posen med banan er "well done" .... Lenke til kommentar
varmit Skrevet 25. mai 2007 Del Skrevet 25. mai 2007 Både epler og tomater skiller ut etylengass, som gjør at grønsakene/frukten rundt råtner fortere Lenke til kommentar
Error Lars Skrevet 25. mai 2007 Del Skrevet 25. mai 2007 Epler skiller ut en gass som heter Etylen. Det er et aldringshormon som fører til at blader gulner og faller av fortere, blomster visner fortere og frukt modnes og eldes fortere enn normalt. Så man burde ikke lagre epler i nærheten av annen frukt eller blomsterbuketter blomster osv. Man bruker for eksempel etylen for og modne bananer når de ligger på lager før de kommer ut i butikk o.l (Bananer høstes grønne) Lenke til kommentar
Snirfle Skrevet 25. mai 2007 Del Skrevet 25. mai 2007 du... skjerp deg... då ska du få legga ein klase med druer og ei banan i ein pose og, legga ein klase med druer i ein aen pose.. så ska du få se at druene som ligger i den posen med banan er "well done" .... 8698384[/snapback] Det er jo greit. Banan skiller ut forholdsvis mye etylen. Men det er ikke derfor de ikke skal ligge i kjøleskapet. Bananer tåler nemlig ikke den lave temperaturen et kjøleskap holder. Bare prøv, etter et par dager ser de rare ut, og de kan få en bitter smak. Lenke til kommentar
toazty Skrevet 25. mai 2007 Del Skrevet 25. mai 2007 den bittre smaken kommer jo av at bananene er kalde, smak en kald og en rom temperert banan av samme "klase" så kjenner du at den varme bananen er søt og god, den kalde bananen er mindre søt... menne det er vel svært lite frukt som egentlig skal i kjøleskapet.. , men ligger de i kjøleskap er holdbarheten lenger... som all annen type mat.. hehe...tror eg har alt i kjøleskapet... t.o.m. brød , Lenke til kommentar
Snirfle Skrevet 25. mai 2007 Del Skrevet 25. mai 2007 Nei, enkelte frukter og grønnsaker tåler ikke temperaturen som er i et kjøleskap. Du sier det jo selv. Den romtempererte bananen smaker bedre enn den kalde bananen. http://matportalen.no/Matportalen/Saker/1159862731.52 Enkelte fruktslag, som melon, banan, papaya og avocado kan ta skade av for kald lagring. Lenke til kommentar
Gjest member-97590 Skrevet 26. mai 2007 Del Skrevet 26. mai 2007 Trodde heller at de råtnet fortere, men er ikkje sikker. 8695715[/snapback] Lenke til kommentar
Snirfle Skrevet 26. mai 2007 Del Skrevet 26. mai 2007 Gasser som fremskynder modningen vil også fremskynde forråtningsprosessen. Så ja, de råtner fortere. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå