kalle_klovn_1990 Skrevet 22. mai 2007 Del Skrevet 22. mai 2007 Ja, som tittelen sier, gjør de det? Har hørt dette et eller annet sted. Lenke til kommentar
Kramstogen Skrevet 23. mai 2007 Del Skrevet 23. mai 2007 Såvidt jeg vet gjør mikrobølgene at vann og fett i maten vibrerer, dette skaper friksjon og varmer dermed opp maten. Selv om maten blir litt vassen og ekkel etter å ha vært i mikroen tror jeg ikke den blir noe mer ødelagt enn hvis du satte den i stekovn. Siden mikrobølgene beveger på fett og vann for å varme maten skal det i teorien ta ekstremt lang tid å varme opp et knekkebrød eller flatbrød Har ikke prøvd det da... Lenke til kommentar
Audun B Skrevet 23. mai 2007 Del Skrevet 23. mai 2007 Vår kjære kjemilærer snakket litt om temaet, og han sa at når store mengder energi blir påført mat så kan noe med atomene eller molekylene forandre seg slik at de i et worst case scenario gi deg kreft. Dette gjelder også ved veldig hard steking osv. Men nå til dags får man kreft fra alt, så no worries. Utover det tror jeg ikke microbølgeovn ødelegger maten. Teorien om hvordan den fungerer tilsier at ingenting annet skjer enn hva kramstogen skrev. Lenke til kommentar
trøls Skrevet 23. mai 2007 Del Skrevet 23. mai 2007 Joda, men det er tydelig at Kramstogen ikke kan særlig mye naturvitenskap. Lenke til kommentar
Kramstogen Skrevet 24. mai 2007 Del Skrevet 24. mai 2007 (endret) Kan du utdype den påstanden? Endret 24. mai 2007 av Kramstogen Lenke til kommentar
trøls Skrevet 24. mai 2007 Del Skrevet 24. mai 2007 (endret) Det med friksjon... Redigert: Mente ikke å være så negativ som jeg kanskje virket. Forklaringen din er god, men du burde fjernet det om friksjon. Endret 24. mai 2007 av trøls Lenke til kommentar
Audun B Skrevet 24. mai 2007 Del Skrevet 24. mai 2007 Yeah. Det er molekylær bevegelse som skaper varme. (mener det i alle fall). Så lenge temperaturen er over det absolutte nullpunkt ca -273 grader celsius eller 0 kelvin, så har molekyler og atomer bevegelse. Jo høyere temperatur, jo større/raskere bevegelse. Lenke til kommentar
pumba50 Skrevet 24. mai 2007 Del Skrevet 24. mai 2007 "Microen" ødelegger ikke maten min da jeg stort sett bare bruker den til å varme opp gammel middagsrester, og som regel er det gjort på 15-20 sekunder. Men tining av brød er noe forbaska svineri med micro da brødet blir varmt, fuktig/bløtt, jeg liker brødene ferske, sprø og velluktende, så sånn sett er microen en ulv i fåreklær. Lenke til kommentar
Mr. Bojangles Skrevet 24. mai 2007 Del Skrevet 24. mai 2007 Jeg trodde mikrobølgeovn var en relativt sunn måte å tilberede mat, kontra steking - da man ikke bruker så mye stekefett (tenker da på microer med "crisp"-funksjon, slik at man kan steke med den). Sorry for at jeg hijacker tråden, men jeg har et annet spørsmål relatert til mikrobølgeovners oppvarmingsevne: Hvis man setter inn noe som ikke er organisk (tallerken, glass etc.), vil det da bli varmt, eller er det maten på tallerkenen som gjør tallerkenen varm? Lenke til kommentar
Kramstogen Skrevet 24. mai 2007 Del Skrevet 24. mai 2007 Det er maten på tallerkenen.. Noen som vet hvorfor fatet ikke reagerer på bølgene? Lenke til kommentar
KjellV Skrevet 24. mai 2007 Del Skrevet 24. mai 2007 Fordi den ikke har polare molekyler (?) Lenke til kommentar
kalle_klovn_1990 Skrevet 25. mai 2007 Forfatter Del Skrevet 25. mai 2007 Sorry for at jeg hijacker tråden, men jeg har et annet spørsmål relatert til mikrobølgeovners oppvarmingsevne: Hvis man setter inn noe som ikke er organisk (tallerken, glass etc.), vil det da bli varmt, eller er det maten på tallerkenen som gjør tallerkenen varm? 8694832[/snapback] Ehm, kansje min micro som er spesiell men tallerknen min blir mye varmere enn maten jeg varmer.. Lenke til kommentar
Killa-Bee Skrevet 25. mai 2007 Del Skrevet 25. mai 2007 Er det ikke bare vannmolekylene som blir varmet opp da? Tror jeg leste det en plass.. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå