MaSo Skrevet 21. mai 2007 Del Skrevet 21. mai 2007 Noen som har oppskrift på hvordan man lager tyrker? Har rotet bort den jeg hadde Lenke til kommentar
nadle Skrevet 21. mai 2007 Del Skrevet 21. mai 2007 Lenge siden jeg har laget det, men, slik gjorde jeg det: Kjøpte en pose tyrkisk pepper på butikken og helte det i en liten brusflaske(solo). Helte så oppi vodka til etiketten. Og til slutt litt kokende vann. Kan være lurt å snu litt på flaska litt av og til. Lenke til kommentar
MaSo Skrevet 21. mai 2007 Forfatter Del Skrevet 21. mai 2007 (endret) Men om du har kokende vann etter vodkaen, vil ikke deler av alkoholen forsvinne pga fordampning? Endret 21. mai 2007 av MaSo Lenke til kommentar
nadle Skrevet 21. mai 2007 Del Skrevet 21. mai 2007 Var ganske bra med alkohol i min iaff Men, her har du en annen mulighet. Tror nok denne er litt bedre. 1L kokende vann og 1 pose tyrkisk pepper blandes. (Dropsene kan gjerne knuses først) Dette bør stå minst 30 min. Så heller du i 0,5L vodka etterpå.. Kan selvølgelig bruke annen drikke også, men vil anbefale vodka. Lenke til kommentar
Disable Skrevet 21. mai 2007 Del Skrevet 21. mai 2007 https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=629101 søke? Lenke til kommentar
shadow_ Skrevet 21. mai 2007 Del Skrevet 21. mai 2007 Quoter meg selv fra en annen tråd her på forumet: Egentlig så kan man lage alle slags shots på denne måten. Bare å ta favoritdropset og blande i vei wink.gif Selv har jeg vært borti tyrker, fisherman, kongen av danmark, smurf, doc, kamfer og mentos.. Skal dog nevnes at ikke alle er like gode. Selv lager jeg en del tyrker, og jeg bruker da følgende fremgangsmåte: Ta en halvflaske vodka (uten smakstilsetning) og tøm inholdet over på noe annet så lenge. Knus en pose (vanlig butikk-size) tykrisk pepper med foodprosessor e.l. og tøm over i den tomme halvflaska. Fyll deretter opp med så mye av vodkaen du får plass til, og skru igjen korken. Legg deretter flaska i varmt vann en time eller to mens du av og til rister på den for å blande ut innholdet. For å få best/mest mulig smak er det en fordel å lagre flaska i kjøleskap eller fryser en uke eller to smile.gif Have fun, get drunk tongue.gif Poenget er at man ikke trenger å ha i vann dersom man vil ha en litt sterkere tyrker. Bare varm opp flaska etter at spriten og tyrkeren er blandet, så løser det seg opp til slutt Lenke til kommentar
nadle Skrevet 21. mai 2007 Del Skrevet 21. mai 2007 Nå satte du en fantastisk tanke i hodet mitt. Smurf! Det må jeg nesten lage i helga. Og da skal jeg prøve ut den "legge flaske i varmt vann"-metoden. Den hørtes meget smart ut. Lenke til kommentar
Andreasfe Skrevet 21. mai 2007 Del Skrevet 21. mai 2007 (endret) For all del! Ingen varmebehandling på noen måte. Dropsene løser seg rimelig greit opp i sprit med noen minutters risting. 'You need - En sånn plastflaske med 50-60% vodka - En pose Tyrkisk Pepper-drops How to: - Kvitt deg med 1,5 - 2 dl av vodkaen - Fyll opp med Tyrkisk Pepper-drops - Rist flaska som en jævla idiot - Sett i kjøleskapets frysedel. Bruk gjerne en mer økonomisk 40%-vodka, men vær obs på at den kan fryse når temperaturen nærmer seg -10 (som den vanligvis gjør i de fleste kjøleskaps frysedel) Endret 21. mai 2007 av Andreasfe Lenke til kommentar
MathHouse Skrevet 21. mai 2007 Del Skrevet 21. mai 2007 Skulle akkurat til å skrive det samme som deg Andreasfe. Er ikke vits å verken koke eller varme opp dropsa, knus dem (med mindre tuten på flaska er så stor at de går hele oppi eller du har dårlig tid) rist, kjøl og nyt (eller ny så lenge du orker, etter å ha fortært nærmere 20 liter tyrker i mitt liv må jeg ærlig si at jeg begynner å bli litt lei. bedre ble det ikke når jeg var på gran kanaria i påskeferien og vi fikk ca 40 gratis tyrekshot hver på den faste vorse og nach baren vår i løpet av den uka vi var der og at to av de fire gutta som var med ahdde samme leihetssyndromet av tyrekr som meg, slik at jeg og han andre måtte shotte for to slik at det ikke skulle stå ting igjen på bordet når vi gikk. men men en god og kald tyrker kan fortsatt være godt en gang i blandt Lenke til kommentar
StaBBer Skrevet 22. mai 2007 Del Skrevet 22. mai 2007 Selv er jeg såpass glad i tyrker at jeg bruker 2 pakker per 0,5 liter. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå