Gå til innhold

Valg av hund, trenger en som tåler litt


Anbefalte innlegg

Har funnet ut at aussie, den jeg hadde bestemt meg for, er for krevende for meg, selv hvor mye jeg har prøvd å nekte for det. Jeg leter etter en mellomstor til stor hund, som ikke er strihåret (eller med bart), jeg kan gå tur med, trene endel lydighet og kanskje noe spor på hobbybasis. Det må være en hund med bra psyke siden den kommer til å være med meg overalt (inkl biltreff). Den skal ikke være nærvøs eller spesiellt vimsete siden jeg sliter med mye sosial angst og er redd for at det skal smitte over på hunden. Hunden skal hjelpe meg og komme meg mer ut, og aktivisere meg. Det er viktig at den krever noe av meg hver dag. Av erfaring tidligere har jeg hatt en toller som familiehund.

 

Noen som har forslag? Fint om dere kommer med beskrivelse av gemytt og erfaringer etc, ikke bare nevner en rase :) Takk for hjelpen.

Endret av mushi
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Labrador er hunden for deg.

Mellomstor , korthåret og den perfekte familiehund

Den er ment som en retriverhund som sitter stille med jegeren og er ikke skuddredd (så den tåler mye støy) og den er lett oppdragelig og lydig.

Får selv en valp om 4 uker.

Den har ikke jaktinstinkt så skader ikke andre dyr , den vil kun hente ting man kaster eller skyter ned på eiers kommando.

 

http://www.labbis.biz/

Link nr 2

Endret av War
Lenke til kommentar

Det er synd collien er så ustabil til tider, for det du beskriver der er omtrent en collie.

Har du vurdert de store "bulle"-rasene? Perro de persa canario, cane corso og den "gjengen"?

For det er hunder som kan kreve noe av det, når det gjelder lydighet, osv. osv.

 

Men for din del, mushi tror jeg egentlig at agility ville vært saken, for da får både du og hunden utfordringer som dere må møte som et team. Og når det gjelder hunder til agility, så er det ganske mange med god (okei) størrelse på. F.eks.Airdale terrier, Amerikans Cocker spaniel, tsjekkoslovakisk ulvehund (ganske sjeldne norge, men NYYDELIGE), Chesapeake bay retriever, Dalmatiner (;)), Keeshund, Groendal (litt ustabile..), kooiker, Old English Sheepdog (da må du tåle litt pelsstell, liksom)

m.m.fl. Hvis du trenger en litt nærmere utredning på gemytt til noen av dem er det bare å si i fra, så skal jeg fortelle litt om dem. Og ellers vil jeg faktisk anbefale deg guiden min ^^

Lenke til kommentar

Korthårscollie er jo en mulighet da.. ellers så sier hun jo at hun vil ha en stabil hund som er god å trene med, og da ville jeg slått fra meg Groendal, airedale terrier, dalmatiner og old english sheepdog. Ingen av disse er jo sånn spesielt kjent for sin treningsvilje eller samarbeidsevne, selv om det selvfølgelig finnes eksemplarer av disse som kan trenes. Groendal ville jeg spesielt ikke anbefalt, jeg har ikke møtt en eneste en jeg har sett som virker god i toppen.

 

Er ikke tsjekkoslovakisk ulvehund ulovlig i Norge?

Lenke til kommentar

Nei, jeg tror da ikke det? Det må jeg nesten sjekke opp..

 

Old English Sheepdog kan være veldig samarbeidsvillig om du vil ha en hund som utfordrer deg! Faktisk, har en venninne som er levende bevis på det. De tok inn en "problemhund", og han er nå med i elitekonkurranser i AG.

 

EDIT:

Saarloos wolfhound er lovlig å avle/importere, men tsjekkoslovakisk ulvehund er IKKE. Til tross for at disse to hunderasene er nærmest identiske for folk flest

 

Da kan man like greit ta Saarloos, for de er veldig like i gemytt og utseende.

Endret av Eplefe
Lenke til kommentar

Sånn jeg ser det så trenger/vil mushi ha en hund som er mentalt god, stabil, fornuftig og nokså "enkel" (om det er lov å si det om en hund, hehe). Jeg har også en venninne med en OES, hun hadde planer om å konkurrere og trene en del, men hunden er jo ikke akkurat det beste bruksmaterialet ;) så det er jo veldig frem og tilbake innenfor rasene.. Man kan jo konkurrere med en ulvehund også, men det vil kreve mye mer enn f. eks med en labrador. Så hvorfor ikke velge noe som har større forutsetninger for å kunne lykkes med det eieren vil ha den til?

 

Hva med korthårscollien forresten? Du har sånn smått bedre greie på collie enn meg, hehe :p

Så trådstarter har fått tips om portugisisk vannhund på Hundesonen, det tror jeg kan være verdt å tenke på.. er du ikke interessert i pelsen er det bare å barbere den ned.

Lenke til kommentar

Colliene er veldig stabile når de er stabile. Men det er enkelte av dem som er veldig nervøse og lar seg påvirke i større grad av eierens problemer/humør(svingninger), og jeg tror ikke det er en sjanse mushi bør ta..

 

EDIT: Det gjør forsåvidt ikke hun heller..

 

Vannhunden ville jeg og gått for, de er flotte hunder. Men jeg tror egentlig labrador/retrieverraser blir for kjedelig for Astrid, om jeg ikke har forstått henne feil.

Endret av Eplefe
Lenke til kommentar

Hvis nabohunden vår er en typisk kooiker, så anbefaller jeg kooiker. Rolig, lett å lære, pen, går fin i bånd og bjeffer ikke.

 

Mens jeg selv har en JRT (korthåret) som jeg ikke tror passer deg helt. Den er ganske sta og trenger myyye dresur og oppfølging, selv om den er forholdsvis veldig enkel å lære ting å tang.

 

Lykke til!

Lenke til kommentar

Herregud for noen forslag av de over her?

 

Du har sosial angst og bør HVERTFALL IKKE skaffe deg en vokter. Dette utelukker stort sett alle molossere (mastiff, bulldogs etc). Din sosiale angst VIL smitte over på hunden, som påtar seg vokterrollen.

 

Å foreslå Saarloos wolfhound er også GALSKAP i dette tilfellet.

 

Det beste forslaget så langt for trådstarter vil være labrador. Gjerne en fra jaktlinjer.

Lenke til kommentar

Syns hun burde tenke litt mer på hva slags hund som passer henne, ikke henge seg opp i hva som er kjedelig eller vanlig. For glad i hunden blir hun nok uansett :) Jeg er enig i at labradorforslaget er godt. Men ja, dumt å velge noe man ikke liker, selv om jeg syns det er synd hun har "bestemt" seg for at retrieverrasene er kjedelige.

Lenke til kommentar

Retrieverrasene kjedelige? fy skamme seg :mad:

 

Jeg fatter egentlig ikke hvorfor hunden skal være så krevende? Hunden blir slik man trener den til i hvertfall de fleste store raser.

 

Jeg har hatt to blandingshunder med Retriver blanding i seg, og har nå en renraset Golden og de er bare flotte i lynne og veldig læringsvillige :love: Tror både Labrador og Golden ville være en supert valg i dette tilfellet og jeg er også enig at mastiff, bulldogs ikke burde være nevnt som et forslag her i det hele tatt...

 

 

Lykke til!

Endret av Jada-jada
Lenke til kommentar

Hva med en omplasserings aussie?

 

Selv har jeg absolutt innsett at en aussie valp er altfor mye for meg, men så fikk jeg tilbud om Bridie, (da 2,5 år gammel) aussie jente, og jeg fikk ha henne på prøve i 5 uker før jeg bestemte meg, og jeg er solgt!

 

Hu krever ikke mye, bare å få være med meg, og hu er virkelig med på alt. Dilter i beina mine. Nå har vi begynt å gå turer i sentrum her uten bånd, og hu holder seg alltid ved siden av meg selv om vi møter folk, biler, sykler osv. Hu roer seg uansett bare hu får sitte oppå meg.

Litt stress med hu inne, men det er pga oppveksten hennes. (mye bur innendørs, og mye aktivitet ute)

 

Ellers er hu sosial, snill, omgjengelig osv. Det er absolutt mulig for en person som ikke er "hyper"aktiv å klare en aussie, men det er kanskje greit å IKKE ta en valp?

 

Hvis du vil kan du sende meg en mail så kan jeg fortelle mer om min erfaring med aussien.

 

[email protected]

Lenke til kommentar
Alt jeg kan tilføye her som kanskje allerede er utelukket. Ikke få Schaferhund. Hvis du sliter litt med angst etc så smitter det over på hunden . hunden blir redd og ustabil ovenfor andre hunder.

Har selv erfaring fra det i familien.

8695723[/snapback]

 

Hvor har dere egentlig dette i fra at Angst smitter over på hunden? er i grunn noe av det dummeste jeg har hørt :roll:

 

Min søster har store angstproblemer og har hatt hunder i hele sitt liv-Schafer-sort Elghund og nå har de en Dobberman.

 

Ingen av disse hundene har verken vært redde eller hatt problemer på noen annen måte så dette kaller jeg tull :hrm:

 

Alle hundene har vært veldresserte og ikke tatt noen vaktrolle i forholdet, jeg nevte dette for min søster og hun bare lo av disse påstandene.

Endret av Jada-jada
Lenke til kommentar

Som VHaakonsen sier er engelske springerspanieler en veldig flott og grei rase. Vi har en av dem akkurat nå her i familien, og har ikke hatt noen problemer med den.

 

Tidligere i tråden ble det nevnt at labradorer takler skudd. Vel, vi måtte dope ned labradoren vår på nyttårsaften i mange år pga. at den ble helt hysterisk og livredd av smellene.

 

En annen rase du kan tenke litt på er leonbergere. Vi har og hatt den rasen, og det er en veldig grei rase. Er rolig, og en skikkelig kosebamse, men er fortsatt stor og dominerende over andre hunder. Leonbergere kan kort beskrives som trofaste, lojale bjørner.

leonberger_03a.jpg

Endret av eskhyo
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...