Gå til innhold

Nyhet, nytt og revlusjonerende kreatin!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Hei, for det første e det ikke lov med bilde i signaturen.

 

Men Creatin ethyl ester går vell for å være det som blir tatt opp best i kroppen, sammen med Kre-Alkalyn.

8652774[/snapback]

 

Er bare en link :thumbup:

 

Hvor mye anbefales det og ta av hvert? Plasser du anbefaler å kjøpe fra? :)

Lenke til kommentar

Emnetittelen i denne tråden er lite beskrivende for trådens innhold og det er derfor ingen god emnetittel. Jo bedre og mer beskrivende emnetittelen er, jo lettere er det for andre å skjønne trådens innhold og det vil være lettere å treffe den riktige forumbrukeren med det rette svaret. Ber deg derfor om å endre emnetittel slik at du unngår at en moderator stenger tråden. Vennligst forsøk å ha dette i tankene neste gang du starter en tråd, og orienter deg om hva vår nettikette sier om dårlig bruk av emnetitler.

 

Bruk p_edit.gif-knappen i første post for å endre emnetittelen.

 

(Dette innlegget vil bli fjernet ved endring av emnetittel. Ikke kommenter dette innlegget, men p_report.gif gjerne dette innlegget når tittelen er endret, så vil det bli fjernet..)

Lenke til kommentar

Det er vel egentlig forskjellig fra person til person.

 

F.eks Creatin ethyl ester fungerer ikke for meg og derfor er ikke det ett kjempebra kreatin for meg.

 

Det er bare å prøve ut forskjellige typer.

 

Start med monohydrat, hvis det ikke fungerer bra prøver du noe annet. Men hvis det fungerer utmerket kan du holde deg til det og kanskje bytte hvis du vil ha litt variasjon.

 

Selv skal jeg teste No-Xploden min etter jeg har brukt opp Monohydrat. Noen som vet hvordan binding det er i No-Xplode? :)

Lenke til kommentar

Det eneste som har noe som helst å si er om musklene blir mettet av kreatin, og det blir de av monohydrat.

Med kreatin monohydrat skjer det etter noen få uker, lasting er minker tiden litt, men er imho ikke verdt det. Kjør monohydrat da alt annet er markedsbullshit fra ende til annen.

Lenke til kommentar
Kanskje det lønner seg å ha litt info om emne før du uttaler deg?

8654289[/snapback]

Ok:

 

Monohydrat er ganske billig og koster mye mindre enn de andre kreatintypene som er litt luksusprodukter. Så hvorfor kjøpe noe som er mye dyrere hvis monohydrat fungerer helt utmerket?

 

Det er mange som ikke har noen respons på monohydrat, men hvis man har det og det fungerer utmerket ser jeg ingen grund til å kjøpe noe som er enda dyrere.

 

Så monohydrat er ganske bra å teste ut før du prøver de dyrere variantene.

 

Edit: Åja, trodde du quoted meg =/, men jaja fikk ivertfal litt mer mening i mitt innlegg også.

Endret av DNA
Lenke til kommentar
Kjør monohydrat da alt annet er markedsbullshit fra ende til annen.

8654241[/snapback]

Kanskje det lønner seg å ha litt info om emne før du uttaler deg?

8654289[/snapback]

Og det mener du at jeg ikke har på hvilket grunnlag? Jeg har både personlig erfaring med flere typer, og jeg har gjort en hel del research på emnet.

Hva er bedre med andre typer kreatin?

 

Noen feilaktige argumenter:

1. Tas opp fortere/mer effektivt: Finnes ikke et snev bevis for dette, og som sagt mettes muskulaturen kjapt med monohydrat.

2. Monohydrat er ikke stabilt/blir kreatinin etter en tid: Bare helt feil på alle punkter, her er det gjort utallige forsøk med kreatin. Forøvrig er ikke kreatinin skadelig i det minste. Og dersom du metter musklene skiller du ut kreatinin, da brukt kreatin nødvendigvis går over til det.

3. Øker mengden kreatin i muskulaturen: Du kan bare ta opp en viss mengde kreatin uansett hvor mye/hvilken type du tar. Dette er statisk og uforanderlig.

4. Binder mindre/ikke vann: Igjen, bullshit og helt uten bevis. Dersom du tar opp kreatin må og bør du ta opp vann i muskulaturen da det går sammen. Og vann er positivt, ikke negativt.

Lenke til kommentar

Og det mener du at jeg ikke har på hvilket grunnlag? Jeg har både personlig erfaring  med flere typer, og jeg har gjort en hel del research på emnet.

 

Hva er bedre med andre typer kreatin?

Jeg ser at du har lest artikkelen til TN og Lena M. Østhus, og du må ikke tro at denne er 100% objektiv.

Du kan umulig ha så veldig mye personlig erfaring med de påstandene du kommer med under her.

Men det er riktig at i muskelen så er kreatin, kreatin. Og så lenge muskelene dine får kreatin, så er det samme hvor det kommer fra. Og jeg har aldri sagt at noen andre typer er bedre, for kreatin er kreatin. Men det finnes mange flere produkter som er mer effektiv en monohydrat. Det sier seg selv når du må ta 20-30 gram kreatin monohydrat over noen uker, for å få samme effekten av 2 gram krealkyn etter et par dager.

 

 

Tas opp fortere/mer effektivt: Finnes ikke et snev bevis for dette, og som sagt mettes muskulaturen kjapt med monohydrat.

Jo det finnes bevis på dette. Det er en kjent sak at Ester molekyl blir tatt opp i kroppen fortere og mer effektiv en monohydrat molekyl. Du må nok gjøre litt mer research en den artikkelen til Lena.

 

Øker mengden kreatin i muskulaturen: Du kan bare ta opp en viss mengde kreatin uansett hvor mye/hvilken type du tar. Dette er statisk og uforanderlig.

Ja dette er riktig, men hvorfor da ta 20-30 gram monohydrat, når du kan mette musklene med 2-3 gram av kre-alkalyn?

Binder mindre/ikke vann: Igjen, bullshit og helt uten bevis. Dersom du tar opp kreatin må og bør du ta opp vann i muskulaturen da det går sammen. Og vann er positivt, ikke negativt.

Bullshit og uten bevis? Det eneste som er bullshit her er de kommentarene du kommer med.

Du har også misforstått en vesentlig ting her og det er ikke vannet som kommer med de 2-3 grammene kreatin som muskelen faktisk har som er problemet. Men det er de resterende 20-25 grammene som ligger å binder vann og IKKE har kommet inn i muskelen. Det er dette som er bloat.

Og en annen ting, hva tror du produserer mest kreatinin 2-3 gram kre-alkalyn, eller 20-30 gram kreatin moohydrat?

Lenke til kommentar
Jeg ser at du har lest artikkelen til TN og Lena M. Østhus, og du må ikke tro at denne er 100% objektiv.

Du kan umulig ha så veldig mye personlig erfaring med de påstandene du kommer med under her.

Men det er riktig at i muskelen så er kreatin, kreatin. Og så lenge muskelene dine får kreatin, så er det samme hvor det kommer fra. Og jeg har aldri sagt at noen andre typer er bedre, for kreatin er kreatin. Men det finnes mange flere produkter som er mer effektiv en monohydrat. Det sier seg selv når du må ta 20-30 gram kreatin monohydrat over noen uker, for å få samme effekten av 2 gram krealkyn etter et par dager.

Skrev et langt svar, men så krasja firefox, så orker ikke skrive alt igjen, men kort oppsummert:

Jeg har dessverre aldri lest artikkelen du henviser til, ei heller hørt om personene (gjerne gi meg link). Det jeg har kommer fra biologi, bodybuilding.com, et par ex-halvpro bodybuildere/kompiser og meg (som har testa kre/tri og monohydrat), wikipedia, diverse googling og pubmed.

Å forutsette at jeg har lest noe bare fordi jeg evt. deler mening med noen, eller å forsøke å latterliggjøre meg på den måten er bare unødvendig, prøv å unngå det.

 

20-30 gram monohydrat dagen? Jeg tar 5-10.

Effektivt på 2 dager? I hvilken drømmeverden?

 

Og til dine kommentarer ellers var det egentlig bare en ting på påpeke: bevis.

Jeg vet ikke hvor mye du har lett/lest omkring forskjellige kreatinprodukter, men jeg har lest og lett i timesvis etter at en kompis prøvde å overtale meg til å begynne med kre-alakyn. Saken er at jeg, tydeligvis i motsetning til deg, ikke tar det produsenter, tilfeldige mennesker på forumer rundtom, eller personlige erfaringer, som fakta.

For å vite om noe funker må du ha et studie, utført og utgitt, og med mulighet for review. For å si det sånn, alt annet enn monohydrat selges på produsentens ord.

 

Det vi kan i dag er monohydrat. Det er monohydrat som er gjennomtestet og som har blitt studert og forsket på i årevis. Ved å ganske enkelt ekstrapolere fra noen enkle fakta fra det vi vet ser man fort hvordan korthusene til de nye produsentene faller sammen. Det som er trist er at mange biter på agnet og lar seg blende at grafer og de direkte løgnene produsentene farer med.

 

Ta for eksempel kre-alakyn. Hovedsalgsargumentet deres er at kreatinet deres er "ph-stabilt", og de mener at monohydrat brytes ned kjapt. Dette er en direkte løgn, monohydrat er dønn stabilt i dagevis i pH 2 (dette er så enkelt å teste at jeg blir overrasket over hvor mange som tror blindt på produsent). Hvorfor skulle man ta kre-alakyn da?

 

De andre selger ofte på det at kreatinet skal tas opp mer effektivt. Det de glemmer å nevne er at vi vet at monohydrat har en utnyttingsgrad på mellom 60-80% (dersom du ikke tar sinnsvake doser, og fordeler det), mao ikke store mulighetene for forbedring (har du lest noe biologi vet du hvor sykt høyt det allerede er).

 

 

Skal prøve å ikke gjøre feilen din og forutsette noe om deg. Så vær snill og søk litt rundt. Jeg er helt enig i at f.eks esterbundet kreatin kanskje kan øke opptaket enda litt til (men ikke på langt nær så mye som du ser ut til å tro), dog kan esterbundede tilskudd være negative for mage/tarmfloraen iflgm andre forsøk, om dette gjelder kreatin vet jeg ikke. I tillegg koster esterbundet stort sett langt over dobbelt så mye, og det kan ikke være mer enn dobbelt så effektivt.

 

Jeg er for enhver framgang vi kan få, men kan man noen grunnleggende fakta, som f.eks at monohydrat er stabilt som fy, så er det hardt å tro på noe kre-alakyn folka hevder. Samme med trikreatin/esterbundet "SUPAH 40x MORE EFFECTIVE" osv. Det er løgn fra ende til annen.

 

*@lex*:

Trolig trikreatin, men det smaker virkelig forferdelig.

Dog som du sikkert forstår fra over. Kjøp monohydrat. Funker det for deg er det det både det billigste og enkleste.

Lenke til kommentar
Skrev et langt svar, men så krasja firefox, så orker ikke skrive alt igjen, men kort oppsummert:

Jeg har dessverre aldri lest artikkelen du henviser til, ei heller hørt om personene (gjerne gi meg link). Det jeg har kommer fra biologi, bodybuilding.com, et par ex-halvpro bodybuildere/kompiser og meg (som har testa kre/tri og monohydrat), wikipedia, diverse googling og pubmed.

Å forutsette at jeg har lest noe bare fordi jeg evt. deler mening med noen, eller å forsøke å latterliggjøre meg på den måten er bare unødvendig, prøv å unngå det.

 

Jeg beklager hvis jeg antok noe som ikke stemte.

Og jeg har søkt rundt på dette, og jeg vil si at jeg faktisk har ganske greie kunnskaper om dette .

 

Det jeg har kommer fra biologi, bodybuilding.com, et par ex-halvpro bodybuildere/kompiser og meg (som har testa kre/tri og monohydrat), wikipedia, diverse googling og pubmed.

 

Saken er at jeg, tydeligvis i motsetning til deg, ikke tar det produsenter, tilfeldige mennesker på forumer rundtom, eller personlige erfaringer, som fakta.

Her motsier du deg selv, og utelukker dine egne kilder. Du sier først at det du har kommer fra ex-halvpro bodybuildere/kompiser, wikipedia, googling og bodybuilding.com.

Så rett etter på sier du jeg tar det produsenter og tilfeldige mennesker på forum rundt om krig eller personlig erfaring. Er det ikke personlig erfaring disse ex-halvpro bodybuilder/kompisa dine har som du stoler på? Alle bodybuildere jeg har pratet med anbefaler faktisk Kre-alkalyn eller cee. Også en IFBB-PRO har jeg hørt anbefale kre-alkalyn fremfor monohydrat pga at du slipper å ta så mye og du slipper bloating.

Her er patensøknaden til kre-alkalyn. Og får å få patent må det være vell dokumentert. Patent

 

Og du nevner bodybuilding.com la oss ta og hente litt informasjon derifra.

 

Pros:

 

Almost all studies conducted concerning creatine used creatine monohydrate, and reached to amazing results and conclusions.

Most effective type of creatine yet.

Cheap.

 

Cons:

 

Not very soluble in water.

Low surface area, which decreases uptake of creatine into the muscle, causing only about 1% to be absorbed into the body.

May contain impurities if not bought from a reputable company.

Reports of diarrhea and stomach discomfort because insoluble creatine sits in the stomach attracting water.

Causes water bloating in some people, which is an extra layer of water under the skin.

Some people do not respond to this type of creatine (non-responders).

Unstable in water and should be taken immediately after dissolving it.

Does require a loading phase.

 

 

Creatine Ethyl Ester (CEE):

 

 

CEE is a creatine molecule with an ester attached. Normal creatine molecules are zwitterions, or molecules with one positive end and one negative end. This causes less absorption into the body.

 

However, the ester counteracts the charges and allows for almost 99% absorption into the body! This removes the need for a loading phase, and is THE MOST absorbent creatine by far yet!

 

Pros:

 

More effective because of increased absorption.

All users will respond to this.

Does not cause any of the side effects of monohydrate such as bloating or stomach discomfort.

No loading phase or a 1 day loading phase.

 

Cons:

 

Foul taste in powder form, some users reported it tasted like battery acid! There are capsule forms, however, that eliminate this.

Expensive compared to monohydrate and micronized.

 

 

20-30 gram monohydrat dagen? Jeg tar 5-10.

Effektivt på 2 dager? I hvilken drømmeverden?

Du sier at du bare tar 5-10 gram om dagen, men hvis du har søkt så mye på dette som du sier, da er du vell også klar over at forskning har kommet frem til at i oppladningsfasen bør man ta 2-3 gram, 10 ganger om dagen. Dette vil igjen si 20- 30 gram. Etter dette 2-3 gram 4 ganger daglig. Og andre har anbefalt 5 gram 5 ganger om dagen. De fleste av anbefalings dosene ligger mellom 20-30 gram.

Og kreatinet er effektivt fra det treffer muskelcellene og fyller de opp. Hvis kroppen hadde tatt opp alt av monohydrat og puttet dette rett inn i muskelcellene hadde dette også fungert i løpet at et par dager.

 

 

Og til dine kommentarer ellers var det egentlig bare en ting på påpeke: bevis.

Jeg vet ikke hvor mye du har lett/lest omkring forskjellige kreatinprodukter, men jeg har lest og lett i timesvis etter at en kompis prøvde å overtale meg til å begynne med kre-alakyn. Saken er at jeg, tydeligvis i motsetning til deg, ikke tar det produsenter, tilfeldige mennesker på forumer rundtom, eller personlige erfaringer, som fakta.

For å vite om noe funker må du ha et studie, utført og utgitt, og med mulighet for review. For å si det sånn, alt annet enn monohydrat selges på produsentens ord.

 

Det vi kan i dag er monohydrat. Det er monohydrat som er gjennomtestet og som har blitt studert og forsket på i årevis. Ved å ganske enkelt ekstrapolere fra noen enkle fakta fra det vi vet ser man fort hvordan korthusene til de nye produsentene faller sammen. Det som er trist er at mange biter på agnet og lar seg blende at grafer og de direkte løgnene produsentene farer med.

 

Ta for eksempel kre-alakyn. Hovedsalgsargumentet deres er at kreatinet deres er "ph-stabilt", og de mener at monohydrat brytes ned kjapt. Dette er en direkte løgn, monohydrat er dønn stabilt i dagevis i pH 2 (dette er så enkelt å teste at jeg blir overrasket over hvor mange som tror blindt på produsent). Hvorfor skulle man ta kre-alakyn da?

 

De andre selger ofte på det at kreatinet skal tas opp mer effektivt. Det de glemmer å nevne er at vi vet at monohydrat har en utnyttingsgrad på mellom 60-80% (dersom du ikke tar sinnsvake doser, og fordeler det), mao ikke store mulighetene for forbedring (har du lest noe biologi vet du hvor sykt høyt det allerede er).

 

 

Skal prøve å ikke gjøre feilen din og forutsette noe om deg. Så vær snill og søk litt rundt. Jeg er helt enig i at f.eks esterbundet kreatin kanskje kan øke opptaket enda litt til (men ikke på langt nær så mye som du ser ut til å tro), dog kan esterbundede tilskudd være negative for mage/tarmfloraen iflgm andre forsøk, om dette gjelder kreatin vet jeg ikke. I tillegg koster esterbundet stort sett langt over dobbelt så mye, og det kan ikke være mer enn dobbelt så effektivt.

 

Jeg er for enhver framgang vi kan få, men kan man noen grunnleggende fakta, som f.eks at monohydrat er stabilt som fy, så er det hardt å tro på noe kre-alakyn folka hevder. Samme med trikreatin/esterbundet "SUPAH 40x MORE EFFECTIVE" osv. Det er løgn fra ende til annen.

 

 

 

Men jeg spør igjen, hva tror du skaper mest kreatinin i kroppen. 2-3 gram med kre-alkyn eller 10-20-30 gram med kreatin monohydrat? Og hva er det som skjer med alt det kreatinet kroppen tar opp og ikke for brukt, jo dette skilles ut gjennom urinen etter det blir omdannet til kreatinin. Og jeg vet ikke hvordan det er med deg, men jeg ønsker ikke å ha så veldig høye kreatinin nivåer i kroppen.

 

Kort oppsummert tar jeg heller Kre-alkalyn pga jeg vil ikke belaste kroppen med mye kreatinin og jeg vil heller ikke ha bloting. En annen ting å nevne er at det er MYE enklere å ta tre kapsler om dagen en og blande ut monohydrat i vann 10 ganger om dagen.

 

Uansett så anser jeg meg selv ferdig med denne diskusjonen. Jeg gidder ikke sitte å hoste opp bevis i hytt og pine. Jeg har faktisk gjort dette før på forumet her, men det mange her inne har en oppfatning av ting, og har ikke lyst til å forandre denne uansett hva som kommer frem av forskning.

 

God dag :)

Lenke til kommentar
Tror jeg kanskje går for vanlig monohydrat, kanskje mest pga prisen.

 

koster bare 250kr på helsekost i byen.

men har hatt tricreatin før, vet ikke helt om jeg merket forskjell.

 

men uansett, hvordan skal jeg få målt opp 2-10gram ?

følte ikke med noe målebeger =/

8661387[/snapback]

Jeg tar en strøken tsje som er rundt 5g ivertfall.

 

I oppladningsperioden tok jeg 5g 4 ganger dagelig og etter det tar jeg 5g treningsfrie dager på morningen og 5g før trening og 5g etter.

Lenke til kommentar

Kreatin monohydrat er den best dokumenterte formen for kreatin.

Selv bruker jeg ATP Kreatin monohydrat som er tilsatt D-pinitol som iallefall er dokumentert at kan øke opptaket av glukose i muskulaturen.

 

Skal man kjøpe Cellubermax eller keretinboostpoweruberpawn fra utenlanske butikker

let etter dokumentasjon og analyser av produktet. Det finnes nok av produsenter som bruker billige råvarer og tilsetter mye udokumentert for å tjene penger.

Endret av War
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...