Gå til innhold

Harddisk er død


Anbefalte innlegg

Jeg har over lengre tid hatt litt ustabilitet i systemet. Plutselig kunne jeg få blåskjerm. Jeg fant aldri ut hva det var - testet ram, byttet hovedkort (har blitt grilla av svingninger i strømnettet to ganger!).

 

På en av diskene mine har jeg serial keysene til spillene mine og mange andre ting og tang lagret. Primært er det en lagringsdisk, men jeg hadde også installert WoW på denne. Mens jeg spilte WoW fikk jeg enda en kræsj, og da jeg startet maskinen igjen kom jeg meg ikke inn i windows. Jeg begynte å teste ting, og tok blant annet ut diskene. Fant til slutt ut at det funka så lenge jeg ikke hadde den disken der plugga inn. Det skal sies at jeg hadde blåskjermproblemer tidligere også - før jeg hadde installert WoW på disken. Altså var den tidligere KUN en passiv lagringsdisk men jeg fikk likevel blåskjermer da også. Etter at den havarerte har jeg ikke hatt ustabil maskin.

 

Den har hatt bittebittelitt mer vibrasjon enn de to andre, og jeg hadde tidligere fått en litt merkelig situasjon der filene på den disken ble renamet til begynnelsen av navnet på filen, og så tilde (~1). Burde sikkert ikke tatt noen sjanser, men det er lett å synde på det punktet når man evt. må kjøpe ny harddisk og kaste den gamle bare i tilfellet den kan havarere.

 

Har jo backup, men den er ikke fullstendig. Jeg tror det er snakk om et fysisk havari - hva tror dere? Eventuelt må jeg vel prøve å få reddet dataene ved å stikke til en spesialist rett oppi gata her. Usikker på hva sånt koster men det er vel sikkert opp mot en tusing?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

IBAS.no, verdens ledende=7000 for og se på disken, 10.000 dypere diagnose, rundt 13-15000 for uthenting av data, og noe mere for komplett uthenting.

 

du har også "noe" billigere software på nettet, GoBack eller hva det heter, vet ikke om det kan hjelpe deg om platene har fysisk skade, noe som de virker og ha.

Lenke til kommentar
GetDataBack heter det. Det virker. Jeg hadde "en kamerat" som var så dum å fjerne en partisjon som var full av film. Fikk alt tilbake.

 

Det finnes andre liknende program, også freeware. De har jeg ikke prøvd.

8647493[/snapback]

 

Hm takk for tipset. Men det er bare det at maskinen nekter å starte opp når disken er plugget i. Kan hende det funker om jeg skaffer en sånn ekstern harddisk-stasjon der man kan plugge inn vanlige interne harddisker så de funker PnP gjennom firewire/USB. Men om den ikke vil starte i det hele tatt så er vel det heller tvilsomt om funker. Regner egentlig med at jeg evt. må få noen til å ta ut platene og redde dataen. Og SÅ viktig er det ikke for meg at jeg punger ut med så mye.

 

Mente at det var det prisen pleide å være, men at prisen på hd-redding hadde falt dramatisk og var relativt oppnåelig for vanlige forbrukere. Men kanskje jeg tok feil da :p

 

Takk for kommentarene ihvertfall!

Lenke til kommentar

Dersom disken ikke "spinner opp"

 

Ifølge rykter kan du fryse ned disken og prøve å starte den da. Putt den i en plastpose og hiv den i fryseren.

Når den starter, hvis du er heldig, bør jo alt være klargjort for å hente ut data på forhånd. Det er jo slett ikke sikkert den starter en gang til.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...