Gå til innhold

Hvordan lage en kjempegod tomatsuppe?


Anbefalte innlegg

Jepp, som topic sier, skal lage tomatsuppe, men saken er den at jeg skal lage det til en jeg får besøk av, som elsker tomatsuppe..

 

 

Når jeg lager til meg selv en skjelden gang, så har jeg i ekstra makaroni, har i fløte, eller pølsebiter.

 

Men hvordan skal jeg lage tomatsuppe til en som elsker tomatsuppe? Hva skal jeg ha nedi? Noen tips?

 

Hun er altså "tomatsuppe-entusiast" :p Så jeg regner med at når hun lager, så lager hun det vell ikke så enkelt selv, hun har vell i en masse dilldall.

 

Takker for svar :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kast Toro i søpla, og lag en ekte suppe.

Garantert lettere enn du tror.

 

5 tomater

2 teskjeer tomatpure

1 buljongterning

1-3 fedd hvitløk hakket, knust eller presset

3-4 dl vann

1 ts basilikum

1 ts sukker

1/2 ts salt

1/2 ts pepper

litt rød chilli hvis du liker den sterk

 

Kok opp vann og hiv tomatene oppi et minutt. ta de opp og rensk bort skallet.

Kutt de litt opp og kast de i en kasserolle med resten av greiene.

Kok i minst en time, tilsett mer vann og tomater hvis det blir lite.

Bruk en stavmixer før servering for å få den helt jevn.

Server med revet jarlsberg eller parmesan.

 

Har ikke rappet oppskriften noen plass, det er sånn jeg alltid har laget den, og det er en klassiker.

Endret av Mbala
Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

Enda en!

Kremet Tomatsuppe

Utbytte: 4 porsjoner

40 g smør

60 g grønnsakblanding (Løk, purreløk, selleri og gulrot[de fire store])

20 g baconsvor

ca. 35g hvetemel

Tomatpuré

1 l lys kraft (Okse er god kraft, har du ikke tilgang til kraft kan du lage buljong, men helst ikke...)

1 dl fløte

 

1: Fres grønnsakene og baconsvoren i smøret

2: Ha i mel og fres det til en hvit jevning

3: Tilsett tomatpuré. Spe deretter med lys kraft (Spe litt, rør ut, spe mer, rør ut osv.)

4: La suppen trekke i ca. 15 minutter (sørg for at melsmaken er borte fra suppen)

5: Sil, smak til med salt, pepper, og andre kryddere. Leger med fløte like før servering.

Lenke til kommentar
Kast Toro i søpla, og lag en ekte suppe.

Garantert lettere enn du tror.

 

5 tomater

2 teskjeer tomatpure

1 buljongterning

1-3 fedd hvitløk hakket, knust eller presset

3-4 dl vann

1 ts basilikum

1 ts sukker

1/2 ts salt

1/2 ts pepper

litt rød chilli hvis du liker den sterk

 

Kok opp vann og hiv tomatene oppi et minutt. ta de opp og rensk bort skallet.

Kutt de litt opp og kast de i en kasserolle med resten av greiene.

Kok i minst en time, tilsett mer vann og tomater hvis det blir lite.

Bruk en stavmixer før servering for å få den helt jevn.

Server med revet jarlsberg eller parmesan.

 

Har ikke rappet oppskriften noen plass, det er sånn jeg alltid har laget den, og det er en klassiker.

Den så god ut. Den skal prøvest i morgen ;-)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...