Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Dauer i POST - RAM og PSU OK, mistenker ødelagt HK


Anbefalte innlegg

Heppsann,

 

En kamerat har oppgradert et gammalt sokkel A-system, og noe gikk tydeligvis gærent. Maskina har en sokkel A-CPU på 1.2GHz eller noe sånt, MSI-hovedkort, hadde 9800 og 512MB RAM, men har nå fått Radeon X1600 Pro, en GB til med RAM, en HDD til og ny kasse.

 

Alt ble demontert og flytta over i en ny Lian Li-boks, men nå starter ikke maskina ordentlig. Viftene starter, og den går i et halvt til et sekud, så stopper den igjen. Så må PSUen skrus av, kondensatorene lade seg ut og så skjer det samme når den startes igjen. Har jumpstarta PSUen, og har prøvd å kjøre bare en minnemodul av gangen, uten suksess. Jeg mistenker at hovedkortet er dødt. Kameraten har vært litt brutal med det gamle mammabrettet og blant annet lagt masse ræl (floppystasjoner, emballasje, skruer, etc etc) oppå det, og generelt behandla det dårlig (men hørte han på min bønn om å være forsiktig med det? Neeeeida... :nei: (:tease:) )

 

Kan det være noe annet enn mammabrettet? Er i ferd med å skaffe et av de derre Sokkel 775-bretta med AGP og DDR1 nå.

 

-G.G.

 

EDIT: Eller forresten, er PSUen kanskje for svak? En SATA-disk til og ny GPU, kan det være alt som skal til? Det er en 430-Watter på vei i posten nå, men jeg utalukka på en måte litt at det var 250-Watteren som tok ikke kunne dra det der, dessuten er det jo bare oppstart og ingen belastning.

Endret av G.G.
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Klassiske tegn på at psu ikke er sterk nok. x1600 kortet treker en del mere strøm en det gamle 9800 kortet.

 

Og under oppstart så er det like stor belastning på pcn som om den skulle kjørt spill, pga det går en del strøm med for og starte disker vifter etc.

Endret av Loc Dogg
Lenke til kommentar

ting du kan gjøre:

Skru ut hovedkortet å sjekke om det er noen feilplasserte spacere.

Bruke 2 PSU'er, en til disker og optiske drev, og en til hovedkort og skjermkort, er ikke sikker på om du kan kjøre en egen PSU til skjermkortet, det går vel, men da må dem sikkert bli slått på likt, er det harddisker og optiske drev kan disse fint få strøm før resten av pc'n.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...