Gå til innhold

Proteinpulver - Bra eller dårlig?


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Jeg bare lurer litt på hva folk her inne mener om proteinpulver. Har lyst til å kjøpe meg en bøtte med proteinpulver for å lage en shake etter trening men får ikke lov av mamma, så jeg trenger noen gode punkter som kan få hun til å forandre mening. Har trent i nesten ett år på treningstudio.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har du et godt kosthold og klarer å opprettholde en god balanse så er proteinpulver egentlig unødvendig.

 

Den eneste fordelen er faktisk det at det er, mer eller mindre, en ren tilgang på proteiner (akkurat som du kan gafle i deg sukker for å få karbohydrater), noen ganger billigere og lettvint. Men godt kosthold er en absolutt nødvendighet.

Lenke til kommentar

Er snart 16, kostholdet mitt er vel ikke blant det beste men er ikke så veldig usunt. Men tar gjerne imot tips til forbedring av kosthold og.

 

Grunnen til at jeg ikke får lov er at mamma er veldig skeptisk til reint proteinpulver. Hun mener heller at jeg burde spise mat istedet, men problemet er at det tar lang tid fra treningen er ferdig til jeg er hjemme.

Lenke til kommentar
Er snart 16, kostholdet mitt er vel ikke blant det beste men er ikke så veldig usunt. Men tar gjerne imot tips til forbedring av kosthold og.

 

Grunnen til at jeg ikke får lov er at mamma er veldig skeptisk til reint proteinpulver. Hun mener heller at jeg burde spise mat istedet, men problemet er at det tar lang tid fra treningen er ferdig til jeg er hjemme.

8625412[/snapback]

 

Jeg er enig med moren din. Smak på ordet kosttilskudd. Det er ingen grunn til å ikke lage seg en matpakke å ha med som du spiser etter trening! Første prioritet bør være å spise bra ellers, bytt ut brødskiver med havregryn (masse havregryn!), kutt ut sukkeret (dvs godteri, brus o.l.) og spis frukt og nøtter istedet. Og spis mye og ofte!

 

Hva du kan spise etter treningen:

- Bananer

- Nøtter

- Kylling

- Tunfisk (med majones er namnam)

 

Få orden på kostholdet ditt, spis regelmessig og drikk mye vann. Bare dette bør få fart på resultatene dine fra treningen. Etter du har fått til dette, og begynner å gå opp vekt slik at det blir vanskeligere å få i seg nok proteiner så kan du begynne å tenke på proteinpulver.

Lenke til kommentar

Ikke alle liker melk, men 6 glass melk, hvorav det er ca 2 dl pr glass gir ca 40 g proteiner. Det gir jo også en del karbs i tillegg, men kan smo Xtra nevnte, legge ved noe rosiner. Eventuelt mikse noe greier I melka sånn at den smaker bedre. Hvis du trener 3 ganger i uka så blir det vel 3.5 liter melk til dette.

 

Hvis du inntar sportsdrikke under selve treninga kan du fint droppe rosinene for du vil ikke gå tom ut derifra når du har drukket mye av det i motsetning til hvis du bare drikker vann der inne. Jeg har personlig målt dette, blodsukkeret er skyhøyt etter inntak av sportsdrikke, så dette går raskt til opplagring igjen.

Lenke til kommentar
Rosiner + 0,5l Melk er også en fin ettertrenings duo. Evt 1l melk.

8626786[/snapback]

Fungerer bra det.

 

Brukt det en stund da jeg ikke orket kjøpe proteinpulver.

 

Er veldig viktig å få i seg en banan da i tilleg. Mye vitaminer og mye karbohydrater.

Endret av DNA
Lenke til kommentar
Greit, da dropper jeg proteinpulveret. Men hvordan blir det vis jeg spiser en banan rett etter trening for så å gå hjem for å ta litt rosiner og melk. Hva tycks?

8627265[/snapback]

Er bra det, så lenge du holder deg innenfor ca. 1 time :)

Lenke til kommentar
Er det noen som hadde giddet å lagd et kosthold program som viser hva man burde innta på de forskjellige tidene på dagen? Kan sikkert forbedre kostholdet mitt en del.

8630471[/snapback]

Hvis vi hadde laget et kostholdsprogram for deg, hadde du nok hatt store problemer med å følge dette. Det er mye bedre hvis du setter opp hva du spiser i løpet av en dag, så kan vi heller si hva som er bra og dårlig, og hva du burde bytte ut med noe annet.

Lenke til kommentar

Du er avhengig av et godt kosthold for å bygge muskler. Men det er ikke dermed sagt at et godt kosthold er nok. Selv om du passer på å spise mye kjøtt, fisk og egg, og drikker melk så er det ingen garanti for at du får i deg nok proteiner og at du får de rette proteintypene til de rette tidene.

 

Frokost er et måltid mange sliter med. I norge spiser vi my brød, eller krobohydratrike frokostblandinger. Dette er en tid på dagen du trenger proteiner. I løpet av natten har kroppen brukt opp sine reserver, og om du ikke tilfører kroppen proteiner vil den ikke kunne bygge muskler da. Derfor er myse (aka. whey) kjekt tilskudd om morgenen.

 

I tillegg trenger du raske proteiner rett før og rett etter trening - da også whey. Musklenes restutisjon starter også under trening, så du må passe på å ha litt reserver før du trener. Men ennå viktigere er det at du passer på å tilføre kroppen raske proteiner etter trening. Selv om kroppen vil bygge seg opp de neste 48+ timene, så er det første etter trening de viktigste. Men husk å tilføre kroppen raske karbohydrater også, hvis ikke vil proteinene brukes til næring, og ikke bygge muskler.

 

Et måltid med karbohydrater og tregere proteiner (som kjøtt og fisk) burde følge en stund etter trening. Men siden disse er trege (brytes ned sakte fordelt på flere timer) er det ikke å anbefale isteden for proteintilskudd.

 

Du kan med andre ord komme langt med et godt kosthold, men det finnes tidspunkter du trenger raske proteiner, og måltider som er proteinfattige hvor du også trenger et tilskudd.

 

Hvis du sliter og trener flere timer i uken, vil du da ikke få mest igjen for innsatsen?

 

Jeg antar at dersom du skal overtale noen om å la deg kjøpe dette så vis frem idrettsstjerene som bruker produkter fra proteinfabrikken. Ikke trekk frem bodybuildere, men fokuser på alle de vanelige stjernene som bruker proteintilskudd.

 

Men husk, du vokser ikke av bare proteintilskudd, mat og trening er grunnleggende.

Lenke til kommentar

Om du skal bruke proteinpuler eller ikke som et tilskudd kommer an på økonomien.

Bor man hjemme og ikke har 1000kr til overs hver mnd må man nøye seg med middagen og melk evt tunfisk osv.

 

For oss som trener seriøst, jeg er iallefall halvserriøs fra 75 til 103 kg

så er proteinpulver en viktig del av hverdagen.

Rett og slett pga man kan ikke spise 2 kyllingfileer til hvert måltid og det er en genial

måte å få i seg nok proteiner på + at det er flere maninosyrer og ofte tilsatt glutamin peptid osv.

 

Her er noen linker om protein, du behøver ikke kjøpe prozyme elite protein hvor man betaler i dyre dommer for renhet og andre tilsettninger men vurderer du å kjøpe så ikke kjøp ren myse eller kaesin men en brukbar blanding.

 

Myse og kasein

Proteiner - byggeklossene du bare må ha

Proteintilskudd - hvordan velge riktig produk (dersom du velger Tn )

 

---------------------------------------------------------------------------------------

Om jeg går opp i vekt eller ned i vekt trener jeg det samme programmet

og styrer det kun gjennom maten så slurver man med spisingen kommer ikke resultatene. Maten er en mye større jobb en vektløftingen og den burde prioriteres likeså.

Endret av War
Lenke til kommentar

Jeg ser ingen grunn til å ikke kjøte ren myse (whey)?

Før trening trenger du ikke trege proteiner, etter trening er du avhengig av raske proteiner. Middag eller et måltid burde komme etter trening som tilfredsstiller behovet for trege proteiner.

 

Men rent keasin er det ikke nødvendig å kjøpe. Da burde du være proff og sikre kroppen et tregt protein til natten. Men de fleste som kjøper keasin gjør det for å blande med whey til blandinger man drikker etter frokost og om kvelden / natten.

 

Whey er meget bra og det mest solgte - så jeg vil ikke anbefale folk å ikke kjøpe det. Nå skal det sies at jeg selv tar Whey Tech (med keasin) fra proteinfabrikken, så jeg fraråder det ikke.

 

Men er du ganske ny så hold deg til whey, det er billigere, og resten burde du klare gjennom kosten.

 

NB: for de interesserte så står det en liten artikkel om en studie av whey og keasin i denne månedens utgave av Muscle & Fitness. Resultatet er at whey er best og nødvendig, keasin er bra for å bland i whey.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...