Gå til innhold

Frykter stygge tap for Sony


trydis

Anbefalte innlegg

Selvfølgelig kan man ikke ta for gitt at ps3 får den samme salgskurven som ps2 hadde. Poenget mitt var at mesteparten av salgene ikke forekommer før etter en god stund inn i konsollens levetid.

 

Wii selger godt til casual segmentet, det er det ingen tvil om. Det skulle bare mangle, det er tross alt en morsom konsoll. Alikevel så er det (i alle fall blandt de menneskene jeg møter) en større interesse for ps3. Selv med all den negative pressen Sony har fått det siste året har fortsatt den vanlige mann i gata inntrykk av at det er Playstation 3 som er kremen av konsoller.

 

Jeg har rådet mange til å vente til høsten/vinteren med å kjøpe seg ps3, i påvente av et større spillbibliotek og et mulig priskutt, og jeg vet at jeg ikke er den eneste som har regnet meg frem til dette.

 

"Jasså" sier de kankjse, "angrer du på at du kjøpte deg playstation 3 da?" og jeg bare rister på hodet og forteller at jeg er mer glad i nye leketøy en de fleste :D

 

(Et lite sidespor her, merk at dette ikke er ment som kritikk på noen måte: Jeg har sett at det er flere her på forumet som konsekvent skriver ordet "hvis" uten "h". Nå er jeg ikke noen engel selv når det gjelder rettskrivning, men ordet "vis" betyr ikke det samme.)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Vis Sony selger PS3 med tap, og synser at de blir å selge med tap alt for lenge samt selger alt for få enheter til å lokke til seg de verdifulle 3dje parts utviklerne, kan selskapet velge å avikle spill avdelingen for å begrense tapene mest mulig. De er ennå langt fra å bli lønnsom på PS3 salget, og selger fremdeles med enorme tap.

Bare så det er sagt, jeg vil overhode ikke at dette skal dreie inn på noen MS vs Sony debatt, men ut i fra Bear sine kriterier i sitt innlegg så er det vel et helt annet selskap enn Sony som burde legge ned sin spillavdeling. ;)

Lenke til kommentar

Jeg tror det vil ta minst et år før det begynner å se bra ut for ps3 økonomien. Det finnes jo veldig få spill per dags dato og det er solgt 3 millioner konsoller hittil.

 

konsollen er fremdeles ny og som de fleste vet, selges konsoller med spill.

 

Det er jo bare to gode spill ute nå, motorstorm og resistance.

Jeg har bare kjøpt resistance, samt jeg har kjøpt to blueray filmer.

 

blueray filmene, hmm.. utgitt av sony... de tjener sony penger på, pga. jeg kjøpte ps3.. Men det kommer ikke inn på ps3 sitt budsjett!

 

Ellers angående teite utsagn om at ps3 er dyr pga. blueray blir litt for dumt. Det som koster penger er research, +++. Pengene hadde sony allerede brent på å utvikle blueray, så om de ikke la inn blueray i ps3, ville faktisk jeg tørre å påstå de hadde gjort et ufattelig dumt valg!

 

ps3 er heller ei så dyr som alle vil ha det til..

Greit nok 6000kr, men da får du jo:

wifi, blueray, 60gb hd, trådløs kontroller som lades uten noe play and charge kit.

 

xbox 360 premium + play and charge + hd-dvd kit = ca samme prisen.

Det er jo kanskje logisk at da M$ taper mindre per konsoll enn Sony gjør, i og med at HW inni ps3 er betraktelig bedre enn i 360.

 

Jeg skjønner ellers ikke hvorfor folk tidligere i tråden her håper på at ps3 skal bli lagt ned.. Spør du meg, er dette teknisk sett den mest spennende konsollen per dags dato! Men jeg er ingen hardcore gamer da, så jeg har ikke primært min "respect" for konsollen basert på gametitles, men mer på nyvinning, hardware, instillinger til produsent, m.m. jeg gir sony ekstra creds siden man får lov å installere linux, man får lov å bytte harddisken selv+++.. Den er ikke så langt unna en pc..

 

samt man har jo hdmi 1.3... out of the box!

greit nok, det er bare et spill jeg har og jeg har spillt det kanskje 5 timer, siden jeg kjøpte ps3 for et par mnd siden...

 

even so, jeg angrer ikke på kjøpet! Jeg bruker ps3'en til mediacenter, jeg bruker den til dvdspiller, til blueray spiller.. Jeg har kjøpt en del ekstrautstyr som fjernkontrollen+++.. jeg digger ps3'en som en underholdningsmaskin, ikke bare som en spillekonsoll.. (underholdningsmaskin er mer enn bare spill).

 

men det er jo bare meg da

Endret av DaButcher
Lenke til kommentar
Vis Sony selger PS3 med tap, og synser at de blir å selge med tap alt for lenge samt selger alt for få enheter til å lokke til seg de verdifulle 3dje parts utviklerne, kan selskapet velge å avikle spill avdelingen for å begrense tapene mest mulig. De er ennå langt fra å bli lønnsom på PS3 salget, og selger fremdeles med enorme tap.

Bare så det er sagt, jeg vil overhode ikke at dette skal dreie inn på noen MS vs Sony debatt, men ut i fra Bear sine kriterier i sitt innlegg så er det vel et helt annet selskap enn Sony som burde legge ned sin spillavdeling. ;)

8631013[/snapback]

 

Nå var vel tråden og om Sony og jeg diskuterer det. Ikke snakk i 2 tunger og først si at det ikke skal være en MS vs Sony krangel og deretter indirekte innlede en slik krig.

Lenke til kommentar
Tåpelig av analysefirmaet å sammenligne Wii med Ps3 i det hele tatt. Den er jo en forrige generasjons konsoll med hardware på linje med en PS2, bare utgitt 4-5 år for sent.

8618844[/snapback]

Meget tåpelig kommentar.

8621816[/snapback]

 

Er det nå egentlig det? Er jo flere artikler ute nå om dagen, slik som http://blog.newsweek.com/blogs/levelup/arc...n-the-foot.aspx

 

Stort sett dreier de seg om Microsoft's Robbie Bach sine uttalelser om at den orginale Xbox er kraftigere enn Wii. Etter en del testing frem og tilbake så er det flere uavhengige aktører som mener at Wii bare er marginalt kraftigere enn den mange år gamle Xbox.

 

Så da vender jeg tilbake til min opprinnelige påstand, det er fullstendig tåpelig av analysefirmaet som publiserte artikkelen som startet denne tråden å sammenligne PS3 salget mot Wii salget. Skal Wii sammenlignes med noe så må det være Xbox og PS2 salget. Nå vet jeg ikke hvor mange Xbox som ble solgt, men det er nok langt igjen før Wii tar igjen PS2.

 

Skal man sammenligne PS3 salget med noe relevant så må det være den andre nextgen konsollen, Xbox 360. Såvidt jeg vet går begge disse for tiden med underskudd, noe som nok skyldes at de begge har brukt betydelige beløp på å drive teknologien videre, i motsetning til Wii som selger 5 år gammel teknologi til 5 år gamle priser.

 

Det skal forøvrig bli spennende å se hvordan det går med Wii når spillutviklerene begynner å ta skrittet helt over til nextgen platformene. Til nå har det jo kommet en del multiplatform utgivelser som har holdt liv i konsollen, men dette skyldes jo bare at disse titlene har blitt laget spesielt med hensyn på å kunne portes til eldre hardware som PS2 og Wii. Blir vel over til de 4-5 årlige nintendo utgivelsene da, og NES emulator i "tørketiden".

Lenke til kommentar
Skal Wii sammenlignes med noe så må det være Xbox og PS2 salget. Nå vet jeg ikke hvor mange Xbox som ble solgt, men det er nok langt igjen før Wii tar igjen PS2.

Atte hæ? Du påstår altså at maskinkraft er konsollers eneste definerbare kvalitet og bør sammenlignes utelukkende på grunnlag av dette? Det klarer jeg ikke å se logikken i. Gir det ikke mer mening å sammenligne konsoller som er gitt ut i samme tidsrom? Skal man kanskje da sammenligne Atari Jaguar og Nintendo 64, som begge er 64-bits-konsoller? Gir ikke mening å trekke paraleller mellom konsoller som er aktuelle i forskjellige tidsrom. Det er for mange variabler involvert da. Konkurransen, teknologien, økonomien og utbredelsen av spillmarkedet generelt endres jo stadig.

Lenke til kommentar
*Tull og tøys*

8633766[/snapback]

Maskinkraft definerer ikke hva som er en neste generasjons konsoll, teknologien som sitter i Wii er dessuten mer enn en simpel hardware oppgradering. Nytenkning ser jeg på som en viktigere faktor for hver generasjon som går. Wii hører til i samme generasjon som 360 og PS3. Det samme kan sies for DS, selv om DS grafisk sett er underlegen PSP, så tilhører de samme generasjon håndholdte konsoller. Det du skriver er vås fra ende til annen.

Lenke til kommentar

Det sier seg da selv at hvis man skal sitte og sammenligne antall enheter som er solgt, priser, overskudd, tap osv. så må det være på sammenlignbare konsoller. Når hele utgangspunktet for tråden er en artikkel (basert på en "analyse") hvor salgstallene til Wii og PS3 settes direkte opp mot hverandre så må det da være lov til å argumentere for at hele sammenligningen er helt meningsløs i utgangspunktet, og som en konsekvens, at hele premisset for tråden er meningsløst.

 

Så da er altså spørsmålet, hvilke kriterier skal man legge til grunn når man sammenligner salgene til to produkter? Jeg ville kanskje se for meg at det ville være mer interessant å sette salgstallene på produkter med sammenlignbar ytelse, specs, funksjonalitet osv. fremfor å sammenligne to vidt forskjellige produkter som har som eneste fellesnevner at de ble utgitt samme år.

 

Artikkelen som denne tråden tar utgangspunkt i handler altså om hvordan et firma som selger forrige generasjons utstyr for ca. 3000 kr, 2000,- mer enn hva tilsvarende hardware koster fra andre produsenter, og dermed vesentlig over "kostpris" tjener masse penger, mens et annet firma som har brukt betydelige summer på å føre konsollteknologien videre enda ikke har gått i pluss på investeringene sine. Er dette noen nyhet? Trenger man noen doktorgrad i forretningsanalyse for å skjønne dette?

 

Hvis Microsoft eller Sony også bare hadde pakket sine gamle konsoller i et nytt skall og solgt den med noen plastikk stekepanner og curling-koster til å feste på kontrolleren og solgt dette til 3 dobbel pris så hadde de også gått med solid overskudd. Forutsatt at de hadde klart å hype dette opp som noe nytt og inovativt, eller solgt keiserens nye klær som jeg vil kalle det. Men hvis alle hadde tenkt sånn hele veien så hadde vi fremdels hatt 15" sort-hvitt TV og spilt pong, bare med kontrollere som er unike og artige i omtrent 5 minutter.

Lenke til kommentar
Så da er altså spørsmålet, hvilke kriterier skal man legge til grunn når man sammenligner salgene til to produkter? Jeg ville kanskje se for meg at det ville være mer interessant å sette salgstallene på produkter med sammenlignbar ytelse, specs, funksjonalitet osv. fremfor å sammenligne to vidt forskjellige produkter som har som eneste fellesnevner at de ble utgitt samme år.

 

Kriteriene for konsollsammenligning er generasjon. Enten du liker det eller ikke er PS3, X360 og Wii en del av samme generasjon og har vært sitt punkt de er bra på. Enten du liker det eller ikke, Wii er en del av denne generasjonen på lik linje som PS3 og X360 og dermed er det meget reelt å sammenligne salgstall.

Lenke til kommentar
Skal man sammenligne PS3 salget med noe relevant så må det være den andre nextgen konsollen, Xbox 360. Såvidt jeg vet går begge disse for tiden med underskudd, noe som nok skyldes at de begge har brukt betydelige beløp på å drive teknologien videre, i motsetning til Wii som selger 5 år gammel teknologi til 5 år gamle priser.

 

5 år gammel teknologi? Nintendo med sin utdaterte teknologi fikk til: Rumble, overlegen bevegelsesensor og en liten høyttaler i kontrolleren sin. Sony derimot, som ligger sjumils steg foran Nintendo i teknologi løypa, fikk til en bevegelsessensor, men måtte ofre rumble for dette. Så selvom Wii ikke viser like god grafikk som de andre, vil jeg fortsatt si at de er en del av denne generasjonen. Hardwaren i kontrolleren ser ut til å være en generasjon for Xbox 360 og en halv foran PS3 (Hadde PS3 puttet inn støtte for bevegelse av kontrolleren hvis ikke Wii hadde det?)

Endret av Ant1
Lenke til kommentar
Skal man sammenligne PS3 salget med noe relevant så må det være den andre nextgen konsollen, Xbox 360. Såvidt jeg vet går begge disse for tiden med underskudd, noe som nok skyldes at de begge har brukt betydelige beløp på å drive teknologien videre, i motsetning til Wii som selger 5 år gammel teknologi til 5 år gamle priser.

 

5 år gammel teknologi? Nintendo med sin utdaterte teknologi fikk til: Rumble, overlegen bevegelsesensor og en liten høyttaler i kontrolleren sin. Sony derimot, som ligger sjumils steg foran Nintendo i teknologi løypa, fikk til en bevegelsessensor, men måtte ofre rumble for dette. Så selvom Wii ikke viser like god grafikk som de andre, vil jeg fortsatt si at de er en del av denne generasjonen. Hardwaren i kontrolleren ser ut til å være en generasjon for Xbox 360 og en halv foran PS3 (Hadde PS3 puttet inn støtte for bevegelse av kontrolleren hvis ikke Wii hadde det?)

8638300[/snapback]

 

Haha, sett deg inn i historien før du kommer med slike tåpelige påstander.

Grunnen til Sony fjernet rumble, var et søksmål mot sony.

 

Selvsagt turte de da ikke å lansere denne med rumble, de kunne jo risikert mange hundre millioner søksmål, som feks. Apple har fått mot seg mange ganger.

Det vil komme PS3 kontrollere med vibrering i fremtiden, da de kom til enighet.

 

Ellers, kan du ikke si Wii er foran noen konsoller i denne generasjonen med konsoller. Det eneste Wii har, er kanskje design og størrelse.

 

Hardware-messig er den langt bak PS3 og Xbox.

Om du tror det er noe "hokkus pokkus" å hive en høyttaler inn i en fjernkontroll, så får du være velkommen etter.

 

Ps. Wii sin motionsensor er avhengig av en referanse som må festes på tv, mens sony bruker gyroskop.

 

Nintendo har jeg alltid ansett for å være en "barnslig" konsoll.

NES og SNES var gromsaker, men etter den tid har det vært mer siktet mot barn/jenter.

 

Ja, du kan si jeg generaliserer, men barn/jenter bryr seg somregel ikke om "fancy grafikk" eller denslags, de vil bare tenke mer på gameplay.

Jeg for min del, synest ikke Wii var et hakk underholdende, jeg prøvde den hos broren min og jeg synest zelda, wii sports, m.m. var rett og slett triste saker. grafikken minnte om grafikk pc haadde på 90-tallet.

 

Nå skulle ikke denne tråden handle om ps3 vs wii vs 360, men du aimet den jo ltit dit.

 

Det er jo, som påpekt tidligere i tråden, lettere å tjene penger på en overpriset utdatert konsoll, som er pakket i en fin kasse.

 

Du kan jo selvsagt mene at det er et stort skritt inn i fremtiden at du kan spille wii-sports bare ved hjelp av å bevege en kontroller, men hardwaren inni maskinen er "utdatert" før denne maskinen ble laget.

 

Det er jo logisk at utviklingskonstnader for PS3 er betraktelig høyere enn Wii og det er jo logisk at å produsere konsollen er betraktelig dyrere.

 

Selv fraktkosntader, lager-pris, m.m. vil jo være høyere, i og med at det er en fysisk større konsoll.

 

Om du ikke er enig i dette, ber jeg deg lese om hardware i nintendo wii vs hardware i xbox 360 vs hardware i ps3.

 

Wii: http://en.wikipedia.org/wiki/Wii

360: http://en.wikipedia.org/wiki/Xbox_360

ps3: http://en.wikipedia.org/wiki/Playstation_3

 

Det er logisk at en teknisk bedre konsoll koster mer å utvikle, den koster mer å produsere og den tar derfor logisk nok lengre tid å tjene inn.

 

Sony har nok tapt en del på forsinket lansering, bla.a. pga de manglet deler til det optiske drevet, så lansering i europa ble 4 måneder forsinket. Videre, var det problemer med frakt, m.m. Shit happends, som det heter.

 

Jeg tror neppe sony legger ned PS3, da denne gir inntekter på også feks. blueray salg og jeg tror de må ha ps3 der, for å fronte blueray.

 

Sony har jo bla.a. "Sony Pictures" som utgir en del på blueray.

Det er jo ingen spørsmål for de fleste PS3 eiere med hdtv om de kjøper en vanlig dvd eller en blueray dvd, om de har begge tilgjengelig.

 

Det gir som jeg sa tidligere i denn etråden, ikke inntekt på ps3 sitt budsjett, men ps3 gir inntekt på ekstrautstyr, filmer på dvd, filmer på blueray, sacd, m.m. Det gir også inntekter i PSN shop og selvsagt spill.

 

Det er ikke så mange spill tilgjengelige enda, men innen 12mnd, tror jeg nok det er betraktelig lysere situasjoner for PS3, når home, m.m. er på "beina" og man da kan enkelt game mot andre. Tror det også skal komme sånne karaokekits, som "alle" har til ps2.

 

Vil foreslå at en videre diskusjon om ps3 vs wii vs 360, som ikke er relatert til salgstall bør taes i egen tråd.

 

ps3 har til dags dato solgt 3.000.000++ konsoller.

Tipper hver av konsoll-eierene har kjøpt kanskje 2 spill i snitt, så det er logisk at ps3 budsjettet ikke kan gå i pluss, før flere spill er tilgjengelige.

 

Men de 3.000.000+++ konsoll-eierene er nok ute etter å kjøpe seg flere spill, flere kontrollere, blueray remoten, hdmi kabler, etc. med tiden, så jeg tror nok ps3 har en lys fremtid, når spillmarkedet er etablert.

 

 

--

PS3: lansert i slutten av 2006, solgt hittil 3.000.000 konsoller+++

360: lansert i 2005, solgt hittil ca. 10.000.000

Wii: lansert slutten av 2006, solgt hittil 7.260.000++ konsoller

 

360 har lansert ca. 3.3 ganger mer konsoller enn PS3, men den har jo vært MYE lengre på markedet. Wii har solgt ca. 60% mer konsoller enn ps3 og de har vært like lenge på markedet.

 

Wii inneholder "gammel hardware" og lite funksjonalitet i forhold til PS3, så inntjening er selvsagt lettere å få til. PS3 må sikkert selge 60% mer enn wii, for å tjene like mye, ville jeg tro.

 

PS3 sin svakthet er mangel på spill, det er ingenting gale med konsollen (for gamers, iallefall).

 

btw. her er fin sammenligning:

http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_vi...n%29#Comparison

Endret av DaButcher
Lenke til kommentar
Haha, sett deg inn i historien før du kommer med slike tåpelige påstander.

Grunnen til Sony fjernet rumble, var et søksmål mot sony.

 

...

 

Ps. Wii sin motionsensor er avhengig av en referanse som må festes på tv, mens sony bruker gyroskop.

8647226[/snapback]

 

Kanskje det er verdt en liten "Haha" tilbake til deg her. Først kritiserer du noen for å ikke sette seg inn i hva de snakker om, deretter faller du i samme fellen selv.

 

Wii sin motionsensing er gyroskop, på samme måte som Sony. Gyroskop i både Nunchuk og Wii Remoten, Wii Remote har i tillegg IR for sikting på skjermen, som du tror er Wii sin motion sensing.

 

Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
owned.png
Endret av SteveVice
Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...