mushi Skrevet 13. mai 2007 Del Skrevet 13. mai 2007 Etter å ha begynt å bruke denne er pizza blitt en helt ny opplevelse for meg og jeg sparer masse penger på å slippe og kjøpe pizza ute. 400gr hakkede tomater (eller en hermetisk boks) 120gr tomatpuré (nesten en hermetisk boks) 1 ts salt 1 ts hvitløkspulver 1/2 ts fennikelfrø 1 ts anisfrø 1 1/2 ts løkpulver 1 ss merian (et slags pizzakrydder) 1 ss oregano 1/2 ss basilikum 1 ts sukker 1 ts pepper (fant ut av hvitt pepper var bedre enn svart) 1 laurbærblad 2 ss olivenolje 1/2 ts sitronsaft Vann etter konsistens Det er helt sykt at du skal ha lakrisfrø i sausen, men det er det som gjør den god! Det kostet rundt 150 kr i krydderinnkjøp, men det er det verdt. Bor du hjemme er flesteparten av krydderne i skapet fra før av. Knus tomatene med stavmixer hvis du ikke liker klumper i sausen. Det står at sausen skal kokes, men jeg synes det ikke er stor forskjell hvis du gjør det, siden den blir godt varmet opp på pizzaen. Husk et tykt lag med saus og tynn bunn på pizzaen. Lykke til! Oppskriften kommer herfra Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 15. mai 2007 Del Skrevet 15. mai 2007 (endret) Pizzasausen som de har på Peppes er jo heller.... mindre god, spør du meg. Foretrekker: 1-2 bokser hermetiske tomater 1 boks tomatpuré Litt oregano Salt + pepper Liten splæsj olivenolje.. Mmmmh! Endret 15. mai 2007 av ahpadt Lenke til kommentar
toazty Skrevet 16. mai 2007 Del Skrevet 16. mai 2007 fres, løk, paprika og hvitløk, ha i 1 boks hermetiske tomater, 1 glass tomatpure , 1 ss oregano, 1 ss basilikum, ha i 1 hønsebuljong, salt&pepper , bruk stavmikser hvis du vil ha bort tomatbitene ol . ... voila .. superb pizza saus Lenke til kommentar
L4r5 Skrevet 16. mai 2007 Del Skrevet 16. mai 2007 Den hørtes nydelig ut mushi. Denne skal prøves. Lenke til kommentar
flippant Skrevet 17. mai 2007 Del Skrevet 17. mai 2007 Er enig i at sausen fra peppes ikke er det helt store. Personlig foretreker jeg en italiensk-aktig pizzasaus som blir beefet opp med litt mer hvitløk og krydderurter ("Provence"-krydderblandingen er genial til dette bruket). Og du trenger chili! Eller er god pesto en fullverdig erstatning for pizzasaus om du lager pizzaer med tynn bunn. Lenke til kommentar
Blåbær Skrevet 17. mai 2007 Del Skrevet 17. mai 2007 Skal ihvertfall prøve med lakrisfrø neste gang jeg mekker pizza, så får vi se hvordan det går. Lenke til kommentar
nabbskall Skrevet 18. mai 2007 Del Skrevet 18. mai 2007 Takk skal du ha Mushi, dette skal definitivt prøves Lenke til kommentar
jungl Skrevet 18. mai 2007 Del Skrevet 18. mai 2007 Du kan også ha litt balsamico. Det er yummy! Lenke til kommentar
radiated Skrevet 18. mai 2007 Del Skrevet 18. mai 2007 (endret) Min variant: 1 løk 1 -2 fedd hvitløk 1 ss olivenolje 1 boks tomat 2 ss tomatpure Nykvernet pepper 1 ts Salt 1 ts Sukker 1 terning kjøtbuljong 1 terning grønnsakbuljong 2-4 dråper tabasco (dropppes hvis du vil ha mild smak) 1 klype cayennepepper (dropppes hvis du vil ha mild smak) Finhakk løk og hvilløk og stek det litt i oljen. Ha oppi resten og kok i 20 minutter eller til tomatpuresmaken er borte. Endret 20. mai 2007 av radiated Lenke til kommentar
RIP Skrevet 18. mai 2007 Del Skrevet 18. mai 2007 Er det bare jeg som liker sukker i pizzafyllet? Lenke til kommentar
L4r5 Skrevet 18. mai 2007 Del Skrevet 18. mai 2007 Er det bare jeg som liker sukker i pizzafyllet? 8640962[/snapback] Litt sukker eller noe annet søtt er jo et must for å balansere smaken når man bruker tomatpure da... Lenke til kommentar
^fmj Skrevet 18. mai 2007 Del Skrevet 18. mai 2007 Heller litt sukker i sausen enn i deigen. Lenke til kommentar
nabbskall Skrevet 20. mai 2007 Del Skrevet 20. mai 2007 Jeg har nå bakt etter denne oppskriften, og jeg må si at det er noe av det beste jeg noen gang har smakt Lenke til kommentar
radiated Skrevet 20. mai 2007 Del Skrevet 20. mai 2007 Hvilken av dem? Forresten, la til sukker i oppskriften, det skal selvfølgelig være med. Lenke til kommentar
^fmj Skrevet 20. mai 2007 Del Skrevet 20. mai 2007 Tomatsauser skal koke, lenge, det blir en helt annen saus da. Lenke til kommentar
nabbskall Skrevet 20. mai 2007 Del Skrevet 20. mai 2007 Hvilken av dem? Forresten, la til sukker i oppskriften, det skal selvfølgelig være med. 8655745[/snapback] Øverste Lenke til kommentar
Lowet Skrevet 1. juni 2007 Del Skrevet 1. juni 2007 Heisann! Jobber selv på Peppes jeg, men liker ikke helt sausen jeg. Og rømmedressingen smaker ikke heller noe bra. Er det fordi jeg er Svensk eller fordi jeg er kokk, bra spørrsmål. Hvert fall, pizzasausen vi bruker på Peppes kommer med de frosne bunnene ferdigmontert. Vi lager bare egen pizza saus for bruk til barnepizza og glutenfri pizza. Den er basert på tomatpulp, vann og ferdig kryddmiks. Men jeg tenkte skrive en annen oppskrift etterpå som brukes på italienske pizzaer. I Sverige er jo italienske pizzaer mer valig en pan pizzaer som her. Jeg er ikke helt sikker på alle ingredieners navn på norsk da, men jeg skal prøve. 8 ferske tomater 3 scharlottenløker (eller 2 vanlige løker) 3 hvitløks-"båter/kløfter" 1 ss seter smør 1 hånd fersk basilikum (eller 2 ss tørket) 1/2 hånd fersk oregano (eller 1 ss tørket) 1 ts salt 1 ts sort pepper 5 dl kalvfond (eller grønnsaksbuljong) 1 dl tørrt hvitvin (eller 1 dl ekstra vann) 1/2 dl hvitvinsvinæger (kanskje heter vineddik) 2 ss olivenolje 1 ts sukker 1/2 ts anisfrø 1. For et bedre resultat - fjern skalet på tomatene gjenom o legge dem i kokende vann noen minutt til skalet slipper og kutt tomatene i passe biter. (Hermetiske tomater kan brukes isteden.) 2. Kutt løken og hvitløken i små terninger og stek i seter smør sammen med tomatene. 3. Hakk basilikum og oregano og legg i pannen. 3. Tilsett salt og pepper og stek dette noen minutter, men ikke la det få farge. 4. Tilsett kalvfond, hvitvin, hvitvinsvinæger og olivenolje, og tilsett sukker og anisfrø. 5. Kok dette til det er blitt redusert til 3/4. Pass på og røre om hele tiden siden tomater gjerne brenner ved ellers. 6. Kjøl sausen og bruk etterpå på pizzaen. Viktige ting for en lykket saus: 1. Sausen skal alltid kokes først da den blir en helt annen og smakrik saus. 2. Hvitløk og basilikum er to viktige smaker for sausen, bør alltid brukes. 3. Sukker er an annen "krydde" som anbefals siden denne runder av smaken og gir sausen en mykere smak. 4. Bruk fond. Nordmenn bruker oftest bare vann hvilket gjør at sausen ikke smaker noe. Så, bruk alltid fond. Det var alt jeg hadde å komme med, håper det gjorde noen glad. // Svenskekokken Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 2. juni 2007 Del Skrevet 2. juni 2007 scharlottenløker = sjalottløk fond = kraft/buljong Ellers høres den ganske god ut, svenskekokken.. Lenke til kommentar
Lowet Skrevet 2. juni 2007 Del Skrevet 2. juni 2007 scharlottenløker = sjalottløkfond = kraft/buljong Ellers høres den ganske god ut, svenskekokken.. 8762573[/snapback] Ah, stemmer.. Burde husket det Har jobbet på Radisson SAS Gardermoen på kjökkenet.. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå