Gå til innhold

Hva slags stil liker du ikke å se?


Anbefalte innlegg

Jeg visste det, fkm er en av dem som har svett sleik, går med hvit shorts, hvit skjorte og 3 knapper åpne kombinert med docksides på sommern :w00t:

Har ikke hytte på Tjøme også tilfeldigvis? :whistle: (eventuelt Vesterøya i Sandefjord hvis du har litt mer penger)

 

Jeg har selv ikke mindre enn tre venner som faktisk er fra Bærum, men de har da blitt relativt normale mennesker :p

 

Mange steder i verden jeg har lyst til å bo. Asker/Bærum er ikke et av dem.

Det skal sies at jeg heller ikke har tenkt til å bli der jeg bor nå (Tønsberg)

 

Tja, bytt ut den hvite skjorten med en blå, så kunne jeg godt funnet på å ha på meg det på hytta på sommeren ja :p

 

Jeg har ikke hytte der nei, men jeg har til gjengjeld tre sommerhytter på litt mindre keege steder, og det passer meg egentlig fint, for når jeg er på hytta er jeg der for å slappe av, ikke for å feste..

 

Hvis man skal ha ville fester skjer det som regel på leide hytter, som det sies over her, men jeg kan ikke si at jeg er så utrolig glad i den praksisen heller.

 

Edit: Når det kommer til hvor man skal bo er selvfølgelig det opp til hver enkelt, men om man vil bo i nærheten av en storby i et eller annet villastrøk i Norge er det ikke til å komme unna at Asker og Bærum er to av de klart beste valgene når det kommer til oppvekstvilkår, kommuneøkonomi, kulturtilbud, butikktilbud osvosv...

Endret av fkm
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

De har rakket ned på meg og flere av mine venner...

Jeg har ofte blitt "mobbet" fordi jeg er fra Bærum. Vet om flere som stort sett alltid sier at de er fra Oslo hvis de er på ferie å møter folk osv. For man blir dømt med en gang man sier man er fra Bærum.

 

Jeg gjør det.

 

Før i tiden pleide jeg å si at jeg var fra Bærum, men har begynt å si Oslo de siste årene.

Lenke til kommentar

Du kan ta fra meg mine elskede stereotyper når du brekker dem løs fra mine kalde, døde fingre. ;)

 

Den blærete sossen fra Asker/Bærum, den mildt retarderte råneren fra søndre Østfold, den fromme, gudfryktige kristne med silketungen fra sørlandet, den oppblåste, pompøse bergenseren, den karskdrikkende, mokasin- og skinnvestbærende bartefransen fra Trøndelag, osv... Så fremt det foregår med glimt i øyet, er ingenting morsommere enn å harselerere med disse. :new_woot:

 

For øvrig er det jo også slik at ingen stereotyper vokser fram totalt uten noen som helst rot i virkeligheten. Det er jo ekstrapoleringer og maksimeringer av trekk og egenskaper som faktisk er vanlige, og jeg hadde trodd at de fleste skjønte at levende stereotyper hører med til sjeldenhetene.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Problemet er jo at det ikke harseleres med glimt i øyet om man sier man er fra Asker/Bærum/Oslo vest. Det regelrett trakaseres. Nå tar jeg meg ikke spesielt nær av sånt, men jeg har uttallige ganger blitt behandlet rett og slett dårlig på grunnlag av at jeg kommer fra Asker, og det var på ingen måte godhjertet spøk det var snakk om.

Lenke til kommentar

Lol, jeg opplever akkurat det samme som Pat når jeg sier at jeg er fra Asker. Kjæresten min er fra Lillehammer, og flere av de tidligere venninnene hennes kuttet all kontakt etter at hun ble sammen med meg, ene og alene fordi jeg er fra Asker (jeg hadde ikke møtt dem engang, lol). Til og med foreldrene til kjæresten min har fått høre dritt fra bekjente for at datteren deres er blitt sammen med en fra "det sossestedet", som de kaller det.

 

Jeg er dritglad for at jeg har vokst opp i Asker, og for meg er det helt uaktuelt å bo noe annet sted i Norge enn Asker/Bærum eller Oslo vest. Jeg kan rett og slett ikke komme på en eneste ting som vil være bedre med å bo et annet sted, men jeg kan tenke på jævlig mye som er verre. Jeg vedder på at de fleste som "mobber" folk fra vestkanten rett og slett er misunnelige. Jeg mener, halvparten av de som flytter til Oslo for å studere osv anlegger sleik og vestkantdialekt dagen etter de flytter hit, så det kan vel ikke være fryktelig å bo her...

Jeg har aldri blitt lært opp til at Asker er et "sossested" på samme måte som Bærum, så det var nytt for meg! Bor selv i Asker nå (Landøya), men kan ikke si overgangen var stor. Jeg er uansett vokst opp på Konnerud i Drammen (dvs. jeg bodde på Fjell fra jeg ble født til jeg var 11) og de som vet litt om Drammen vet sikkert også at det sjeldent er problemer med økonomien der oppe, selv om det ikke akkurat er Nesøya.

Jeg har aldri i mitt liv mobbet noen (ble mobbet mye under oppveksten), så min samvittighet er ren - sånn i tilfelle noen skulle tro noe annet etter tonen min i ground zero-innlegget. Har også alltid vært åpen og imøtekommende de gangene jeg har møtt folk fra Bærum som virkelig har definert stereotypen for min del.

Misunnelig er jeg heller ikke ettersom jeg elsker Drammen og ikke har et ønske om et annet liv enn hva jeg har nå, men kan tenke meg det er en del unge, dumme folk som tror status og poenger er veien til lykke her i verden som er misunnelige. Bestekompisen min har hytte, båt og det røkkelet der, så trenger heller ikke finne en fra Bærum å snylte på.

Får forøvrig høre mye drit når jeg er i hjembyen til madamen, Ålesund, (der er de så uvitende at de tror Drammen, Asker, Bærum og Oslo er samme greia) så kan tenke meg det er ille i ditt tilfelle.

 

 

jeg er født i bærum, men vi flyttet til sørlandet, når jeg var veldig liten.(det ekte sørlandet, tjøme/hvasser er ikke det!) og jeg måtte bytte dialekt pga folk skulle hele tiden gi meg juling! fordi jeg var fra bærum, nå skal det sies at jeg har begynt og skjønne mange av de som bor her for det, fordi det er mange som når de drar på ferie er drittsekker. men viss du treffer dem i bærum/oslo så er det kjempe hyggelige! hva det gjelder hytte folk så har du 2 typer, de med egen hytte som oppfører seg fordi de kommer igjen, og de som leier hytte og som oppfører seg som drittsekker fordi de aldri kommer igjen. dessverre så kan 1 person ødelegge for 1000

 

Har faktisk fått pes for min dialekt også. Konneruddialekta er mye penere enn ellers i byen, og jeg har i utgangspunktet også en ganske pen talemåte ettersom jeg måtte kutte ut å bruke 3 banneord i hver setning etter at jeg flyttet fra Fjell og gikk litt for langt og endte opp med noe som ligner mer på en vestkant-dialekt enn en Drammensdialekt, uten at det var intensjonelt.

Endret av lokeland
Lenke til kommentar

lokeland: «Jeg er en liten p****s som bor på Fjell, jeg har ræva full av penger men jeg stæler likevel...» :tease: Og, bare for å ha alibiet i orden: kona er fra Drammen, og det er ho jeg har lært den av. ;)

 

Når det gjelder fordommer, så tror jeg det avhenger litt av hvor man kommer til. Turf wars, på godt nynorsk. På Jæren er f.eks. folk i fra Hå kommune en pariakaste og møter mye tøffe kår utenfor sin kommune. Asker/Bærum er nok litt i en særposisjon i så måte, da det vel ikke er noen hemmelighet at det området kjennetegnes av inntekter som ligger over landsgjennomsnittet og i selveste Jantelovens høyborg Norge kan ikke slik gå upåaktet hen.

 

Dersom noen fant ut hvordan man skulle komme gruppetenkning til livs, tror jeg vedkommende ville fått Nobels fredspris på flekken.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...