Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

bruker BF2 så mye cpu?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Battlefield 2 utnytter ikke multi CPU uansett, så den ene grafen skulle nok ligget høyt, men ikke de andre med mindre du driver på med noe annet på systemet.

 

Sjekk process lista heller og se hva som bruker mye kapasitet. Husk at 25% forbruk på en CPU i realiteten er 100% av en kjerne... BF2 bør ligge på 25%, mens det er noe annet som bruker de andre kjernene dine...

 

edit: har du prøvd å sette affinity på BF2.exe til bare en kjerne? Normalt har ikke BF2 nevneverdige problemer med Dual core systemer i min erfaring iallefall, men det kan være det er noe som ødelegger. med manuell affinity tvinger du prosessen inn på en kjerne.

 

 

Regner med du har installert alt av drivere? (chipset, gfx, audio)?

Hvilket OS er det du er på? XP eller vista?

Endret av MrLee
Lenke til kommentar

Nå kan jeg bare snakke for meg, men jeg skal iallefall vente til SP1 kommer og det er skikkelig med drivere før jeg bytter OS... med mindre du har XFI lydkort blir lyden i spill tam og kjedelig også grunnet manglende OpenAL i de fleste eldre spill.

 

Var det noen andre prosesser som tok kraften eller hva?

Lenke til kommentar

Det bildet så rimelig normalt ut da. Men jeg tenkte mest på ett bilde fra "prosesser" fanen når du spiller... der får du mer nøyaktig info om hvilke prosesser som tar hvor mye kraft.

 

Regner med du er sikker på at det ikke er internet lag du opplever...

Lenke til kommentar

Hvis du spiller Bf2 online, noe som jeg regner med de fleste gjør, så vil cpu kravet bli større med antall spillere inne på brettet. Et fullt 64 player brett vil kreve mer suppe enn ett med færre folk. Dette merker du spesielt i befolkede områder av kartet. FPS synker, og det er CPU kraft som er flaskehalsen.

 

Dessverre klarer ikke BF2 å utnytte 2 kjerner maksimalt, men å sette affinitet manulelt gir ingen økning, tvert om det gir en lavere effekt.

 

Graden av utnyttelse av begge kjernene er bedre i Vista, men til gjengjeld taper du FPS i vista da DX9 spill generelt yter dårligere der en i XP.

 

Selv har jeg høyere FPS i Bf2 med en Dualcore (E6600) på 3.6Ghz enn en Quad på 3.2Ghz. Ganske logisk. Selv om forskjellen er liten.

 

:)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...