Gå til innhold

Middag for To


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Forslag til forrett

 

Du sier du er glad i tomater, da tar vi tomatsuppe.

 

Kjøp 2 kilo tomater, basilikum, hønsebuljong.

 

Del tomatene i to og legg de med skinnsiden ned i en ildfast form, legg hele hvitløksbåter og en pakke med smårettsbacon blant tomatene. Krydre med "en del" salt, litt pepper, basilikum og ta litt god olivenolje på det hele.

 

La dette stå i ovnen på 180 grader i en times tid, eller til du ser at de er ferdige.

 

Lag en halv liter hønsebuljongn. (det er enkelt.)

 

Ta tomaten ut av ovnen, over i en stor nok kasserolle, ta frem stavmikseren og miks, bland over buljong til konsistensen er perfekt. Kok opp, og la småputre i fem minutter.

 

Server med en klatt creme fraiche i midten og kanskje litt for de tøffe.

 

For de tøffe: Reduser en halv flaske balsamicoedikk i en liten gryte, reduseres til den er nesten sirup. Ta en liten stripe og lag en sirkel rundt i tomatsuppen.

 

 

Edit: Håper ikke det blir for avansert? Den tar litt tid, men er absolutt verdt det.

 

Hva skal vi da finne på til hovedrett?

Endret av gorber
Lenke til kommentar

Svinet er veldig enkelt:

 

Du kjører et knivstål gjennom fileten. Den fyller du med mozarella. Dette bruker du fingeren til.

 

Timian"pesto" Pesto i gåseøyne da det ikke egentlig er pesto.

 

-en plante fersk timian.

-1 båt hvitløk

- hall ts salt

- olje til det dekker

 

Kjør alt i en mixmaster til det er som en pesto.

Dette smører du på kjøttet.

 

Svi kjøttet av på en glovarm panne med smør i. Dette bare til det blir brunt og får en stekehinne. Resten av stekingen gjøres i ovnen på 200 grader i 7-10 min.

 

 

 

Risottoen er såre enkel:

 

dobbelt så mye kraft som ris.

ved 2 dl ris skal du ha 4 dl oksekraft.

 

Start med å fres finhakket løk(så mye du selv vil ha) og evt andre grønnsaker i smør i en kjele. Fres til løken er blitt blank, og tilsett så risen. Fres dette litt mer før du tilsetter ca. 1/3 av kraften. kok til dette er trukket inn, så tilsetter du litt mer av kraften. Gjør dette en 2-3 ganger til.

 

 

Gjønnsaker etter valg kan du gjøre hva du vil med. Dampe, koke, steke, ovnsbake, hva du enn vil. :)

 

Saus får du finne selv, da jeg ikke har dette i hodet, men huska å bruke rett type kraft i sausen(kjøttkraft) I tillegg kan du bruke det som kommer fra panna etter at du svidde av filetene.

 

 

Håper det smaker! :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...