Dorothy Skrevet 13. mai 2007 Del Skrevet 13. mai 2007 Tenkte jeg skulle lage litt god mat, tre retter, ikke så veldig avansert. Noen som har noen forslag? Legg gjerne ut oppskrifter. Lenke til kommentar
SumSar Skrevet 13. mai 2007 Del Skrevet 13. mai 2007 Hva kunne du tenkt deg? Fisk, kjøtt, fjærfe? Lenke til kommentar
Trynemjoel Skrevet 13. mai 2007 Del Skrevet 13. mai 2007 Det er fint om du en ide om hva du vil servere ja, orientalsk, gresk, italiensk o.l. Lenke til kommentar
Dorothy Skrevet 14. mai 2007 Forfatter Del Skrevet 14. mai 2007 Her har det gått litt vel fort i svingene, ja;). Foretrekker hvitt kjøtt og fisk. Er veldig glad i tomater, men må si meg litt lei på "norsk"-italiensk mat, altså lasagne, pizza, det meste av pasta. Setter pris på alle svar:) Lenke til kommentar
SumSar Skrevet 14. mai 2007 Del Skrevet 14. mai 2007 Mozarellafylt svin er en rett jeg har forelsket meg i. Svinefilét fylt med mozarella og penslet med timian"pesto". Serveres med risotto og ovnsbakte grønnsaker. Med en fløtesaus/paprikasaus/appelsinsaus. Lenke til kommentar
gorber Skrevet 14. mai 2007 Del Skrevet 14. mai 2007 (endret) Forslag til forrett Du sier du er glad i tomater, da tar vi tomatsuppe. Kjøp 2 kilo tomater, basilikum, hønsebuljong. Del tomatene i to og legg de med skinnsiden ned i en ildfast form, legg hele hvitløksbåter og en pakke med smårettsbacon blant tomatene. Krydre med "en del" salt, litt pepper, basilikum og ta litt god olivenolje på det hele. La dette stå i ovnen på 180 grader i en times tid, eller til du ser at de er ferdige. Lag en halv liter hønsebuljongn. (det er enkelt.) Ta tomaten ut av ovnen, over i en stor nok kasserolle, ta frem stavmikseren og miks, bland over buljong til konsistensen er perfekt. Kok opp, og la småputre i fem minutter. Server med en klatt creme fraiche i midten og kanskje litt for de tøffe. For de tøffe: Reduser en halv flaske balsamicoedikk i en liten gryte, reduseres til den er nesten sirup. Ta en liten stripe og lag en sirkel rundt i tomatsuppen. Edit: Håper ikke det blir for avansert? Den tar litt tid, men er absolutt verdt det. Hva skal vi da finne på til hovedrett? Endret 14. mai 2007 av gorber Lenke til kommentar
Dorothy Skrevet 14. mai 2007 Forfatter Del Skrevet 14. mai 2007 Det skal jeg absolutt prøve meg på som forett! Må si at det mozarellafylte svinet hørtes veldig spennende ut. Legge ut oppskrift? Takk for tips! Lenke til kommentar
SumSar Skrevet 14. mai 2007 Del Skrevet 14. mai 2007 Svinet er veldig enkelt: Du kjører et knivstål gjennom fileten. Den fyller du med mozarella. Dette bruker du fingeren til. Timian"pesto" Pesto i gåseøyne da det ikke egentlig er pesto. -en plante fersk timian. -1 båt hvitløk - hall ts salt - olje til det dekker Kjør alt i en mixmaster til det er som en pesto. Dette smører du på kjøttet. Svi kjøttet av på en glovarm panne med smør i. Dette bare til det blir brunt og får en stekehinne. Resten av stekingen gjøres i ovnen på 200 grader i 7-10 min. Risottoen er såre enkel: dobbelt så mye kraft som ris. ved 2 dl ris skal du ha 4 dl oksekraft. Start med å fres finhakket løk(så mye du selv vil ha) og evt andre grønnsaker i smør i en kjele. Fres til løken er blitt blank, og tilsett så risen. Fres dette litt mer før du tilsetter ca. 1/3 av kraften. kok til dette er trukket inn, så tilsetter du litt mer av kraften. Gjør dette en 2-3 ganger til. Gjønnsaker etter valg kan du gjøre hva du vil med. Dampe, koke, steke, ovnsbake, hva du enn vil. Saus får du finne selv, da jeg ikke har dette i hodet, men huska å bruke rett type kraft i sausen(kjøttkraft) I tillegg kan du bruke det som kommer fra panna etter at du svidde av filetene. Håper det smaker! Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå