Gå til innhold

En god pizzabunn?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Så en stilig en på TV igår.

 

Der la han 1 kg mel (0,8 hvete og 0,2 semule (tror jeg)) rett på benken, og så lagde han et krater i midten av melet, som han tok 5-5,5 dl vann i. Deretter tok han i litt olje og salt og en pakke tørrgjær. Så rørte han i litt og litt av melet fra innsiden av krateret med en gaffel. Når deigen ble for tjukk for gaffelen brukte han henda. Ganske stilig i grunn. Håper jeg har huska alt. :p

Lenke til kommentar

Dette er en helt enkel oppskrift for normal pizzabunn. Bare rør alt sammen og la det heve i ca. 30 min.

 

4 dl vann

12 dl hvetemel

4 ss olje

1 ts salt

2 ts sukker

2 1/2 ts tørrgjær

 

Edit: Veldig godt<3

Endret av moone
Lenke til kommentar

Enkel og god oppskrift:

 

400 gram mel

litt salt

25 gram tørrgjær

 

Bland sammen dette sammen, og tilsett så:

 

3 ss olivenolje

vann til deigen er passe.

 

I deigen for smaks skyld kan du egentlig ha i hva du måtte ønske... Soltørkede tomater, hakket timian, chilli, hvitløk...

:)

Lenke til kommentar

Min pizzadeig:

 

1kg siktet hvetemel

5dl vann på typ 40 grader

1 pakke tørrgjær

Olivenolje (tar bare og heller over så kan ikke gi noe eksakt tall)

1ts salt ca

 

Elt deigen sammen i en god stund og la den heve i 30 min.

 

Merk at dette gir deig til 2-4 pizzaen (spørs på størrelse og tykkelse)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...