Gå til innhold

Full krise for europeisk GPS-system


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Galileo er ikke et overvåkningssystem, det er et posisjoneringssytem a la GPS. Informasjon sendes kun en vei: fra satellittene til brukerne, ikke omvendt.

 

Borgerne skal betale for en EU-styrt posisjoneringstjeneste for å unngå at USA potensielt kan lage problemer dersom de velger å misbruke satellittene til å spre feile posisjoner. Noe som ville vært genialt av dem i en krigssituasjon. Det hele handler altså om hvem som skal sitte med den militære makta over posisjoneringstjenesten.

Lenke til kommentar
GPS kan vel brukes til flerveis kommunikasjon og overvåking: http://en.wikipedia.org/wiki/GPS_tracking

8580621[/snapback]

Les det øverste avsnittet. Der står det at GPS tracking handler om GPS-mottagere som lagrer posisjonen din internt i enheten slik at man får en "track" av hvor enheten har vært. Dette er kjekt om man går på fjellet og skal finne den samme ruta tilbake. Da ser man på skjermen til GPSen hvor man er på veien tilbake fra f.eks hytta i forhold til den lagrede ruta man gikk på veien til hytta. Posisjonen lastes ikke opp til GPS-satellittene men blir liggende lagret i mottageren.

 

Man kan derimot selv bruke de lagrede dataene som man vil. F.eks koble seg opp til internett med mobiltelefonen når man er på hytta og sende posisjonene man har vært på (en logg-fil fra GPSen) f.eks via epost til en familien eller en redningspatrulje. Det står også at man kan sende posisjonene sine på andre måter enn å være oppkoblet via mobiltelefonen. F.eks kan man bruke satellitt-telefon (kjekt særlig i polområdene, på grønnland, på åpent hav, øde steder som sibir, alaska, Himalaya og andre plasser uten mobildekning). Satellitt-telefon er et helt annet sett med satellitter enn GPS-satellittene. Du kan selvsagt også bruke en fast internettforbindelse via kabelmodem, ADSL eller lignende for å sende posisjonen til hvem du vil. Poenget er at det er den som har GPS-mottageren som styrer om, hvordan og hvor posisjonene skal sendes. Det er ikke myndighetene som styrer hvordan posisjonene til hver enkelt mottager skal brukes videre.

 

Men du kan selvsagt si at GPS kan brukes til overvåkning hvis mottageren settes på f.eks bilen til en kriminell uten at vedkommende vet det og sender posisjonen f.eks via en mobiltelefon til f.eks politiet. Men da er det ikke satellittene som brukes til overvåkning, men mottagerne. Omtrent som å plante en mikrofon hjemme hos en kriminell.

Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...