Gå til innhold

Kan jeg bli Linux bruker?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Og opensource fanboys lurer på hvorfor de ikke klarer å verve flere til å gå over til GNU/Linux?

 

Trådstarter sier han er avhengig av enkelte programmer i skolesammenheng. Da har det absolutt null poeng å komme med argumenter om hvorfor opensource alternativer skal være så mye bedre. Om en skole kjører kurs i Photoshop, er det samme faen om GIMP er bedre eller ikke. Det Photoshop som læres bort, og det er Photoshop elevene må bruke. Det samme gjelder andre programmer en skole standardiserer seg på.

 

Det eneste som oppnås her er at fanboys nok en gang klarer å holde en potensiell Linuxbruker borte med den evinnelige "jammen det er aldri sånn at du ikke kan bruke alternativer". Jo folkens, i den virkelige verden, altså den utenfor HW-forumer, den der det faktisk stilles krav til dere om dere vil komme dere videre eller få betalt på jobben, der finnes det situasjoner hvor man ikke kommer utenom proprietær programvare.

 

Trådstarter fikk tips om emulatorer, noe som var bra. At enkelte fanatikere ikke klarer å holde kjeften igjen og bare komme med sine alternatvier på tross av at det blir sagt i første post at det ikke er aktuelt viser bare hvorfor GNU/Linux aldri kommer til å ta over. Fanatiske brukere som ser ned på alle som faktisk lever i den virkelige verden skremmer bort nykommere.

 

Og om noen er i tvil, jeg foretrekker FreeBSD selv.

Lenke til kommentar
Hvis du virkelig tror/mener det, så har nok Olear rett... GNU/Linux er nok ikke for deg.

 

Godt at:

 

    * Pixar (Finding Nemo, Monsters Inc, The Incredibles, Toy Story)

    * Dreamworks

    * Industrial Light and Magic

    * WetaDigital (The Lord of the Rings, "I, Robot")

    * Digital Domain (Titanic)

    * Warner Bros. Motion Picture Imaging (a 4k digital intermediate facility)

    * Rising Sun Pictures (Last Samurai, Harry Potter 4, Superman Returns, Charlotte's Web)

    * Rhythm and Hues (Harry Potter, Cats & Dogs, Dr. Dolittle 2, Little Nicky, Grinch, Sixth Day, Stuart Little, Planet of the Apes)

    * Sony Pictures Imageworks (Stuart Little II)

    * La ménagerie (in french)

    * C.O.R.E.

    * The Moving Picture Company (Harry Potter, Troy, Kingdom of Heaven, Charlie and the Chocolate Factory)

    * BUF

    * Google

 

er uenig med deg. :)

ref

 

Lykke til videre med de proprietære programmene dine. :)

8558164[/snapback]

 

Jeg har jo ikke sagt noe imot linux. Men disse opensource programmene er ikke noe jeg er ute etter. Jeg er ute etter å bruke linux men ikke ute etter å skifte programvare. De firmaene du never her bruker autodesk programmer (maya, 3Dstudio) og som jeg allerede har nevt er det den eneste distrubutøren som faktisk har gjort programmene sine klare for Linux allerede. Noe jeg virkelig håper andre vil følge etter på. Forstår ikke hvorfor ikke Adobe gjorde det i den nyeste CS3 pakken sin.

Det handler ikke om dyre lisenser, det handler om hva som blir jobbet med, og hva som jeg har lært meg inn og ut, hva jeg allerede har en god workflow i hvis dere ikke vil forstå det greit nok. Men Gimp er ikke noe alternativ for meg, det trodde jeg var klart. @MArsan å i det hele tatt sammenligne Blender med Maya blir totalt feil. Blender holder til å modelere, men så snart du skal sette tekstur, mapping, lys og rendre og ikke minst annimasjon så faller det som en stein. Du får det rett å slett ikke godt nok.

Vel ser ikke ut som om det blir Linux for meg med det første her. Men det kommer nok. Nå foreslår jeg denne tråden blir lagt død siden jeg har fått mer enn svar på spørsmålet mitt.

Lenke til kommentar

Klart man kan lage høykvalitets 3d-anime i blender & gimp:

http://orange.blender.org/download

http://linux.wordpress.com/2006/05/19/elep...rst-open-movie/

 

@TEE: Det ble jo sagt jo at han ikke kan bruke Adobe Photoshop CS2/CS3 eller hva det var i wine eller crossover. Siste versjon som funker der er Photoshop 7.0... Derfor er tydeligvis ikke linux noe for han. Så kan det være det samme om skolen hans ikke innser at de kan komme like godt ut av det med gimp, eller hvem som har problemer med å se det. - Kanskje skolens rektor trenger noen kurs i FOSS... :p

Lenke til kommentar
Er det virkelig noe poeng og bruke Linux når du må bruke en Emulator for å simulere windows?

Nei, emulering vil aldri være et bedre alternativ en å kjøre noe native. Som sagt, hvis du ikke finner native programvare kan du like godt kjøre Windows, eller vurdere å bytte plattform til f.eks Mac.

 

Hvis du kan Gimp så vil du også kunne bruke det i jobbsammenheng i et studio. - Hva skulle hindre deg i det? En sur arbeidsgiver med en hard støvel?

Tja, det at GIMP bare kan brukes til skjermbasertgrafikk, i 8bit.

 

At studioene bruker et proprietært program hindrer dem ikke å i kunne installere Blender eller Gimp, som er helt gratis alternativer, dersom en av de ansatte kan disse programmene. - Det kan til og med gi deg en fordel over de som bare kan photoshop/3dstudio o.l. De proprietære programmene koster mye penger pr lisens og store studioer vil være interesserte i å spare penger. - Da vil folk som har kompetanse på GPL-lisensierte programmer være ettertraktet. - Også fordi de kan lære andre i bedriften om disse programmene.

 

Dessuten er prinsippene mye de samme og kan du ett vil du ta det andre mye kjappere.

Folk bryr seg om funksjoner, pris kommer etterpå.

 

 

@TEE: Det ble jo sagt jo at han ikke kan bruke Adobe Photoshop CS2/CS3 eller hva det var i wine eller crossover. Siste versjon som funker der er Photoshop 7.0... Derfor er tydeligvis ikke linux noe for han. Så kan det være det samme om skolen hans ikke innser at de kan komme like godt ut av det med gimp, eller hvem som har problemer med å se det. - Kanskje skolens rektor trenger noen kurs i FOSS... :p

Behov framfor utopisk tankegang. Skal man drive med noe annet en webdesign strekker ikke GIMP til, det har seg også slik at Adobe er standarden, er ganske tåpelig å lære bort programvare som man ikke får behov for. Man kommer ikke til jobbintervju med GIMP istedenfor PS på CV.

 

 

Jeg jobber innen grafikk, jeg bruker også bare fri programvare. Men jeg vet hvor ting ikke strekker til, og GIMP er en av dem.

 

EDIT:

Scribus og Inkscape kan brukes som erstattinger til InDesign/Quark/Illustrator. Blender kan også fint brukes som alternativer til kommersiell programvare. Men ikke GIMP.

Endret av olear
Lenke til kommentar
Vel, hvis man betaler prisen for PS fordi man ikke gidder å venne seg til GUI som GImp har så sjokkerer det. Gimpshop kan forøvrig fikse det for deg.

8556578[/snapback]

Det er ikke fordi det er vanskelig å bruke (jeg synes faktisk det er enklere enn Photoshop), det er fordi det ganske enkelt er dårlig. Ting tar for stor plass og er i veien.

 

Men jeg kunne tenke meg å få vite hva "Epleskrell" savner mht. foto.
Sannsynligvis selvfølgeligheter som CMYK, PANTONE, RAW, vektorlag, lageffekter, ok ytelse med større bilder, HDR, fungerende integrering med utklippstavla og gruppering av lag (!)?
Lenke til kommentar
Jeg jobber innen grafikk, jeg bruker også bare fri programvare. Men jeg vet hvor ting ikke strekker til, og GIMP er en av dem.

8563153[/snapback]

Hvis du sier det så... Men hva som ikke strekker til er forsåvidt ikke veldig interessant. Det som er interessant er hva som strekker til. - Du sier jo at du bruker bare fri programvare og jobber innen grafikk. Da kan du jo ikke bruke Photoshop. Da må det være et annet alternativ enn GIMP du bruker... hva?

 

- Jeg mener at GIMP strekker til langt. Men er fullt klar over at det ikke har alle funksjonene photoshop har. Kanskje det er en mer komplett erstatter for paint shop pro enn photoshop... Men kombinasjonen gimp, inkscape, krita, cinelerra, xara xtreme, f. eks. burde komme rimelig langt.

 

Man skriver uansett kombinasjonen av de relevante programmene man kan i CV hvis man skal på jobbintervju - og tar helst med noen eksempler på tidligere arbeid også... Hvis du kan dokumentere at du kan gjøre det samme med kun fri programvare som en annen kan gjøre med programvare til +10.000kr så har du et fortrinn.

Lenke til kommentar

Skal ikke legge ut noe mer om Photoshop vs GIMP. Men at GIMP er et gratisprogram er jo glimrende og det skal bli artig å se hva som dukker opp i utgavene fremover. Det koster tross alt ingenting å "oppgradere".

 

Viktig: husk at det finnes mange (gratis) plug-ins til GIMP også. Bl.a. finnes 2 ting som er litt vensentlig for de fleste:

røde-øyne-fjerning og RAW-import. Men mye mer finnes nok enn akkurat dette.

Lenke til kommentar

Denne tråden startet med et enkelt spørsmål, og det var ikke hva som var best av Linux og Windows med tilhørende programmer. Det var ganske enkelt som følger:

 

Har veldig lyst til å gå over til og kjøre Linux, selvfølgelig pga hastighet, friheten og virussikkerheten. Men jeg er helt avhengie av enkelte programmer i Skole sammenhenger. Derfor lurte jeg på om jeg kan kjøre disse programmene i Linux. Merk at jeg ikke er interessert i div andre versjoner selv om de skal være "så mye bedre"

Allikevel ble dette en diskusjon om nettop andre programmer og om de er bedre dårligere enn de programmene trådstarter bruker. Nå var forsåvidt trådstarter selv med på denne diskusjonen, men den har altså ikke noe poeng lenger annet enn ørten andre tråder om emnet.

 

Jeg anbefaler at dere vender tilbake til topic, om det i det hele tatt er mer å si om det. Trådstarter har vel forsåvidt fått svaret han ba om, og det er det vel bare å ta til orientering.

 

Så kan dere ta PS vs Gimp diskusjonen i en egen tråd.

 

Geir :)

Lenke til kommentar

-Kjapp googling viser at Solidworks ikke har linux versjon

-Photoshop 7.0 er nyeste versjon som emuleres greit, og det har blitt kommentert i alle linux vs. MS trådene den siste tiden

 

Utover dette så vil jeg vel påstå at trådstarter valgte en provoserende tone med å anta som universell sannhet at alternativer ikke holdt mål, så jeg mener vel du er litt vel smaløyd her twfa. Normalt i slike tråder har trådstarter sviktende kunnskap, og med tanke på alle som leser postene, så må det være rom for å imøtekomme påstanden om at alternative programmer ikke er gode nok.

 

Når det gjelder Solidworks så har vi et fullgodt alternativ her:

http://en.wikipedia.org/wiki/ProEngineer

 

Olear påpeker helt korrekt en begrensning i Gimp som også burde være av generell interesse. Når det gjelder hva som vektlegges på et intervju, så er nok det meget avhengig av den som intervjuer ;-)

 

EDIT: NevroMance, det er mulig vi leste forskjellig, men jeg så så tydelig blant annet dette:

Men Det er en grunn til at Vi velger og bruke programmer som Photoshop, 3Dstudio etc.. De er lagd av profesjonelle for profesjonelle. Å i det hele tatt sammenligne Blender med Autodesk sine Programmer er ganske naivt. Det kan ikke engang sammenlignes, du kan lage kvalitets modeller der, men thats it.
Endret av Del
Lenke til kommentar
Utover dette så vil jeg vel påstå at trådstarter valgte en provoserende tone med å anta som universell sannhet at alternativer ikke holdt mål, så jeg mener vel du er litt vel smaløyd her twfa. Normalt i slike tråder har trådstarter sviktende kunnskap, og med tanke på alle som leser postene, så må det være rom for å imøtekomme påstanden om at alternative programmer ikke er gode nok.

8574395[/snapback]

 

Nå nevnte han aldri at alternativer ikke holder mål, eneste han sa ikke holdt mål var GIMP. Den han sa var at alternativer ikke var aktuelt siden han rett og slett ikke hadde tid til å sette seg inn i hvordan ting gjøres i ett nytt program. Når en kan ett program så og si ut og inn tar det en stund før en lærer seg ett annet program godt nok til å kunne gjøre akkurat det samme.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...