Gå til innhold

Finnes det håp?


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg sitter for tiden uten jobb og utdanning, og lurer på om det er mulig å få en ganske god jobb uten utdanning.

 

Mine interesser er børs, sport, båt og elektronikk, først og fremst. Er også glad i å skrive pg lese. Har tjent en god del penger på børsen, nå over en del år, og lurer på om det er mulig å få jobb som forvalter o.l, uten høyere utdanning. Grunnet min interesse for skriving og sport har det alltid vært en drøm å bli journalist. Har grunnkurs i elektro, og hva båter angår har jeg drevet med båt siden jeg var liten guttunge.

 

Har god forståelse for matte og en rellativt flink gutt, som aldri har vært oppe i noe tull, og har rent rulleblad. Hvis vi skal se på det negative, er jeg ganske lat, negativ og ubesluttsom. Dette er vel også grunnen til at jeg ikke har noen utdanning.

 

Interessante jobber kan være forvalter(aksjer), rådgiver i bank, b2b-selger, skips/eiendomsmegler, båtselger(?), journalist.

 

Tror selv jeg kan mestre alle disse jobbene, men er redd for at jeg ikke vil få disse jobbene, nettopp fordi jeg ikke har noen utdanning.

 

Så hva tror dere? Finnes det håp?

Endret av Barredo
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Emnetittelen i denne tråden er lite beskrivende for trådens innhold og det er derfor ingen god emnetittel. Jo bedre og mer beskrivende emnetittelen er, jo lettere er det for andre å skjønne trådens innhold og det vil være lettere å treffe den riktige forumbrukeren med det rette svaret. Ber deg derfor om å endre emnetittel slik at du unngår at en moderator stenger tråden. Vennligst forsøk å ha dette i tankene neste gang du starter en tråd, og orienter deg om hva vår nettikette sier om dårlig bruk av emnetitler.

 

Bruk p_edit.gif-knappen i første post for å endre emnetittelen.

 

(Dette innlegget vil bli fjernet ved endring av emnetittel. Ikke kommenter dette innlegget, men p_report.gif gjerne dette innlegget når tittelen er endret, så vil det bli fjernet..)

Lenke til kommentar

Med mindre du er et kjempetalent utenom det vanlige, tror jeg det blir veldig vanskelig siden du ikke har utdanning. Det er vanskelig å få jobb som megler og forvalter av penger selv med solid en utdannelse. Dessuten, hvem vil ansatte en som er lat og negativ? Det er de verste egenskapene en arbeidstaker kan ha, og arbeidsgivere vil sky deg som pesten.

 

Det du kan prøve er å starte noe eget, hvis ikke er jeg redd lagerarbeider, kassa på rema, renholder er yrker du bør satse på. Men det kan vel bli vanskelig det også, lat og negativ som du er?

Endret av dude80
Lenke til kommentar
En ting å få jobb som forvalter uten utdanning, det er nok vanskelig. Det å få jobb som forvalter hvis du er lat er umulig. De gutta der jobber mer enn de fleste. En nyutdannet forvalter jobber gjerne 10-14 timer pr. dag.

8543316[/snapback]

 

De fleste aksjemeglere har en økonomisk utdanningen. Gjerne Siviløkonom med gode resultater. Må være analytisk og dette må du vise gjennom gode karakterer på fag som finans, opsjoner osv.

 

Samtidig er utdanning i disse dager kun en inngangsbillett til intervju og ikke til selve jobben. Da spiller personlighet og din sosiale intelligens en mye større rolle. Derfor er det vanskelig å komme inn til et intervju uten en solid verktøykasse som f.eks utdanning eller gode referanser fra tidligere jobber.

 

På en annen side, så er alt mulig med riktig innstilling. Synes du bør stå på og sende masse søknader til aktuelle selskaper. Forklare hvorfor du ønsker å jobbe der osv. Arbeidsgivere setter stor pris på dettte.

 

Lykke til!

Lenke til kommentar

Takk for svar!

 

Er ikke akkurat lat, men når det kommer til ting jeg synes er kjedelig så blir jeg fort litt lat.

 

Når jeg sier jeg har tjent en del penger på børsen vil det si ca. 50k i år, med startkapital på 200k. Altså 25% avkastning. (Hovedsaklig odim og orkla hvis det er interessant).

 

Med fare for å virke litt for selvsikker vil jeg påstå at jeg kan gjøre en minst like god jobb som norske sportsjournalister.

 

Nok en gang takk for svar! Dette er mine første innlegg her, og jeg må si jeg er overasket over å få så mange seriøse svar.

Lenke til kommentar

Uten formell utdanning av et par av de yrkene du nevner der, tror jeg det er ganske umulig å få jobb.

 

Men som båtselger er det nok muligheter.

 

En kompis av meg som studerer International finance(master) i Australia sa at det var ca 1 av 10000 søkere som som fikk jobb som Aksje meglere(børs?). Med andre ord ganske vanskelig.

Endret av tha78
Lenke til kommentar
Uten formell utdanning av et par av de yrkene du nevner der, tror jeg det er ganske umulig å få jobb.

 

Men som båtselger er det nok muligheter.

 

En kompis av meg som studerer International finance(master) i Australia sa at det var ca 1 av 10000 søkere som  som fikk jobb som Aksje meglere(børs?). Med andre ord ganske vanskelig.

8545712[/snapback]

 

Trenger ikke være lisensiert aksjemegler da. Kan være kapitalforvalter og rådgiver uten å vare den som direkte driver med tradingen. Personlig har jeg et stående jobbtilbud som kapitalforvalter, uten noen utdanning innen finans og økonomi (har bachelor i markedsføring).

 

Mye som går på tilfeldigheter i jobbmarkedet, men det lønner seg alltid å stå på, og ta initiativ.

Lenke til kommentar
Grunnet min interesse for skriving og sport har det alltid vært en drøm å bli journalist. Har grunnkurs i elektro, og hva båter angår har jeg drevet med båt siden jeg var liten guttunge.

Så hva tror dere? Finnes det håp?

8542155[/snapback]

 

Tja, har du noen kontakter innenfor noen av disse miljøene da?

Har du f.eks hørt om lokalavisen kan tenke seg og få artikler o.l fra deg?

Er det noen båtfirmaer du kan tilby din arbeidskraft til da?

Du kan jo ta en runde og spørre de, er du dyktig og får ett bein innenfor så betyr ikke utdanning så veldig mye.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...