Gå til innhold

Erfaringer med DxO Optics pro


Anbefalte innlegg

Har lastet ned og testet dette programmet i et par dager. På meg virker det som om denne raw-konverteren kan gjøre en god del automatisk. Prøvd meg på photoshop men får ikke helt dreisen på dette - det er litt for mye å sette seg inn i. Optics pro justerer raw-filene bedre enn jeg klarer i photoshop.

 

Spørsmålet er: Er dette programmet noe å satse på?

 

På meg virker det som om dette er midt i blinken for hobby-fotografer som ikke ønsker å bruke timer på photoshop-redigering.

Erfaringer mottas med takk

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Veldig bra programvare. Har brukt DxO Optics Pro i snart ett år, og er svært fornøyd.

 

Det er ikke en erstatning for Photoshop, men første steg i en arbeidsflyt( bruker DxO, Lightroom, Photoshop og Nik Color Efex. Skal kjøpe Nik Sharpener og Nik Dfine i sommer, og da vil det være komlett mtp mitt behov)

 

Som regel, når folk spør om hvilket program de bør satse på først, pleier jeg alltid å anbefalle DxO. Er helt klart et av de råeste programmene på markedet, og et av de enkleste å bruke, selv i manuell modus.

Lenke til kommentar

Har ikke prøvd DXO, men har intrykk av at det er et bra program. Selv bruker jeg Adobe Lightroom og er veldig fornøyd. Bibble er et annet bra workflow program for rask redigering av RAW-filer. Er nok litt hipp som happ. De gjør mye av det samme så det blir nok mest et spørsmål om brukergrensesnitt og personlige preferanser. Skal du gjøre mere avanserte endringer må du uansett åpne bildet i et bildebehandlingsprogram som f.eks Photoshop, Elements, Paintshop pro o.l.

 

Lykke til med valget

 

Chico

Lenke til kommentar

Takk for instruktive svar. Ble litt klokere. Virker som om jeg kanske bør velge mellom DxO eller lightroom. Da får jeg laste ned en prøveversjon av Lightroom og sammenligne disse programmene før jeg tar en avgjørelse.

 

Hobbyen er jo fotografering og da vil jeg gjerne at etterbehandlingen skal være så enkel og rask som mulig. Får da ta de siste finjusteringene i photoshop.

 

Bjørn Åge

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...