Gå til innhold

X360 og limitasjoner uten harddisk


Anbefalte innlegg

Som mange har lest hevder Rockstar at GTAIV kan lide under at ikke alle versjoner har harddisk.

 

Har tenkt litt på det og kommet fram til at det må være et dårlig valg av MS. Poenget er jo å tjene mer penger da alle etterhvert må handle en hd, men de skjuler seg bak at de vil gi folk et valg. Nå viser det seg at kanskje 360-versjonen av GTAIV kanskje blir begrenset siden den også må kunne kjøres på en konsoll uten hd. Alternativet er å lage to verjsoner til 360, men det er dårlig butikk.

 

Å gi folk dette "valget" mener jeg er merkelig siden man limiterer ordet "next-gen". Next-gen vil kanskje lide under det faktum at MS valgte å utelate hd i alle versjonene, og slikt sett bremser MS utviklingen av next-gen i mine øyne.

Når jeg sier next-gen mener jeg at mulighetene uten hd er begrenset, hvertfall slik det ser ut nå.

 

At Elite kommer nå lukter det utelukkende melking av. Men på den annen side leker ikke MS butikk.

 

Hva syntes du? Om GTAIV lider under mangelen av hd, hvilke konsekvenser kan det få for MS?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-80wCWpIM

Som artikkelen sier videre, man opplever negative ting rundt begge konsollene.

 

Men for all del, viser det seg at spill lider av mangel på en fast standard hvor man bruker harddisk som utgangspunkt, så må MS ta noen valg.

 

Strengt tatt er det da ikke verre enn at man sier at uheldigvis så vil noen spill kreve at du har harddisk. Så spørs det om det vil føre til at utviklerne begynner å bruke HDD som utgangspunkt fordi det blir lettere å lage spill, noe som vil være uheldig ettersom det tvinger folk til å gå til innkjøp av HDD.

 

Til gjengjeld må man jo påpeke at man opplyser om at man ikke får utnyttet alle mulighetene til Xbox360 hvis man ikke har HDD, så det burde ikke akkurat komme som et sjokk for enkelte at noen spill også vil måtte kreve HDD, det er vel bare en naturlig utvikling. Men igjen, problemer vil selvfølgelig oppstå hvis utviklerne ser sitt snitt til å hoppe rett på HDD utgangspunktet

Lenke til kommentar

Rockstar burde heller si at spillet krever hd for å funke, har du core så se og skaff deg hden til konsollen.

 

Hvem kjøper core utgaven? de eneste jeg kan komme på i farta må være de som har vært uheldige og ødelagt sin i modifisering/hacking forsøk.

 

Edit: D'OH!

Endret av Bad_Byte
Lenke til kommentar
Tror ikke utviklere har lov til å gjøre verken harddisk eller HD-DVD til et krav.

8534617[/snapback]

Det finnes allerede spill på markedet som krever dette..

 

husker ikke i farten hvilke det er men det er i hvert fall ett fotball manager spill som krever harddisk.

 

Så her er det vel som med det meste annet i business. Alt går hvis man har nok penger.

 

Har MS gitt etter på dette området tidligere så er det ingen grunn til at de ikke skal gjøre det for ett så stort spill som GTAIV.

 

Edit: Lakus den sniken var kjappere.

Endret av Darth MToffy
Lenke til kommentar

Jeg tror nok MS angrer litt på at de shippet en core-utgave uten HD. Dette har de blitt kritisert for da det viser seg det legger bånd på spillutviklerene. Det som er trist er at nesten ingen har Core-versjonen og at man derfor får et veldig lite mindretall som får alt for mye å si.

 

All respekt til de som eventuelt har kjøpt Core-versjonen og jeg er enig i at utviklerene bør strebe etter å gjøre de fleste spill også tilgjenglig for denne gruppen. Men i enkelte spill, som f eks i GTA IV sin størrelse, bør det være mulig å gjøre unntak. Slik jeg ser det kan man sammenligne det med Gold og Silver abonnementet på Live. Har du billige (gratis faktisk) Silver får du tilgang til deler av Live, men går du for det noe dyrere Gold får du flere fordeler.

Lenke til kommentar

Alle MSutviklere har klaget på mangelen av HDD i Xbox360. Rare, Bioware, Epic, Valve, iD, etc, etc. Helt fra det ble annonsert har de klaget.

 

Etter min mening var det et svært dårlig trekk av Microsoft å prøve å spare penger på å kutte harddisken, siden HDD var den ene innovasjonen som Xbox1 kom med som det ble klart at alle ville kopiere(Ps3 har harddisk, og Wii far flashminne). Så MS tok to skritt fram, og ett tilbake.

 

For at utgivere skal tørre å utgi spill som krever HDDstøtte, så må brukerbasen være langt større enn den er nå. Det er rundt 10+ millioner Xbox360brukere i dag, noe som absolutt ikke er nok til å rettferdiggjøre de spillbudsjettene moderne 3xA-spill krever. De har ikke råd til å tape noen potensielle kunder med et så lite marked. Heldigvis for Microsoft så virker det som Xboxbrukere kjøper mange spill, og de fleste har valgt versjonen med HDD, så det er mulig for Microsoft å komme seg helskinnet gjennom problemet fram til HDD er standard på de fleste Xbox360er, og brukerbasen er stor nok til at utgivere tørr å ignorere noen brukere.

Lenke til kommentar

Et smart trekk kan være å gåklart ut og sier at GTA IV krever HD. GTA er en franchise som er såpass stor at mange Core-eiere vil gå i anskaffelse av en HD bare på grunn av dette spillet. Dermed vil man danne seg et bredere kundegrunnlag med kunder med HD.

 

Enda bedre er hvis de fjerner Core fra markedet nå når Elite kommer ut, og kanskje heller setter prisen litt ned på Premium.

Lenke til kommentar

De kan jo såklart selge en HDD/GTAIV bundle, men jeg tror ikke dette er så stort problem som man vil ha det til å være. De fleste X360 spillene bruker jo HDD til caching og jeg tror nok GTAIV vil gjøre det samme. Det betyr kanskje litt mer loading for core brukere, men det synes jeg er en grei trade-off.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...