Gå til innhold

Den Store AMD Barcelona/Phenom-Tråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-ORYwP89mk3

AMD 45nm CPU naming scheme changed:

http://en.expreview.com/2008/09/22/amd-45n...scheme-changed/

 

Har lest en del på andre forum at folk klager over tdp på amd deneb, men den har jo en (to?) integrert minne kontroller. Nehalem 2.66 2.93 og 3.2 har jo alle 130w tdp, ikke mye bedre det. Vil gjerne se benchmarks om strømforbruk deneb vs. nehalem ved samme frekvens eller ytelse. Amd ligger bedre ann når det gjelder priser på chipset (de tar i bruk det gamle 790fx, som jeg har skjønt det skal være veldig bra, spent å se om x58 lever opp til ryktene) og ddr2 (veldig billig i motsetning til ddr3, og ytelsesforskjellen mellom ddr2 og ddr3 er svært liten, samtidig som minnebåndbredde ikke er noe flaskehals ved desktop bruk). Amd's 45nm er også uten high-k metal gate, som jeg regner med vil bli brukt til deneb fx?!

Lenke til kommentar
Er det noen som vet om det finnes hovedkort med AMD 790GX og Asus Expressgate, Splashtop eller noe tilsvarende?

 

Trur Express Gate nå visstnok kommer som standard på alle nyere Asus

 

Kjøpte nylig Asus M3A78-CM og det har Express Gate

 

OBS! OBS! OBS!

 

Hadde ikke tenkt noe spesiellt over denne Express Gate featuren, men ble litt nyskjerrig av posten til Simen1, så bestemte meg for å titte nærmere på nyskapningen. :)

 

Fikk det opp å gå, surfet på nettet, fine greier, etc. MEN, det er visstnok to forskjellige versjoner ute å går, fant jeg ut etter å ha googlet rundtomkring.

 

1. "Ekte" Express Gate, som benytter en dedikert NAND flash memory chip montert på hovedkortet, og som starter opp under POST sekvensen, uavhengig av harddisk/OS (sansynligvis forbeholdt til dyre/high-end hovedkort)

 

2. Express Gate Lite, som ikke fungerer "rett ut av boxen" under POST, men er harddisk/OS avhengig, siden man først er avhengig av å innstallere "Express gate" software fra "Utility"/driver-cd, slik jeg måtte. Etter dette, fungerer den selvsagt under POST.

 

Er jo en forskjell av vesentlig betydning på disse to, iallefall for de som spesifikt er ute etter å skaffe seg hovedkort p.g.a. Express Gate og de "ekte" egenskapene, vil jeg tro.

 

Forøvrig nevner ikke Asus hverken på produktsiden eller i manualen vedr. mitt (budsjett)hovedkort, at det "kun" er Lite-utgaven. Ikke at det gjør meg noe siden jeg ikke var ute etter det i utgangspunktet, men får håpe de er mer nøyaktige med beskrivelsen om hva man får, på medium/high-end hovedkorta.

Lenke til kommentar

 

Veldig interessant, eneste jeg kan sette fingeren på er at forfatteren gir nehalem ekstra poeng for at kjernene kan kjøre asynkront, og at det blir et stort fordel for Intel. Men til og med phenom og barcelona kan kjøre med kjernefrekvensen asynkront, til og med minnekontrolleren og ht linken kan klokkes ned separat(hvertfall på griffin).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...