Gå til innhold

Kopiere WinXP-harddisk med PartitionMagic 8.0


klarsen91

Anbefalte innlegg

Jeg har fra før en 60 GB harddisk med én FAT32-partisjon, og Windows XP Professional installert. Så har jeg kjøpt en ny 120 GB harddisk, og prøver å kopiere den gamle over på den nye, ved hjelp av PartitionMagic 8.0.

 

Problemet er at Windows henger seg under oppstart når jeg prøver å boote på den nye harddisken, etter kopieringen. Bootingen går uten feilmeldinger helt til den lyseblå bakgrunnen med en liten WinXP-logo kommer, så stanser den helt. Muspekeren kan beveges, ellers skjer det ingenting.

 

Selve kopieringen går feilfritt (den nyopprettede partisjonen er bare 60 GB, men jeg har tenkt å utvide den til 120 GB etterhvert). Jeg har også prøvd å starte på en tredje harddisk (med Windows Millennium) og kopiere derfra, slik at det ikke er noen bootdisk som skal kopieres og kopieringen dermed skjer i Windows. Dette gir nøyaktig samme feil.

 

Noen som har erfaringer med dette?

 

Jeg har selvsagt full kontroll på master/slave, aktiv partisjon osv. Den nye harddisken booter jo forsåvidt, det er bare Windows'en som henger seg etterhvert, og alltid på nøyaktig samme sted.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvordan har du laget partisjonen på den nye disken? Jeg hadde et lignende problem for en stund siden, hadde laget partisjonen i XP Disk Manager. Da var det umulig å få den nye partisjonen til å bli C:, resultatet var at jeg bare kunne logge inn hvis den gamle disken også var tilkoblet.

Begynnte på nytt, partisjonerte med fdisk i stedet.

Lenke til kommentar

Den nye partisjonen lages som sagt av PartitionMagic idet jeg kopierer fra den gamle harddisken. Den nye harddisken er helt tom (dvs inneholder ingen partisjoner) før jeg kopierer.

 

Ellers så har jeg prøvd å starte med kun den nye disken tilkoblet.

 

Jeg tror den nye disken (partisjonen) får riktig bokstav, dvs C:, ettersom den er en eksakt kopi av den gamle harddisken. Er det forresten noen måte å få sjekket dette? Hvis jeg starter på en boot-diskett, blir den naturlig nok C: ettersom det er den eneste harddisken som er tilkoblet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...