Gå til innhold

Nikon D40/D40X og objektiver og utstyr


Anbefalte innlegg

Jeg vurderer sterkt å handle et av de nevnte kamerene. jeg er på nivå 0+, så jeg tenker et av disse er bra å start med. Når det gjelder dette med objektiver til disse, er det vel slik at det må være innebygd i objektivet, siden det ike er i huset. Er det noen av dere der ute som kan si noe om valgmuligheter/pris dette har å bety, feks sammenlignet med canon 400 eller nikon d70? har lest her om et populært billig teleobjektiv, var det tamron 55-300 for en høvding? Passer det på det nevnte kameraet/ene?

 

Er D40x verdt de ekstra pengene?

 

Annen ting: Noen som kan si litt om bærevæsker til disse? Originalt/3.part/størrelse?

 

Har intrykk av at blits/objektiver er dyrere til canon enn til nikon, eller er det bare meg som ikke har studert prisene godt nok?

 

Marius

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 4 uker senere...

Heisann! Jeg har akkurat kjøpt et Nikon D40 og lurte på hvilken/hvor stor veske\bag jeg trenger til dette.

 

Utstyret jeg skal ha plass til er:

Nikon D40 m. kit objektiv

Tamron AF 70-300mm F/4-5.6 Di LD Macro 1:2

Minnekort

Nikon SB-400 Blits

(+ kanskje ekstra batteri etterhvert)

Lenke til kommentar

Til trådstarter, litt rar formulering av objektiver der. "Objektivet må jo være innebygget i objektivet siden det ikke sitter no o kameraet"...

 

Alle speilreflekskameraene som er nevnt i denne tråden kan skifte objektiv veldig enkelt, så å si alle digitale slr du kjøper i dag kan skifte objektiver.

 

Når det gjelder priser så er det hundrevis av alternativer, sjekk ut fotovideo.no eller mpx.no for å få en oversikt.

 

0-3000kr er et rimelig objektiv, 3000-10,000 er en normal prisklasse og 10,000+ da begynner ting å bli dyrt. Selvfølgelig objektivt sett, men sånn cirka med tanke på kvalitet osv..

 

Nikon/canon=samkssak hvis du ikke har noen spesielle ting du er ute etter, sjekk det ut i butikk og finn et som du liker å holde i.

 

Lykke til

Lenke til kommentar

Jeg oppfatter det iallefall slik som at trådstarter har fått med seg at det ikke er innebygget fokusmotor i D40/x og at han behøver objektiver med innebygget autofokusdrift.

 

Om du er på 0+ stadiet ser jeg på 18-55mm AF-S DX II + 55-200mm AF-S DX VR som en knall startpakke- og du kan sikkert få den veldig billig sammen med SB400 blitsen nå (ca 7500,- for alt sammen).

 

Og nei, jeg ser ikke at D40x skal være verd det ekstra over D40 for din del.

Endret av Svein Gunnar Kjøde
Lenke til kommentar

Mitt tips:

 

Kjøp D40 kit med 18-55. Hos enkelte fotoforhandlere får du nå også Nikon 55-200 AF-S DX og Nikon bag med for 1500 kroner ekstra. Og ut juni (tror jeg) så får du også med en SB400 blits i Nikon sin Flashback-kampanje.

 

Tamron sine objektiver vil ikke fungere med autofokus på D40/D40x, ettersom de ikke har fokusmotor i objektivene.

Lenke til kommentar

Min Lowepro i AW-serien (all weather) er definitivt ikke "vanntett" - det blir skikkelig fuktig (ikke vått) på innsiden når man er ute en stund i regn - imidlertid har baggen en innebygd "regnfrakk", som man trekker utenpå. Da er den vanntett og glidelåsene er tildekket.

Lenke til kommentar

http://lowepro.com/Products/Toploading/all...ader_75_AW.aspx

 

Som du kan se står det også der "water resistant" - jeg vet av erfaring at den blir nokså fuktig (men altså ikke våt) innvendig etter en stund ute i rufsevær. Muligens er det fordi min delvis er lagd av mye grovere (2000 denier i tillegg til 600 denier) materiale... hva vet jeg - poenget er uansett at en AW-bag ikke nødvendigvis er værtett sånn helt uten videre, og at en Loweprobagg som ikke er AW definitivt ikke er det. :)

Endret av Anew
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...