Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Trøbbel med CD/DVD-Rom


Anbefalte innlegg

For en stund tilbake oppdaga at DVD og CD-Rom til PC'en min ikke virka lenger. Tenkte at det var på tide siden de har fulgt meg i mange år og ikke blitt bytta ut når jeg har oppgradert diverse på PC'en min. Så jeg fikk kjøpt med en ny DVD-Rom på Elkjøp til et par hundrelapper. Den funka fint en liten stund men så fikk den store problem med å lese discer. CD-plater jeg skulle rippe til MP3 greide den bare et par sanger eller ingenting. Tenkte jeg hadde vært litt uheldig med kjøpet og siden Elkjøp ikke er viden kjent for sin service gadd jeg ikke bry meg med reklamasjon eller slikt og prøvde meg på et anna merka fra Datakjeden her i Oslo.

 

Fikk satt den inn og den har fungert fint i noen måneder nå. Har greid å lese alt jeg har servert den uten problem. Her i går fikk jeg et stort problem når jeg starta opp PC'en. Hadde såvidt starta opp Opera da det plutselig gikk veldig treigt også ble jeg hivd ut av XP og fikk presentert en stygg blå skjerm med beskjed om at jeg har noe hardwareproblem. Når jeg resatte maskina fikk jeg først beskjed om "Boot error" prøvde på slå den av og la den "hvile" før jeg prøvde igjen. Da gikk det greit og jeg prøvde å starte opp Opera og fortsette der jeg slapp. Ingen problem, så jeg tenkte at maskina kanskje bare hadde fått litt "hikke". Ble ferdig med det jeg skulle og gikk fra maskina og skjermspareren slo seg på. Tok en liten titt bort etter en kort stund og den samme ekle blå skjermen var dukka opp igjen. Nå var det helt umulig å få maskina på igjen. Første gang jeg prøvde fikk jeg samme "Boot error" igjen. Prøve å starte opp igjen, og gikk in i BIOS for å se om det var noe der, fant ingeting og forandra ikke på noe. Når jeg starta opp maskina igjen fikk jeg bare svart skjerm når det vanligvis dukker opp det Microsoft-flagget når XP laster. Prøvde 2-3 ganger med samme resultat. Fikk en liten idè og skrudde opp maskina og kopla fra DVD-Rom'en. Starta opp maskina og alt fungerte fint. Ingen stygge feilmeldinger eller noe. Hadde maskina påslått i flere timer i går kveld uten noe problem. Starta opp maskina nå igjen for et par timer siden og ikke noe trøbbel eller noe. Alt går knirkefritt. Det er jo litt upraktisk å ikke ha mulighet å lese DVD eller CD-Rom så det hadde jo vært greit å få den på plass. Kan en dårlig DVD-Rom skape så mye trøbbel eller kan det være mer alvorlige problem med PC'en? Dårlig IDE-kanal? Svak strømforsyning? Eller andre ting? Noen som har en løsning?

 

P.S: Beklager den store meldinga. Synes det var viktig og få all bakgrunnshistorie på plass.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det var da et merkelig problem.

Men ting du kan sjekke/prøve:

Pass på at master/slave instillingene bakpå dvd-rommet passer med hvilken kontakt det er koblet til.

Sjekke at alle kabler sitter som dem skal.

Bytte IDE kabel, kan være skadet på en eller annen måte.

Lenke til kommentar

Master/Slave vet jeg stemmer. Det husker jeg at jeg sjekka da jeg satte inn spilleren. Det med kablene er jo mulig å sjekke, men det virker litt rart at dårlig kabler skal skape trøbbel for hele PC'en. Skulle tro at det bare ville påvirke DVD'en isåfall. Jeg har en RAID-harddisk så den har jo ingenting å gjøre med IDE heller.

Lenke til kommentar

Regner med at det er S-ata disker du har da?

Om så, så kan du jo evt prøve å koble dvd-rommet på en annen IDE kontrolelr om du har det ledig.

Jeg har ihvertfall fått problemer med at pv'n ikke ville starte med en litt ødelagt IDE kabel, men aldri fått blå skjermer osv pga det.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...