Gå til innhold

Superflytende Helium


chimera

Anbefalte innlegg

Helium er jordens beste temiske leder etter hydrogen. Helium i motsetning til hydrogen, reagerer lite. Hvis man får helium over i en form kalt superflytende helium(He2) vil man få en væske som leder varme flere tusen ganger bedre enn metall som for eksempel sølv. For å få helium over i denne superflytende formen er svært vanskelig. Man må være på det absolutte 0-punktet(0 kelvingrader) og man må ha 25 atm(ved å gå under vann får man det). For at det ikke skal bli vanlig flytende helium kan det ikke beveges raskt(for eksempel vil maks hastighet for et magnesiumrør på 10mm i diameter være 10m/s). Siste problemet er at det legger igjen en tynn film(som tetter rør). Superflytende helium har i teorien ikke noe friksjon i et slikt kobberrør.

 

Det er utviktlet en teknologi for dette, men er kun i brukt til nedkjøling av høytemperaturs fusjon- og fisjonsreaktorer.

 

Hva med å bruke noe slikt til kjøling på en PC?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Bare selve heliumen er dyr, tenk deg hva en sånn eeh "high tech" kjøler hadde kostet.

 

Tror vannkjøling kunne vært mere strategisk gjennomført og bedre utnyttet, tynnere bunn og vegger på kjøleblokker og ei annen væske enn vann, men nå er vannkjøling også ganske dyrt da...

 

Freon er vel blandt FY gassene å bruke pga fourensnings greier så den er vel også dyr, men den funker i kjøleskap, hva med å lage kjøleskap lignende pc med kondens oppsamler og god varmluft utblåsnings mulighet...tenker på kjøleskap i pc kasse fomat altså.

 

Alt går ann det koster bare somregel en god bunke tusenlapper å få til :grin:

Lenke til kommentar
Hva med å bruke noe slikt til kjøling på en PC?

Hva mener du med det? Å bruke det til kjøling av vanlige brukeres PCer eller som i et overklokkingsesperiment? Å bruke det som en kjøleløsning til egne brukere har du jo selv forklart at ikke er aktuelt. Som et eksperiment? Tja, kanskje...finnes det noen med nok tid og stor nok lommebok som har lyst til å pusle med det da? Sikkert ikke, og det finnes nok av alternative løsninger.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...