Gå til innhold

Hvordan få lavere fettprosent


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Det står at det kan ramme personer med anlegg for diabetes. Altså de som er genetisk eller fysisk nær å få diabetes kan få det utløst av CLA. Slik tolker jeg det i alle fall.

8450305[/snapback]

De fleste overvektige folk i dag som skal ned i vekt, har faktisk anlegg for å få diabetes type 2. Og det er nettopp denne gruppen som kaster seg på slike ting som CLA etter en annonse i Se og Hør.

8450484[/snapback]

 

Det var det jeg mente :) Og selvfølgelig, hvem andre enn overvektige trenger CLA? Jeg holder meg nok til protein, mosjon og sunn mat. Brukte CLA en liten periode for noen år siden, men det sluttet jeg med.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Jeg kjører et opplegg ala dette:

 

 

10 min lett jogg

Guerilla-cardio (20 sek. spurt + 10 sek. hvile x 8)

Går rask evt. jogg 10-15 min.

 

 

I tillegg til langkjøring, mest med tanke på 3- og 5km for å vite hvordan jeg bør løpe for å forbedre tiden min.

 

 

Det hender også at jeg sykler Guerilla-cardio (man kan også svømme det, men det har jeg ikke prøvd), for å avlaste bena eller hvis været er jævlig. :)

Lenke til kommentar
Så Guerilla-cardio går hovedsaklig ut på og sprinte alt du har 20sec, pause 10sec, og fortsette sånn en stund? Skal vurdere no slikt til sommern juni/juli da jeg ikke gidder og kjøpe no mer tid på trenings-studio før til høsten.

8526695[/snapback]

Etter som jeg har forstått, er Gerilja Kardio et program som varer i åtte uker. Du kjører denne intervalltreninga fem ganger i uka. Hver økt skal vare i tolv minutter. De første fire minuttene er oppvarming, de fire siste er nedtrapping. De fire midterste minuttene er selve hovedtreninga, der deler du disse fire minuttene inn i bulker på: 20 sek. spurt og 10 sek. hvile. To slike blir et minutt, så åtte ganger blir fire minutter, da er du ferdig. Gerilja Kardio er ikke beregnet for å kjøres hele året, som sagt, etter hva jeg har forstått varer det i åtte uker. Men du trenger ikke nødvendigvis løpe, du kan gjøre noe annet, som f.eks. ergometersykkel, tredemølle osv....

Lenke til kommentar
Er det ikke lurt å holde lav intensitet à la 50-60% av makspuls hvis man vil forbrenne fett? Høyere intensitet vil jo ta energi fra karbohydrat og ikke fett.

8526986[/snapback]

Prosentvis ja. Men prosenter trenger ikke bety at mengden fett er stor. Mengden fett er større ved høy intensitet.

 

Det skader ikke å jobbe med lav intensitet, men du får ikke noen særlig kondisjon med lav intensitet, det er kanskje verdt å huske på.

 

I gerilja kardio programmet kan man lese om at en gruppe som trente med moderat intensitet (som er høyere enn lav intensitet), fikk en økning på 10 % i V02 toppen, og ingen effekt i det hele tatt på anaerob kapasitet.

 

Gerilja kardio gruppen fikk derimot en økning på 14% i V02 og 28% økning i anaerob kapasitet.

 

28 PROSENT! Og den andre gruppen fikk ingen økning i det hele tatt.

Høy intensitet gir mest for penga spør du meg :)

Lenke til kommentar
I artikkelen nevner han på slutten at han trener gerilja tirsdag, torsdag og lørdag, mens han trener styrke mandag, onsdag og fredag. Det er jo flott, men er det virkelig gunstig å trene hardcore slankekardio samtidig som man bygger muskler? Jeg trener styrke 3-4 ganger i uka nå og inntar 150-200g whey tech og opp til 12g X-CE-ME hver dag, utenom treningsfrie perioder (uke eller mer). Må jeg ofre stor fremgang i styrke og muskelvolum hvis jeg vil miste fett på dette nivået samtidig? Hvis ikke er det jo drømmeprosjektet.

8444733[/snapback]

 

Slik som jeg har forstått ting må du nok desverre ofre det meste av volumøkning hvis du ønsker å ta av fett. Det er derfor mange deler året inn i on- og off-season, og bulking og deffing.

For å bygge muskler må du ha kalorioverskudd, og så lenge du har kalorioverskudd vil kroppen din lagre deler av det overskuddet som fett.

For å forbrenne fett må du ha kaloriunderskudd, og det er her styrketreningen kommer inn. Den bidrar til at kroppen bruker den næringen du får i deg til å holde på musklene du har bygget.

 

Personlig har jeg trent 4 styrkeøkter i uken og spist som et beist mens jeg bulket, og holdt meg unna kardio, mens nå har jeg 3 styrkeøkter og trener kardio 4 ganger i uka samtidig som jeg har kaloriunderskudd.

 

Og som en generell kommentar, så synes jeg 150g proteinpulver om dagen er litt drøyt.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817234daf
Kutt ut karbohydrater, spis proteiner.

 

ligg på karbounderskudd hele dagen med unntak en time før trening og 2 timer etter.  Fordel måltidene til 6 ganger om dagen og spis sundt.

8429680[/snapback]

 

Nå blander du karbounderskudd med kaloriunderskudd. Proteiner er også kalorier...

Lenke til kommentar

For å få ned fettprosent er det en god ide å kombinere styrketrening med langkjøring og kortere intervaller som gerilja kardio.

 

Når du trener styrke og gerilje kardio, forbrenner du karbohydrater mens du holder på, og fett etterpå. Under langkjøring derimot, forbrenner du fett underveis, og relativt lite etterpå. Dette forutsetter at du ligger på 60-70% av makspuls under langkjøringen.

 

3 økter styrke, 2-3 med gerilja kardio og et par langkjøringer i uka bør hjelpe godt på fettprosent allerede etter en måned. Selvfølgelig bør dette kombinere med et sunt kosthold.

Lenke til kommentar
Og som en generell kommentar, så synes jeg 150g proteinpulver om dagen er litt drøyt.

8528331[/snapback]

150-200g om dagen er ikke bare "litt drøyt", det er ekstremt mye.

8533125[/snapback]

 

Jeg klør meg litt i hodet her nå. Jeg ligger jo langt under det som er anbefalt for de som trener styrke. De sier 2-4g protein per kg kroppsvekt. Med mine 98-100kg så tilsvarer det 200g pulver daglig som et absolutt minimum, siden whey tech inneholder 88% protein. Fortell meg gjerne hva jeg har misforstått.

 

Når det gjelder resten av kostholdet så spiser jeg mye kylling, grønnsaker, karbonadedeig, frukt, havregryn til frokost. Blander proteinpulveret i vann eller skummet melk.

 

edit: selvfølgelig, de dagene jeg får i meg proteinrik mat i tillegg så tar jeg det med i beregningen. To kyllingfiléter kan jo fort ha 40-50g rent protein. Jeg bruker CalorieKing for å holde orden på inntak av fett, proteiner og karbohydrater.

Endret av Steffenm
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817234daf
Jeg klør meg litt i hodet her nå. Jeg ligger jo langt under det som er anbefalt for de som trener styrke. De sier 2-4g protein per kg kroppsvekt.

8594710[/snapback]

 

Seriøst? 2-4 gram? 1.5 til 2 er det det maksimale som er anbefalt.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817234daf
Jeg er sikker på at jeg har lest 2-4 og mer også flere steder, inkludert iform.no. Men hvis 1.5-2 er maks så kan jeg betrygge med at jeg sjeldent når opp til 2. Det ender vanligvis på 100-150g protein om dagen.

8594748[/snapback]

 

Jeg stiller meg tvilsom til at det står mange plasser, da det er ganske stor enighet om hvor mye protein som er nødvendig.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...