Gå til innhold

Hjelp til raskere maskin


Anbefalte innlegg

Hei. Jeg har en IBM T-23 med Windows XP. Maskinen er treg og jobber veldig mye på enkle oppgaver. Jeg har også meget mange prosesser i gang ifølge oppgavebehandlingsfunksjonen. (Bruk av CPU ligger på omtrent 7%.) Jeg har omkring 5 GB ledig på harddisken til en hver tid, jeg har ikke et eneste program installert bortsett fra Norton Antivirus, Ad-Aware og Microsoft Office, og bruker maskinen kun til å surfe på nettet og gjøre lekser på. Jeg scanner systemet et par ganger i måneden med både Norton Antivirus og Ad-Aware, og jeg har ingen virus, spyware eller lignende. Hva kan jeg gjøre for å få maskinen til å bli raskere? Bør jeg skaffe en ekstern harddisk, slik at jeg kan legge over musikk og annet som tar plass (bortsett fra systemfiler) på den? Bør jeg oppgradere RAM eller forandre på noe annet fysisk ved maskinen? Er det noen andre programmer enn Ad-Aware jeg bør bruke, som gjør at jeg får fjernet et eventuelt underliggende spyware, virus, el. som krever en høy andel av CPU-kraften? Noen andre ideer til hva jeg bør gjøre?

 

Tråden ligger kanskje ikke i rett forum, så vær så god å flytt tråden dit den eventuelt passer bedre.

 

Takk.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

- Legge over filer til ekstern kan være lurt ja, har gjordt det samme selv.

- Legg inn et anti-virus som bruker mindre ressurser. Ihvertfall eldre utgaver av Norton er beryktet for høy ressursbruk.

- Kjør en runde med CrapCleaner (bare søk etter den) regelmessig, fjerner mange drittfiler du ikke trenger.

- Defragmenter

- Har du bare 256mb ram vil jeg anbefale oppgradering, med 512 bør du nok også kjøpe på litt.

- SuperAntispyware og AVG antispy mener jeg er bedre antispy-programmer (søke etter ja)

- Hvis du er redd det er noe dritt på maskina kan du kanskje lette ut en Hijackthis log på sikkerhetsforumet (heter vel antivirusprogrammer og sikkerhet nå), og spørre om noen kan ta en titt for å se etter infeksjoner.

 

Det var noen tips, det finnes nok flere også.

Lenke til kommentar

Jeg har lastet ned programmene du nevnte nå, og kjørt igjennom maskinen. Ytelsen er noe bedre, og jeg har ingen pop-ups lengre, men jeg ser natruligvis nødvendigheten av å skaffe mer RAM. Jeg har 512. Tror dere det vil være merkbart om jeg dobler? Noe annet jeg kan oppgradere fysisk?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...