Gå til innhold

Hjelp til "CMS" prosjekt


Anbefalte innlegg

Hey trenger tips til hvordan man gjør dette, kan godt tenke mg noen tutorials, men som regel hjelper d...

 

Vis du poster for å si googleit eller forumsøk så gi f*** i å post -.-

 

Trenger først og fremst hjelp med hvordan man gjør slik at brukerne kan lage egne templates til systmet

 

Hvordan skal dette henge samme hvor mange filer skal jeg bruke, hva er max str på filene før siden blir bugete/laggete slik at d tar mer en 10sec å laste siden..

 

 

Ja lurer .litt på ting som dette hadde vært fint om dere kunne dele litt av kunnskapen deres med mg :)

 

Fortelle litt om hvordan dere ville gjort det ;)

 

TAKK!! ;)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg vet at du ikke vil høre dette, men justfuckinggoogleit.com!

 

http://www.php-mysql-tutorial.com/cms-php-mysql.php

 

http://www.intranetjournal.com/php-cms/

 

http://forums.htmlcenter.com/showthread.php?t=2067

 

http://forums.datamation.com/showthread.php?t=594

 

http://www.hsph.harvard.edu/newsite/cms-ma...ages/index.html

 

http://webhosting.devshed.com/c/a/Web-Host...Building-a-CMS/

 

http://www.xul.fr/cms/building-a-cms.html

 

http://forum.mamboserver.com/showthread.php?t=22612

 

http://weblogs.asp.net/pleloup/archive/2003/07/01/9548.aspx

 

Nå har ikke jeg sett noe særlig igjennom overstående linker, men jeg fant de etter 3 og et halvt sekund på google...så jeg regner med at hvis du søker litt rundt, finner du helt sikkert en god guide eller to.

Lenke til kommentar
Var ikke d jeg spurte etter.... :cry:

8405806[/snapback]

 

Nei, jeg ser det. Ergo skal jeg la vær å poste videre i denne tråden, jeg tror bare at det ville være betydelig lettere å finne en ferdig guide på nettet (og ja, hvis du googler litt, finner du svar på spørsmålene dine), en å vente på at en eventuel forumbruker skal gidde å sette opp en ekstensiv guide til deg her. Eller kanskje du har veldig mye peiling på et cms, men bare vil ha små innspill her og der?

 

Uansett tilfellet, trekker jeg meg fra denne tråden.

 

Peace out.

Lenke til kommentar

Har googla i evigheter har 100 tutorials, men hva f*** har d og si?

 

Hvorfor spør på forumet da?

 

Jeg har faktisk ikke sett noe om hvordan man lager et template system....

 

Og det er mye bedre å få hjelp her på forumet en å lese en tutorial -.-

 

Takk for linkene unz kommer sikker til å kikke litt på dem

Lenke til kommentar
Og det er mye bedre å få hjelp her på forumet en å lese en tutorial -.-

8405863[/snapback]

Ja, for da slipper du vel å gjøre noe selv..?

 

Men uansett, det er ikke mye som skal til for å lage et CMS. Man trenger bare noen basic koder som insert, select, update osv. For å lage et "avansert" CMS så kan det være at man må til med mer, men er ikke så vanskelig egentlig.

 

Bare les de tutorialene, så skal jeg love deg at du snart kommer til å det til. Har bare lest en av de, og fikk mange feilmeldinger (var også ny i PHP), hehe.

Lenke til kommentar

Hva er det trådstarter skal lage her? CMS eller nyhetsscript? Er det CMS så har jeg bare en ting å si: hopp av hypen NUH! Du viser ganske klart at du ikke har kunnskap til slikt. CMS er betydelig mer omfattende enn folk har inntrykk av. Skal du derimot bare liste opp noen nyheter + litt til så er det jo alltids litt håp.

 

Jeg har faktisk ikke sett noe om hvordan man lager et template system....

8405863[/snapback]

Hva med å bare bruke et ferdig templatesystem som f.eks smarty? Hvordan lage et godt templatesystem tviler jeg på at du finner noe sted på nettet i form av en tutorial e.l., og de færreste her inne har noe i nærheten av kunnskap nok til å gjøre det.

 

PS: Når det kommer til filstørrelse blir du nok "kasta ut" fra webhotellet før filene tar 10sek å laste ;-p

Endret av Ernie
Lenke til kommentar

Veldig oppløftende og konstruktiv kritikk der ja. Kjenner du de fleste på forumet ernie ettersom du kan si at de ferreste har kunnskap til å lage noe slikt? Det er ikke så vanskelig etter min mening.** Det er vel tid og engasjemang som er de store faktorene.

 

** (Litt avhengig av om vi definerer CMS likt. Innhold-styrings-system. Legge til og fjerne innhold, Endre hvordan innhold vises med for eksempel templates eller liknende, brukervalidering, osv via web)

 

Ernie har nok veldig rett når det gjelder størrelsen på filene. Det er egentlig ikke så mye å bekymre seg for. Antall sider du skal bruke velger du selv. Noen liker å ha alt samlet i få filer, mens andre liker å dele opp grupper med funksjoner i forskjellige filer. Sikkerhetsmessig og ytelsesmessig er det best å loade minst mulig kode (altså ingen unødvendig kode) for hvert resultat. Det gjør man i praksis ved å dele opp koden i flere filer og kun inkludere den koden man trenger. I objekt orientert php er det vanlig å lage en fil for hver class slik som i java. Dette øker sikkerheten fordi da vil en eventuell feil kun dukke opp i de tilfellene resultatet som ble etterspurt krever akkurat den koden. Og sikkerhetsmessig "ømfintlig" kode blir brukt kun når det trengs og ikke hele tiden i motsetning til om alt lå i en fil.

 

Hvis du ikke har tid eller ikke har noe spesielt ønske om å lære programmering vil det nok være best å gå for et system som allerede er laget.

Endret av grimjoey
Lenke til kommentar
Veldig oppløftende og konstruktiv kritikk der ja. Kjenner du de fleste på forumet ernie ettersom du kan si at de ferreste har kunnskap til å lage noe slikt? Det er ikke så vanskelig etter min mening.** Det er vel tid og engasjemang som er de store faktorene.

 

** (Litt avhengig av om vi definerer CMS likt. Innhold-styrings-system. Legge til og fjerne innhold, Endre hvordan innhold vises med for eksempel templates eller liknende, brukervalidering,  osv via web)

8407195[/snapback]

Det kommer helt an på hvordan man definerer CMS ja. Når jeg tenker CMS så blir det i rettning de store greiene som Joomla o.l. Jeg har ikke sagt at de fleste her inne ikke klarer det, men jeg tror vi kan konstantere at iallfall mange hadde slitt. Når det kommer til template-system, som var det jeg mente ikke alle klarer å lage, så tror jeg nivået på dette forumet sier sitt. Klart, jeg "kjenner" (selvsagt) ikke alle her inn, men nivået her tilsier at et fåtall ville klart å lage et godt template system. Tviler ikke på at mange hadde klart å koke opp noe med masse str_replace e.l., men det er da heller ikke en god løsning. Et godt templatesystem er fleksibelt. Det er egentlig bare å se på Smarty så ser man hvordan ting kan funke når det er godt gjennomført. Der har du en lang liste tager o.l. som er støttet, og jeg tror det er optimitisk å tro at det er mange her inne som hadde klart å lage noe i nærheten av det.
Lenke til kommentar

thehextinct:

enkel templates... del opp innholdet i siden din i kategorier. legg koden eller teksten du vil vise for hver kategori i funksjoner. la brukeren lage en html <table> med et kodeord i hver <td> hvor kodeordet refererer til en funksjon/kategori. la brukeren også definere css script. ha en funksjon som parser brukerens <table>/css fil. parse funksjonen bør hindre brukeren i å legge inn php kode eller annen skadelig kode. parsingen skal legge de forskjellige funksjonene på plassen til kategori-kodeordene.

 

Det lar brukeren i stor grad endre utseendet på siden.

 

Finn en tutorial om parsing for eksempel. Du burde komme et stykke med det.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...