Gå til innhold

Ubuntu 7.04 Feisty Fawn (Oppdatert 1. innlegg)


Kommer du til å prøve Ubuntu 7.04?  

565 stemmer

  1. 1. Kommer du til å prøve Ubuntu 7.04?

    • Ja, jeg har det allerede installert på PCen, PS3'en, MACen, etc.
      331
    • Ja, jeg har bare prøvd Live fra CDen, men vil installere det senere
      55
    • Ja, jeg har bare prøvd Live fra CDen, men vil neppe installere det
      12
    • Ja, men jeg har hverken prøvd Live fra CDen eller installert det ennå
      91
    • Vet ikke, har ikke bestemt meg om jeg vil prøve det eller ikke ennå
      46
    • Nei, jeg kommer ikke til å prøve det
      30


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hvis du bare finner en blank xorg.conf har du trolig gjort en skrivefeil et sted og åpnet en fil som ikke finnes.

 

Bruk ls kommandoen og tab knappen på tastaturet for å luke bort skrivefeil.

 

 

xorg.conf skal nok være på mer enn en linje så du kan ikke bare lime inn. Hvis xorg.conf faktisk er blank, vil du ikke få logget inn i gnome eller brukt annet enn skall. Da må du lage en ny xorg.conf. Det kan du f.eks. gjøre slik:

sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg

(dersom du ikke har en backup av en god fil du heller vil bruke)

Lenke til kommentar
Noen som har testa KDE 4(Alpha 1) på kUbuntu?

Åssen det? Er jo ikke stort å teste. For øyeblikket er KDE4 mest som en hærpa versjon av KDE3 og regne. Alt nytt ligger under skallet og det er minimalt med synlige endringer og de endringene man faktisk kan se har ofte blitt værre ifra KDE3 fordi alt er i en midlertidig stand.

Med mindre du tenker å skrive programvare for KDE4 så bør du nok holde deg langt unna.

Vis du bare er interessert i følge med på utviklingen kommer du nok mye lenger ved å følge med på nyhetkanaler som dot.kde.org og planetkde.org

Endret av PHPdude
Lenke til kommentar

Viss du starter Synaptic og velger å vise pakker etter "opprinnelse" så har du noen valg som heter noe med local/main, local/non-free etc. Der kan du se pakkene og merke dem for avinstallering.

Du kan også åpne den opprinnelige .deb-fila igjen å trykke på avinstaller.

 

Blir vertfall ikke noe krøll viss pakkene ikke finnes i Ubuntu fra før, men vis pakken bare er en annen versjon av en eksisterende pakke, så kan det visstnok bli noe krøll, men tror du skal være veldig uheldig da.

Lenke til kommentar

Takk takk - ikke dumt å vite det der:-) Kan jeg stille siste spørsmål; i min home mappe ligger det en ny fil merket "nautilus-debug-log.txt" - ikke vet jeg hva det er, eller om jeg kan slette den?

 

Endret;

Ser fra denne siden at det er en bugg rapport, hmm. Men samtidig finner jeg ingen som omhandler nautilus i /var/crash (men det ligger tre andre der?), så ...

Endret av Govassa
Lenke til kommentar
Noen som har testa KDE 4(Alpha 1) på kUbuntu?

8612806[/snapback]

 

Live-cd kde4 bassert på open suse var ikke noe å skryte av og kunne egentlig ikke annet enn å krasje. Man vil nok oppleve det samme i kubuntu. KDE 4 har enda en lang vei å gå før den er intresant å teste, som nevnt er det foreløbig bare en buggy versjon av 3,5 uten noen klare nyvinninger.

Lenke til kommentar

HavarN: Beklager tidsforskyvelsen av testen jeg skulle gjøre. Forsøkte Safe Mode, og så kom den brunoransje tidslinjen opp. Den begynte litt på å fylle opp tidslinjen, men så stod det stille såpass lenge at jeg ikke gadd den kvelden.

 

Skal prøve meg igjen når jeg får "krefter" til det. Ellers kunne det vært interessant å stappet den i en stasjonær bare for å få avkreftet at CD'en ikke er defekt. Skal prøve meg på dette.. :)

 

PS: Jeg kjøpte meg litt forsinkelse til å teste ut dette, men det skal testes. Forsinkelsen er ekstern USB mus til bruk i Windows XP. Håper Linux er kommet over problemene med kompatibilitet med Laptop'er nå.

Endret av G
Lenke til kommentar

Har fått skaffet meg en Ubuntu CD nå, men det skjer noe galt når jeg prøver å installere, tror jeg ikke får formatert disken eller partisjonert riktig :hm:

 

EDIT: Ser ut til at jeg klarte det nå :wee: Og det gikk overraskende glatt på maskinen min, selv W-LAN fungerer uten NOEN problemer :love:

Endret av Sirslask
Lenke til kommentar

Yaaaay! :D Da har jeg klart å justere lysstyrken på VAIOen, og nå er Vista på vei ut for fullt.

 

Alt som skulle til var følgende lille kommando;

modprobe sony_acpi

 

For å laste en modul som allerede kom med! :) Og så ..

echo 5 > /proc/acpi/sony/brightness

 

for å sette styrken til 5. Nå må jeg bare klare å skrive et script som gjør dette automatisk, hehe.

 

loathsome+

Lenke til kommentar

i /etc/modules eller /etc/modules.conf (husker ikke helt :p) kan du legge til sony_acpi på egen linje, så lastes modulen ved startup. Om du prøver å installere kubuntu, vil du dessuten merke en egen modul til systemsettings for Sony Vaio, som kan være til stor hjelp ;)

Lenke til kommentar

loathsome:

For å automatisk loade en modul ved oppstart, legg den til i fila /etc/modules

 

For å automatisk sette lysstyrken ved oppstart, legg til den linja di (det blir utført som root) i fila /etc/rc.local (over exit 0, slik kommentaren forklarer). [[Edit: vel, lysstyrken blir vel husket pga persitent lagring i fil, så dette er vel kanskje unødvendig når jeg tenker meg om]]

 

Å sette lysstyrken ved å kjøre script/kommandoer for hånd er vel slitsomt i lengden. Fungerer ikke lysstyrkeknappene på tastaturet? Det er heller ingen automatisk endring når du plugger inn/ut strømkabel? I så fall må du kanskje fikle litt for å knytte de rette scriptene opp mot disse tastatur-/ACPI-event'ene...

 

Prøv å se om det registreres noen ACPI-events når du trykker på lysstyrkeknappene eller kobler til/fra AC-kabel:

tail -f /var/log/acpid

Sannsynligvis skal slike events utløse script-filer som typisk ligger i /etc/acpi i henhold til sammenkoblingen av event v. skript som er gitt av filene i typisk /etc/acpi/events

Endret av kommers
Lenke til kommentar

Hei,

 

Nei - ingen knapper e.l. funker - derfor jeg spurte etter script, liksom :) Jeg vil ikke at styrken automatisk skal settes til et eller annet når Ubuntu starter, jeg vil at jeg skal kunne VELGE fra 1-8 liksom. Den koden din (tail) viste ingenting.

 

Er MEKTIG imponert over Ubuntus driverstøtte - den er MYE bedre en Vistas. Der måtte jeg styre i timevis for å få bla. touchpad o.l. til å virke, mens i Ubuntu var det KUN lysstyrkeknappene (?) som ikke funket. (funket selvfølgelig ikke i Vista, måtte selv knote rundt med dll-filer)

 

Er bare spørsmål om tid før jeg er helt Windowsfri :)

Lenke til kommentar

Hmm.. jeg har ingen fullgod forklaring, jeg ville nesten lurt på om du kjørte acpid i det hele tatt (kan aktiveres med System->Administration->Services).

 

Etter litt Guugeling fant jeg en tutorial som kanskje funker i stedet, den første posten i denne tråden som er en gjengivelse av denne tutorial'en.

 

Hvor god løsning det gir, vet jeg ikke. Det ser forøvrig ut til at det er mange forbedringer for sony-laptoper på lur i den kommende linux-2.6.21.

 

Om du fortsatt har problemer/spørsmål så bør du kanskje mekke en egen tråd, som lettere kan gjenfinnes (søkes fram) for andre som støter på samme problem.

Endret av kommers
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...