Gå til innhold

Ubuntu 7.04 Feisty Fawn (Oppdatert 1. innlegg)


Kommer du til å prøve Ubuntu 7.04?  

565 stemmer

  1. 1. Kommer du til å prøve Ubuntu 7.04?

    • Ja, jeg har det allerede installert på PCen, PS3'en, MACen, etc.
      331
    • Ja, jeg har bare prøvd Live fra CDen, men vil installere det senere
      55
    • Ja, jeg har bare prøvd Live fra CDen, men vil neppe installere det
      12
    • Ja, men jeg har hverken prøvd Live fra CDen eller installert det ennå
      91
    • Vet ikke, har ikke bestemt meg om jeg vil prøve det eller ikke ennå
      46
    • Nei, jeg kommer ikke til å prøve det
      30


Anbefalte innlegg

jaustin_saturated_full_logo_021_trans.png

kubuntu-banner.png xubuntu-banner.png edubuntu-banner.png

 

Nå er det vår tur til å glede oss! :D

While millions consider whether to pay for Vista, the Ubuntu project releases its secure, high performance, free desktop and server editions.

 

Ubuntu 7.04 Feisty Fawn ble sluppet torsdag 19. april. Skal du oppgradere? Hva er det du gleder deg til eller liker ved Feisty Fawn? Og er det noe du ikke liker eller som ikke funker? Noe du savner også kanskje?

 

Se skjermbilder av Ubuntu 7.04 her.

 

Last ned Ubuntu!

 

Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
For å unngå belastning på Ubuntu sine servere, anbefaler vi dere å laste ned Ubuntu som torrent. Torrentfilene nedenfor kan kjøres med f.eks. µTorrent i Windows og KTorrent i Linux. For de som har Opera kan torrenten kjøres direkte i nettleseren. Hvis du ikke vet hvilken av de nedenfor du skal laste ned, laster du ned den aller første, dvs. Ubuntu for alle PC-er.

 

ubuntu-banner.png

For alle PC-er | For 64 bit-PC-er | For Playstation 3 og PowerPC

Alternate i386 | Alternate AMD64

Server i386 | Server AMD64 | Server Sparc

 

kubuntu-banner.png

For alle PC-er | For 64 bit-PC-er | For Playstation 3 og PowerPC

Alternate i386 | Alternate AMD64

 

xubuntu-banner.png

For alle PC-er | For 64 bit-PC-er | For Playstation 3 og PowerPC

Alternate i386 | Alternate AMD64

 

edubuntu-banner.png

For alle PC-er | For 64 bit-PC-er | For Playstation 3 og PowerPC

Server i386 | Server AMD64

 

Bestill orginale CD-er

 

Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
post-3851-1177159014.jpg

 

CD-er kan sendes til deg helt gratis via en ordning som heter shipit. Det vil si at både CDene og frakt er gratis. PS. Ikke bestill mer enn nødvendig siden det koster penger for Ubuntu å tilby denne tjenesten. Beregn ca 4-6 ukers leveringstid. Klikk for bestilling:

 

Ubuntu | Kubuntu | Edubuntu

 

Hva er nytt?

 

Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
Migreringsverktøy fra Windows/Linux

Med det nye migreringsverktøyet blir overgangen fra Windows eller andre Linux-distribusjoner enklere. Verktøyet oppdager Windows og Linux-distribusjoner automatisk under installasjonen og importerer bl.a. favoritter fra Internet Explorer, bokmerker fra Firefox, skrivebordsbakgrunn og AOL/Yahoo-kontakter.

 

Enklere trådløst nettverk

Network Manager er nå installert som standard, som gjør det enklere å koble til trådløse og kablede nettverk. Det er bare å klikke på nettverksikonet på panelet, og du får en oversikt over alle trådløse nettverk i området og signalstyrken deres. Network Manager gir også støtte for WPA, noe som ikke var tilstede i den tidligere nettverkshåndtereren i Ubuntu.

 

Enklere installasjon av multimediakodeker

Dersom du forsøker å spille av en multimediafil og rett kodek ikke er installert, får du spørsmål om du vil installere kodeken for denne filen.

 

Enklere installasjon av ufrie drivere

Med Restricted Drivers Manager kan du raskt installere ufrie maskinvaredrivere. Det kan gjelde bl.a. skjermkortet eller det trådløse kortet ditt, og installasjonen av driverne til disse er da gjort med et museklikk med dette programmet.

 

Skrivestøtte for NTFS-partisjoner

Ved å kjøre NTFS configuration tool får du skrivestøtte for dine NTFS-partisjoner i tillegg til lesestøtte.

 

Skrivebordseffekter

Skrivebordseffekter med Compiz kan nå aktiveres med en enkel hake i en avmerkingsboks, forutsatt at du har skjermkort som støtter dette. Du får bl.a. følgende effekter: Gelévinduer når du beveger på vinduer, skrivebordskube når du forflytter deg mellom forskjellige skrivebord, forhåndsvisning av vinduer når du trykker Alt+Tab og oversikt over alle åpne programmer ved å flytte musen i øvre høyre hjørnet av skjermen.

 

Ny layout

Utseendet til Ubuntu har forandret seg litt. Det er bl.a. en ny standardbakgrunn, nytt splashbilde under oppstart og ikonene er blitt pusset opp.

 

Xorg 7.2 gir bedre stabilitet

X Windows-systemet til Feisty er oppdatert. Xorg 7.2 er mer stabil en forgjengeren, og blandt nyhetene er bedre støtte for 3D-skrivebord som Compiz og Beryl og forbedret selvlært autokonfigurasjon.

 

Bedre hardware-støtte

Som alltid med nye Ubuntu-utgivelser, kommer 7.04 med støtte for ny hardware. Dette inkluderer bedre støtte for bærbare datamaskiner og nyere enheter. Skriverstøtten har også blitt oppdatert med støtte for flere skriverfunksjoner og nyere skrivere.

 

Zeroconf for umiddelbar nettverkstilgang

Zeroconf eller Zero Configuration Networking er inkludert i 7.04 gjennom Avahi. Med Zeroconf kan du koble til andre enheter på det lokale nettverket uten at du må konfigurere noe selv. Dette gjør det bl.a. enkelt å koble til nettverksskrivere og musikkservere.

 

Kjappere oversikt med nytt diagnoseverktøy

Disk Usage Analyzer gir deg en mer intuitiv oversikt over diskbruk.

 

Andre nyheter

  • Støtte for Java, Flash, mp3, avi, mpeg og TrueType-fonter kan installeres med pakken ubuntu-restricted-extras.
  • Trenger du de aller siste driverne til nVidia, må du ikke lenger ty til kommandolinjen. Disse kan installeres med den ofte oppdaterte pakken nvidia-glx-new.
  • To nye spill: Sudoku og Sjakk. Spillet Ataxx er derimot fjernet.
  • Debuggingsverktøy som sender data om en programkrasj til utviklerne, slik at problemet kan fikses.
  • Oppdatert hjelpesenter med bedre layout.

 

Hva er forskjellen på Ubuntu, Kubuntu, osv?

 

Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
Guide til skrivebordsmiljøer

Skrevet av: Govassa

 

Jeg ser det er flere som lurer på forskjellen mellom Ubuntu, Kubuntu og Xbuntu. I mangel av en tråd som forklarer dette tenkte jeg å skrive noen ord. Jeg er ”Linux noob”, så ikke forvent noe dyptgående forklaring – jeg skriver det lille jeg vet (men som jeg tror er tilstrekkelig or de fleste).

 

Hva mener man med et ”skrivebordsmiljø” (engelsk: ”desktop environment”)?

Før vi begynner å se på Linux så kan vi se hen til Microsoft og Macintosh for å få en forståelse av hva ”skrivebordsmiljø” er. Du vet sikkert at skrivebordet til Windows XP ser annerledes ut enn det vi finner på en Macintosh-maskin. Begge har et grafisk grensesnitt (GUI) som vi straks ser er forskjellig. Forskjellen knytter seg til det aller meste, som grafikken omkring programmene, ikoner, menyer, lyder, skjermsparer, paneler osv. Videre kommer de begge med en rekke programmer som til dels har samme eller ulik egenskap, som filbehandler, bildevisningsprogram osv.

 

Som sine konkurrenter har Linux (eller mer presist; GNU/Linux) også et grafisk skrivebordsmiljø, men til forskjell fra f.eks. Windows XP* kan Linux vise til flere forskjellige skrivebordsmiljø (heretter S). De vanligste går under betegnelsene GNOME, KDE og xfce.

 

Distroene Ubuntu og Edubuntu bruker GNOME, Kubuntu bruker KDE og Xbuntu har xfce. De øvrige 300++ distroer som du finner på distrowatch bruker også (med unntak) en eller flere av disse.

 

Disse tre har hver sin hjemmeside:

GNOME her, KDE her og xfce her.

 

Og du finner en del informasjon om dem på Wikipedia:

GNOME, KDE og xfce.

 

 

Hva er forskjellen på de?

På samme måte som det er forskjell på utseende mellom Windows XP og Macintosh så ser KDE, GNOME og xfce forskjellig ut. De er utviklet med forskjellige programmeringsverktøy, GNOME og xfce springer ut fra GTK, mens KDE er skapt fra det som heter Qt.

Videre har disse tre forskjellige programmer i seg som tar sikte på samme oppgaver, som forskjellige video- og musikkspillere, brenneprogram, filbehandler osv. Til forskjell fra proprietære operativsystem så følger det med et helt overveldende sett med programmer som gjør det mer eller mindre klart til bruk (på én cd-plate!). Det medfølger for dem alle hjelpedokumentasjon.

Disse tre er utviklet med forskjellige mål. KDE og GNOME er utviklet for å være det mest hensiktsmessige og brukervennlige S, men de har klart ulikt syn på hva dette er. Xfce er derimot utviklet først og fremst for å være ”lett”, altså kreve minst mulig av maskinvaren for å passe bærbare og eldre hardware (men selvsagt er brukervennlighet viktig for dem også). Har du en gammel maskin så kan xfce kanskje vekke liv i den igjen.

 

Kan jeg bruke et program fra f.eks. KDE i GNOME?

Med noen få unntak så må det besvares positivt. Liker du derfor bedre musikkspilleren i KDE så kan du fint installere den i GNOME eller xfce, eller motsatt. De fleste bruker nok en kombinasjon av programmer fra alle tre. Takket være pakkebehandleren så installerer du bare programmet som før; pakkebehandleren vil finne de avhengigheter programmet trenger for å kunne fungere.

Men merk at et program som f.eks. er utviklet med Qt vil starte noe raskere i KDE, enn i f.eks. GNOME (og motsatt). Videre vil et program ofte se penere ut/passe bedre inn i sitt tiltenkte S. For dem som bruker KDE er det dog mulig å installerer et program som endrer på utseendet av GTK-programmer slik at de passer bedre inn.

 

Hvilket ser penest ut?

Spørsmålet du må stille er hvilke som ser best og/eller penest ut for deg; bare du kan svare på det. Betydningen av dette er heller ikke så stor den gang Linux lar brukeren stort sett endre på alt vedkommende ønsker. I andre OS er f.eks startpanelet/knappen så integrert i systemet at den ikke lar seg flytte på – som er et fenomen du ikke møter på med Linux. Du kan derfor lett få skrivebordet til GNOME til å se ut som KDE og motsatt.

 

Er det mulig å installere flere skrivebordsmiljø på samme maskin?

Det kan du, og veldig enkelt. En kommando i terminalen og pakkebehandleren vil ordne resten for deg. Du kan da ved innloggingen velge hvilke du ønsker å bruke for den ene gangen, eller hver gang. Kanskje maskinen din brukes av flere – da kan de ulike brukeren ha det S som de liker best. Skulle du senere skifte mening så kan du fjerne det igjen.

Har du installert Ubuntu som bruker GNOME, og senere installerer KDE for så og fjerne GNOME – ja så sitter du med akkurat det samme som om du hadde installert Kubuntu.

 

Hvilket er lettest å bruke?

Her må vi vise til samme svaret som ble gitt for ”hvilke er penest”, det må du avgjøre selv. Noe felles enighet om dette finner du ikke. Men har du først lært deg hvordan Linux fungerer så kan du rimelig enkelt skifte mellom dem uten problemer (og det samme gjør seg gjeldende for de ulike distroer).

 

Hva er en ”vindusbehandler”?

Et skrivebordsmiljø har alle en vindusbehandler, som er den komponenten som styrer hvordan vinduene skal være på skrivebordet. Denne kan du skifte hvis du ønsker det, ettersom det finnes flere alternative vindusbehandlere for Linux. Disse har på samme måte som de ulike skrivebordsmiljøene ulike oppfatninger av hva som ser penest ut, hva som er mest funksjonelt, men de kommer ikke med egne programmer. Noen av disse er gunstig på eldre hardware/bærbare ettersom de krever lite av maskinen. Skifter du vindusbehandler kan utseendet på skrivebordet ditt bli endret radikalt. Eksempler er Enlightenment og Fluxbox. Mer info her.

 

Kan jeg følge guider skrevet for f.eks. GNOME på KDE?

Det kan du, og her ser du en av styrkene av å kunne ta i bruk terminalen. Linux-brukere har ikke alltid samme menyer osv., men det er samme system som ligger i bunn. Finner du en guide vil du i de aller fleste tilfeller kunne følge den. Men merk at du kanskje må tilpasse deg litt, en guide skrevet for GNOME vil kanskje bruke konsollen gedit (som følger med GNOME), mens du kanskje har kate som følger med KDE. Da må du enten skifte ut teksten gedit med kate i guiden, eller installere gedit.

 

Forklaringen din suger – Jeg vil lære mer!

:) Siden du sitter ved en PC, har du også vår felles venn (?) Google i nærheten. Søk der så vil du finne alt du lurer på. Wikipedia har også mye informasjon.

 

* Du kan skifte via tredjepartsprogrammer for Windows XP, men disse koster gjerne penger og kan føre til redusert ytelse eller datakrasj.

 

Tester, guider og andre nyttige ting

 

Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
Tester:

Guider:

Nyttige lenker:

 

OSS (Ofte Stilte Spørsmål)

 

Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor

Jeg finner ikke pakken X i Synaptic Package Manager eller i Add/Remove, selv om noen sier den skal være der.

Du må aktivere flere pakkebrønner. Åpne System > Administration > Software Sources. I dialogvinduet som dukker opp setter du en hake ved både universe, multiverse og restricted.

 

Det står at det skal være enklere trådløst nettverk, men hvorfor fungerer ikke mitt kort?

Feisty Fawn inneholder langt bedre støtte for trådløst nettverk enn tidligere, men det vil fortsatt være noen trådløse nettverkskort som ikke fungerer uten konfigurasjon. Det første du kan gjøre er å sjekke om kortet ditt er Linux-vennlig. Dersom kortet ditt er merket med grønt eller gult finnes det Linux-drivere til det. Følg linken ved kortet, og installer driverne.

 

Dersom kortet er merket med grått eller rødt, finnes det antageligvis ikke Linux-drivere til det, men det er likevel håp. Kortet ditt vil nesten garantert fungere med ndiswrapper. Dette er et verktøy som bruker Windows-driverne til kortet i Linux. Installer pakken ndiswrapper fra Add/Remove i Ubuntu, og følg deretter instruksjonene på wiki'en for å konfigurere ndiswrapper. Du kan hoppe over installasjonen av ndiswrapper, siden du allerede gjorde det med en pakke i Ubuntu.

 

Hvis du står fast, er det bare å spørre her på forumet.

 

Det er en blanding av norsk og engelsk her. Hvordan får jeg bare norsk?

Det er veldig mye som skal presses inn på den lille CD-en Ubuntu kommer på. Pga. denne begrensningen legges ikke alle språkpakker inn i sin helhet, og man vil derfor få en blanding av engelsk og norsk på et nyinstallert system. Resten kan lastes ned ved å huke av for Norwegian Bokmål i System > Administration > Language Support. Du må logge ut og inn for at endringene skal ta effekt.

 

Hva i alle dager er alternate-CD-en for noe?

Det kan være flere grunner til at man må ty til den alternative installasjonen. Du bør bruke den dersom du har mindre minne enn minstekravet på 192 MB RAM, du vil ha flere valgmuligheter under installasjonen eller den normale installasjonen ikke fungerer av en eller annen grunn (f.eks. du får den blå feilmeldingen "Failed to start the X Server").

 

Hvordan setter jeg opp Ubuntu i dual boot sammen med Windows?

Det beste er å starte med en helt ren disk. Windows må installeres først, siden den ikke tar hensyn til at det ligger andre operativsystem inne fra før. Sett av den partisjonsstørrelsen du ønsker for Windows i installeringsprogrammet, og la det ligge igjen en bit til Ubuntu (du kan også partisjonere for Ubuntu på forhånd hvis du vil). Etterpå kjører du Ubuntu-installasjonen, og velger manuell partisjonering. Det anbefales at du setter av en egen partisjon for /home, slik at alle innstillingene taes vare på ved en evt. reinstallasjon eller oppdatering. Hvis du setter av egen partisjon for /home, bruker du 10-20 GB til operativsystempartisjonen /, avhengig av hvor mange programmer du kommer til å installere. Swap-minnet må også ha en egen partisjon på /swap. Bruk en størrelse som er det dobbelte av det fysiske minnet ditt, dog har du mer enn 1 GB er det ikke nødvendig å følge denne regelen.

 

Ubuntu oppdager Windows automatisk, og vil opprette en meny som du får ved oppstart der du kan velge hvilket operativsystem du vil starte. Ubuntu vil være standard, og starter automatisk etter 10 sekunder. Du kan endre standardvalget og antall sekunder det tar før den velges ved å redigere /boot/grub/menu.lst. Standardvalget endres i linjen "default 0". Sett tallet til plassen Windows ligger i nederst i filen (start på 0 og tell med "Other operating systems"). Antall sekunder velges i linjen "timeout 10", der du endrer 10 til det antall sekunder du vil menyen skal synes.

 

Det er også mulig å installere Ubuntu selv om du ikke har noen ledige partisjoner. Det du da må gjøre er å bruke et partisjoneringsverktøy som GParted til å dele opp en av de andre partisjonene dine, forutsatt at du har nok ledig plass. GParted finner du på Live-CD-en under Applications (alternativt kan en egen Live-CD lastes ned). Husk å ta backup av dataene dine og defragmentere disken før du starter oppdelingen Etter at du har delt opp partisjonen, kan du installere Ubuntu som forklart over.

 

Hva er dette pratet om Wine og Cedega?

Wine er et program som kan kjøre Windows-programmer i Linux. Det er varierende hvilke programmer som fungerer. Noen fungerer rett som det er, andre krever litt/noe/masse arbeid og andre igjen fungerer ikke i det hele tatt. AppDB gir deg svar på hvilken kategori ditt program hører under. Wine er gratis.

 

Cedega er et program som er en fork av Wine, men spesielt designet for å kjøre Windows-spill. Dette koster i motsetning til Wine penger, men det er bare snakk om noen hundrelapper for en viss periode. Dersom du avslutter abonnementet ditt, får du ikke flere oppdateringer, men du beholder den versjonen du hadde da du avsluttet abonnementet.

 

Det er ikke garantert at et spill fungerer bedre i Cedega enn i Wine, noen ganger kan det faktisk være omvendt.

 

Hver gang Gnome starter opp, spør networkmanager etter passordet mitt. Hvordan kan jeg unngå dette?

Skrevet av: dabear

 

Dette skyldes først og fremst at networkmanager bruker din gnome keyring for å lagre nettverksnøkler. Som et sikkerhetstiltak må du akseptere dette for hver gang du restarter, men det finnes én måte å unngå det på: pam-keyring er et program som gjør dette for deg, bare pass på at keyring-passordet ditt er det samme som det du logger inn med.

 

Første gang networkmanager kjører, får du spørsmål om å opprette et nøkkelringpassord. Du kan tvinge fram dette på nytt ved å slette mappa ~/.gnome2/keyrings/, men vær oppmerksom på at evt. innhold i denne keyringen vil slettes.

 

Framgangsmåte (grafisk):

1) Gå til System > Administrasjon > Synaptic programpakkehåndterer. Trykk ctrl+f, og skriv inn "pam keyring". Kryss av for libpam-keyring, og trykk "bruk".

 

2) Åpne /etc/pam.d/gdm i gedit med administrator-rettigheter. Dette gjøres enkelt ved å trykke alt+f2 og deretter skrive inn følgende:

gksu gedit /etc/pam.d/gdm

 

Legg til disse linjene helt nederst i fila:

auth optional pam_keyring.so try_first_pass

session optional pam_keyring.so

 

Trykk ctrl+s for å lagre, og deretter krysset i høyre hjørne for å avslutte. Ved neste oppstart av Gnome vil du slippe å skrive inn passordet ditt.

 

Alternativ framgangsmåte (kommandolinjebasert):

Åpne "terminal" fra Programmer > Tilbehør, og klipp ut/lim inn følgende:

sudo -s
aptitude install libpam-keyring
echo -e -E "auth    optional    pam_keyring.so try_first_pass
session optional    pam_keyring.so" >> /etc/pam.d/gdm

Du vil ved "sudo -s" bli bedt om å oppgi et passord, som er ditt eget. Ved neste oppstart av Gnome vil du slippe å skrive inn passordet ditt.

 

Lenker:

 

Mer hjelp

 

Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor

Foruten dette forumet og Google finnes det mange kjekke sider med masse informasjon om og hjelp til Ubuntu:

 

Hvordan bidra selv

 

Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
  • Økonomisk
  • Programmere
  • Oversette: Launchpad | Rosetta
  • Designe grafikk
  • Support
  • PR

post-3851-1177159014_thumb.jpg

Endret av miceagol
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg prøvde beta'en, men opplevde to signifikante problemer. Repeat-funksjonen på tastaturet slo igang selv ved korte tastetrykk, og det trådløse nettverkskortet fra Ralink funket ikke ut av boksen (+ at de offisielle driverne til kortet ikke funket med den nye kernelen). Har satt av en liten partisjon, slik at jeg kan teste om endelig release av Feisty funker uten å røre min eksisterende Edgy-installasjon.

 

I løpet av den korte tiden jeg fikk testet nye Ubuntu, var det iallefall noe positivt jeg merket: Vesa-driverne slo inn på 8800 GTS, altså ikke X server-krasj (blåskjerm) som med Edgy, og nettverkskortet mitt på Asus P5B-E funket ut av boksen, mens det i Edgy måtte installeres manuelt.

 

Har forresten tipset hw.no om nyutgivelsen av Ubuntu, og har fått positivt svar tilbake. Vi kan mao. muligens vente oss en test etterhvert. ;)

Endret av miceagol
Lenke til kommentar
Ubuntu 7.04 Feisty Fawn slippes altså førstkommende torsdag (19. april). Skal du oppgradere?

8397292[/snapback]

Selvfølgelig! Har betaen inne nå, venter bare på å oppdatere til den endelige utgaven. Om 6-8 uker får jeg vel orginale CDer i posten også.

 

Kanskje jeg skulle ta en prat med Håvard Røste og spørre om jeg får skrive saken dersom ingen har tatt oppdraget ennå. :)

Lenke til kommentar

Har brukt Feisty to tre uker nå og er veldig fornøyd, men noen problemer har da dukket opp (som jeg regnet med siden det er beta), mistet tilgangen til swap for halvannen uke siden, det viste seg å være grunnet en feil med den nye UID baserte fstab(den viste feil UID), men var veldig lett å rette opp i med mkswap.

 

Ellers var standard /etc/network/interfaces satt til å søke på alle enheter, noe som førte til at blant annet ssh tok veldig lang tid.

 

En feil i standard /etc/hosts førte til at spesielt terminaler, (men også andre program) lastet veldig tregt, etter jeg fikset dette manuelt er alt i orden igjen...

den er som standard satt til:

 

127.0.0.1 localhost

127.0.1.1 "local"."domain"

en endring til:

127.0.0.1 localhost "local"

127.0.1.1 "local"."domain"

fikset problemet.

 

På en annen maskin jeg har med Edgy krasjer Beryl støtt og stadig, på Feisty maskinen min har den ikke krasjet en eneste gang av seg selv (dvs, det er altså noen ustabile 3d'part plugin som klarer å krasje den når jeg tester de, spesielt Beryl-Screensaver har jeg hittil ikke fått til å fungere), og når den først krasjer så er det på en mye renere måte, MetaCity kommer fram og jeg får en logg fra Beryl, ikke noe mer heng.

 

Når det er sagt skal det sies at jeg på maskinen jeg nå bruker Feisty ikke har prøvd eldre versjoner da det er en ny maskin og jeg har heller ikke prøvd Feisty på den andre, så ta dette med en neve salt, uansett blir det definitivt Feisty på den eldre maskinen veldig snart. Forøvrig kan det godt hende at ATI(FGLRX)+XGL på Edgy vs Intel+AIGLX på Feisty kan ha endel og si her.

 

PS: begge kjører Beryl-SVN.

Lenke til kommentar
Ingen dum ide; har jeg forstått deg rett er du rimelig ny med Linux(som meg selv), og kanskje du kunen vinklet artikkelen i den retningen, altså noe "Hvordan er Linux for en Windows bruker i dag". Bare en ide... HavarN 101 fordeler med Linux kan man godt linke til, og hvor en kan bestille cdplater  :D

 

Uansett; håper det blir masse skjermbilder; de fleste digger det!

8397552[/snapback]

Det stemmer. Jeg er ganske fersk med Linux. Jeg tror det er best å konsentrere seg om selve lanseringen på torsdag og heller komme med en serie artikler om innføring i Ubuntu Linux.

 

Jeg hadde tenkt å skrive artikkelen "Ubuntu 7.04 beta er ute nå" men jeg hadde litt mye å gjøre da så tiden løpte og nyheten ble gammel da jeg fikk tid.

Lenke til kommentar

Feisty fawn kommer ikke ut den 19., det er jeg rimelig sikker på. Det har vært noen småfeil med kernelen som har gjort at release candidate har blitt utsatt, i tillegg til at skjermdriverne til nvidia og ati har problemer.

 

Det meste er klart for rc, men dette er altså showstopper-bugs. Går du på download-seksjonen på RC-sida på wikien, vil du bli redirigert til nedlastinga av betaen, og altså ikke RC.

 

wiki: https://wiki.ubuntu.com/FeistyFawn/RC

 

site feisty release vil du alltids finne her:

http://releases.ubuntu.com/feisty/

 

edit; RC ser ut til å være tilbake på skinnene igjen. Se http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=409105 for testing.

Endret av dabear
Lenke til kommentar
Feisty fawn kommer ikke ut den 19., det er jeg rimelig sikker på. Det har vært noen småfeil med kernelen som har gjort at release candidate har blitt utsatt, i tillegg til at skjermdriverne til nvidia og ati har problemer.

 

Det meste er klart for rc, men dette er altså showstopper-bugs.  Går du på download-seksjonen på RC-sida på wikien, vil du bli redirigert til nedlastinga av betaen, og altså ikke RC.

 

wiki: https://wiki.ubuntu.com/FeistyFawn/RC

 

site feisty release vil du alltids finne her:

http://releases.ubuntu.com/feisty/

 

edit; RC ser ut til å være tilbake på skinnene igjen. Se http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=409105 for testing.

8397867[/snapback]

 

 

De har fått opp en banner som teller ned til release. Men den står på 4 dager. Canonical har flyttet til london så det er jo ikke store tidsforskjellen. :hmm:

 

Nesten vanskelig å sette fingeren på hva som er forbedret og ikke, for det er så mange småting rundt omkring som er forbedret. :)

Lenke til kommentar
De har fått opp en banner som teller ned til release. Men den står på 4 dager. Canonical har flyttet til london så det er jo ikke store tidsforskjellen.  :hmm:

8398015[/snapback]

Er det noen som vet hvilket klokkeslett det lanseres?

Rart det ikke står 3 dager. Torsdag den 19. er jo 3 dager unna, ikke 4.

Lenke til kommentar

Må si meg enig med dabear på at 7.04 NEPPE blir lansert den 19. Ubuntu-teamet har mer eller mindre innrømmet at dem ligger etter skjema og at dem nok trenger den tiden de har før 7.04 blir 7.05...

Og med sånne problemer dem har hatt nylig og forsinket RC så er det vel det det eneste lure, så jeg håper egentlig at de ikke stresser det for mye,

 

Ellers er jeg kjempefornøyd med utviklingen i Feisty, for de avanserte brukerne er det ikke all verdens forbedringer, nesten bare de vanlige med nyere versjoner av programvaren.

Men for nybegynnere har dem fått på plass mange smarte nye funksjoner som restricted-manager og easy-codec-install for å nevne mine favoritter,

For ikke å nevne at NetworkManager nå (endelig) følger med.

 

Er også fornøyd med at dem har fått på plass en offisiell pakke kalt nvidia-glx-new som alltid skal inneholde den nyeste Nvidia-driveren, husker at en av grunnene til at jeg har kjørt Feisty siden før jul var den oppgraderte driveren og det blir for dumt å måtte oppgradere pga av det eller ty til 3.parts-pakker som har en tendens til ikke å fungere ordentlig.

Lenke til kommentar
Ubuntu 7.04 Feisty Fawn slippes altså førstkommende torsdag (19. april). Skal du oppgradere?

8397292[/snapback]

Selvfølgelig! Har betaen inne nå, venter bare på å oppdatere til den endelige utgaven. Om 6-8 uker får jeg vel orginale CDer i posten også.

 

Kanskje jeg skulle ta en prat med Håvard Røste og spørre om jeg får skrive saken dersom ingen har tatt oppdraget ennå. :)

8397429[/snapback]

Ingen dum ide; har jeg forstått deg rett er du rimelig ny med Linux(som meg selv), og kanskje du kunen vinklet artikkelen i den retningen, altså noe "Hvordan er Linux for en Windows bruker i dag". Bare en ide... HavarN 101 fordeler med Linux kan man godt linke til, og hvor en kan bestille cdplater :D

 

Uansett; håper det blir masse skjermbilder; de fleste digger det!

 

Den nåværende installasjonen er så rotete nå at jeg bruker releasen som en mulighet til starte med blanke ark.
he he samme her; med Dapper Drake har jeg gjort som jeg vil og det er bare et stort rot, med forskjellige brukere, skrivebordsmiljø, milevis lang list med programmer... Nå skal jeg begynne på nytt, blir bra!

 

For dem som vil bestille cdplate;

http://shipit.kubuntu.com

http://shipit.ubuntu.com0

http://shipit.edubuntu.com

8397552[/snapback]

 

allerede bestllt :)

 

 

Vegrer meg til å "oppgradere" ettersom r2500 driveren er bøgga. Men det blir vel, må ha det nyeste :D

Lenke til kommentar

Litt dumt at RC ikke er ute enda, men det aller viktigste er at fæle bugs fjernes før final release, slik som den jeg nevnte med tastaturet. Håper virkelig den er borte i den endelige utgaven.

 

Er også fornøyd med at dem har fått på plass en offisiell pakke kalt nvidia-glx-new som alltid skal inneholde den nyeste Nvidia-driveren, husker at en av grunnene til at jeg har kjørt Feisty siden før jul var den oppgraderte driveren og det blir for dumt å måtte oppgradere pga av det eller ty til 3.parts-pakker som har en tendens til ikke å fungere ordentlig.

8398204[/snapback]

 

Oi, det likte jeg å høre. Siden jeg fikk ny PC med 8800 GTS har jeg alltid måttet installere grafikkdriverne manuelt med Nvidia sitt eget skript, så en deb-pakke med ofte oppdaterte nvidia-drivere er nyttig for de med ny hardware. Vet du hvor oppdatert denne vil være?

Lenke til kommentar
Vegrer meg til å "oppgradere" ettersom r2500 driveren er bøgga. Men det blir vel, må ha det nyeste :D

8398416[/snapback]

Neisjda, funker fint med ndiswrapper :p

Har måtta ty til ndiswrapper sjøl på mitt rt2500-baserte kort. Kanskje har de fiksa det nå, men jeg holder meg til ndiswrapper, er for lat til å fjerne noe som funker :p

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...