Gå til innhold

kom med en enkelt matoppskrift


Anbefalte innlegg

Tenkte jeg skulle starte en tråd for unge og travle studenter og ungdommer, der de kan få noen enkle oppskrifter på god "hjemmelaget" mat...

kom med seriøse forslag, og nøyaktighet er fint for de som ikke kan smake til mat... og enkle og billige råvarer...

 

jeg kan jo begynne med en rett som jeg lager ganske ofte :

 

200g ferdig kokt pasta

1stk kyllingbryst , eller du kan kjøpe ferdig stekt hel kylling

2dl fløte

1 1/2 ss flytende hønsekraft eller 2/3 hønsekraft i fastform

1dl kokosmelk

1ts curry pasta på glass

 

fremgangsmåte:

 

fløte->kokosmelk->hønsekrafta->currypasta --> rør og kok opp

ha pasta og kylling i, la det små puttre til det tykkner litt ...

serveres med salat og brød ,...

 

namnam...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Dette er vel tråd nummer tusen om dette emnet? Søk.

Tja, fant ingen lignende tråder da jeg kjapt så over de 300 første, men om du har noen lenker kan vi alltids stenge denne tråden og fortsette der.

 

Minner for øvrig om at korte innlegg er totalt unødvendige, og regnes som spam. Her er det meningen å komme med oppskrifter, ikke selve navnet på matretten eller andre enstavelsesord. Ett innlegg er slettet.

Lenke til kommentar

Scampi på ristet chiabatta:

 

- ta ca 3-5 scampi pr. halve chiabatta

- Steik scampi steikepanna i 3 min. sammen med litt hvitløk, chili og ingefær(fersk)

- Ta steikepanna av plata og drypp over sitronsaft, salt og pepper etter smak.

- Dypp chiabattaen nedi sitronsaften og legg på scampi.

 

Serveres gjerne med en kald øl eller to...

Lenke til kommentar

Pytt-i-panne med speilegg:

 

- Varm opp så mye pytt-i-panne du vil ha/trenger, jeg pleier å gå for litt over halve posen.

- Les på pakningen hvor lenge det skal stekes.

- Speil et egg eller to, eller flere hvis du er meget sulten.

- Skjer opp et par brødskiver som du smører med smør, helst Bremykt eller lignende.

- Legg speileggene oppå brødskivene og plasser de i midten av en stor tallerken. Hell pytt-i-pannen elegant rundt.

 

Serveres med melk. Sjokolademelk er også tillatt.

 

Enkel med god mat :D

Lenke til kommentar
Dette er vel tråd nummer tusen om dette emnet? Søk.

Tja, fant ingen lignende tråder da jeg kjapt så over de 300 første, men om du har noen lenker kan vi alltids stenge denne tråden og fortsette der.

8470259[/snapback]

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopi...994&hl=+student

 

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopi...483&hl=+student

For å nevne noen.

 

Red.:

Eller https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=641776&hl=+enkel

Huff, hvor er de gode, gamle dagene når forumet ble styrt med jernhånd? :hrm:

Endret av Plomma2
Lenke til kommentar

Ingredienser (for 2 personer):

 

1 stk. pakke med pastaskruer

1 stk. kjøttdeig (400g)

1 stk. Dolmio pastasaus

 

Slik gjør du:

 

1. Kok opp vann, ha oppi pastaen, skru ned varmen litt slik at det ikke bobler over. Lokk er faktisk ikke nødvendig har jeg funnet ut. Rør rundt etter du har hatt oppi pastaskruene. Koketid ca. 10-12 minutter (til de blir myke).

 

2. Stek kjøttdeigen til alt vannet har fordampet. Da kan du skru ned varmen og ha oppi Dolmio-sausen. Stekes til Dolmio-sausen ikke er så lettflytelig lengre. Steketid ca. 10 minutter

 

3. Sil ut vannet fra pastaskruene og ha det på tallerken(e) og kjøttsausmixen over der igjen.

 

4. Spis.

 

PS. Når man lager dette til en person er det bare å bruke halve av alt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...